Mieszkanie, Praca, ...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich. Razem z 2 koleżankami wybieramy się do Lloret de Mar na okres wakacyjny. Planujemy wynająć mieszkanie, i właśnie poszukujemy jeszcze chętnych do "pomieszkania" z nami. Oczywiście jedziemy tam w celach zarobkowych... nie tylko :D
Więc jeśli szukasz czegoś nowego, potrzebujesz się wyrwać, uważam, że jest to świetna okazja. Więcej szczegółów na maila ;)
hej, ja rowniez planuje wybrac sie na wakacje do pracy za granice. myslalam bardziej o ibizie ale lloret tez brzmi niezle :) gdzie i w jakim charakterze chcialybyscie pracowac?
Ja lece na majorke z koleżanką i rowniez szukam osob z którymi moglybysmy wynajac wspolnie jakies lokum tanio.
Super!
Jeśli chodzi o Lloret chciałybyśmy się załapać jako kelnerki, z racji,iż mamy w tym doświadczenie ;)
Ale co się trafi, nie wiadomo.
Majorka? Świetna sprawa. Czy z pracą jest tam łatwo? Byłaś tam jako turystka czy do pracy? ;)
Moja koleżanka jeździ tam od paru lat i zawsze znajduje prace w dniu przylotu za barem.
aaa no i w tamtym roku była na ibizie - nie poleca jezeli chodzi o prace - robota ta sama za połowe mniej. Wiadomo wszyyyscy by chcieli Ibize, najlepsze imprezy i kultowa wyspa ale coz, zarobic tam trudniej.
Czyli pod uwagę bierzemy Lloret albo Majorka.
Teraz kwestia mieszkania no i pracy.
Czy orientuje się ktoś jeśli chodzi o pracę... Jechać "w ciemno" i szukać na miejscu, czy tez istnieje możliwość załatwienia przez internet?
ja jade w ciemno, nie wierze w zalatwianie przez neta.
Ciemno to może być u murzyna w... Czyli możesz być w tak zwanej czarnej du*ie.
edytowany przez dicharachero: 05 mar 2012
Właśnie.. dlatego, chciałabym tego uniknąć.
No cóż, czas pokaże... Zobaczymy co da się załatwić przez internet...
Przez neta ciezko cos bedzie zalatwic w Lloret lub Mallorca poniewaz to typowe miejscowosci wypoczynkowe a wiadomo pracodawca chce zobaczyc kto ma dla niego pracowac mysle ze wyglad aparycja napewno ma znaczenie , do tego znajomosc jezykow obcych bedzie ogromnym atutem . Polecam do wyjazdu przygotowac zaplecze finansowe zeby spokojnie przez 3 - 4 tyg pozwolic sobie na normalne zycie i szukanie pracy . To gdzie jedziemy Lloret : )
Jak nie znajde roboty to będa 2 tygodniowe wakacje ;-) Ja juz mam bilet na Majorke kupiony z kolezanka, teraz kosztuja 75-80 euro, tydzien przed wyjazdem kosztuja 110 euro. Ale jednak jade z pozytywnym nastawieniem, ze znajdziemy cos fajnego. Kurs barmanski + ang i hiszpanski podstawowy i mysle, ze robota sie znajdzie. Albo jakis animator w tym tez doswiadczenie jakies mam.
Gratulacje za spontaniczna decyzje i zdrowe podejscie napewno jakas praca sie znajdzie. Napisz skad lecisz i jak macie zamiar szukac mieszkania , tutaj jeszcze w Polsce przez neta czy dopiero na miejscu .
Lecimy z Berlina, mieszkanie postramy sie ogarnac bedac jeszcze w Polsce, jak nie to na miejscu. Decyzja nie jest spontaniczna, od dawna myslalysmy o tym i jestesmy pewne ze chcemy leciec wiec postanowilysmy zaoszczedzic ok 150zl na bilecie i kupilysmy wczesniej.
Witam serdecznie!
Mam na imie Sebastian i takze planuje wyjechac do pracy do Lloret de mar w tym, roku moze znajdzie sie ktos chetny na swietna przygode, z racji tego ze jest to moj pierwszy wyjazd do Hiszpani (siedzialem na wyspach 2.5 roku) chcialem sie dowiedziec ile kasy potrzeba na poczatek i w jakim okresie wybierac sie w owe miejsce, jestem z Krakowa moj mail to [email] moze ktos z was jest zainteresowany moja propozycja, wiec prosze o kontakt na maila.
Dzieki pozdrawiam
Czesc wszystkim!
szukam chetnej osoby/osób do wspólnego wyjazdu do pracy na Majorkę. Pracę już mam, ale chetnie pomogę tej osobie w znalezieniu. Lecę do Puerto de Alcudia, miejsce znam, wiem gdzie szukać pracy, wyjść na impreze. Razem zawsze raźniej i łatwiej np w znalezieniu mieszkania. kto chętny niech pisze! [email]
saludos a todos:)
edytowany przez carollaa: 22 mar 2012
hej carolla czy to niemiecka strona? i jaka masz prace załatwiona? ;>
hej, jadę po raz 3 do restauracji, w ktorej najpierw byłam na praktykach a teraz normalnie do pracy. W Alcudii jest mieszanka wszystkiego niemcy, skandynawowie, anglicy. Pewnie, jesli znasz niemiecki to masz duzy plus, ale sam ang tez wystarczy, no i chociaz podstawy hiszp.
Już macie jakaś konkretną część wyspy, miejsce wybrane?
edytowany przez carollaa: 22 mar 2012
Tak ja z kumpela lecimy napewno na angielska strone, Palma, Magaluf itp. W którym miescie wyladujemy na dluzej to zalezy gdzie znajdziemy prace.
Siema juz tylko kilka dni i wesoła ekipa laduje w Alcudii szukac pracy i korzystac z uroków Mallorcy . Jezeli wybierasz sie na Mallorce potrzebujesz z kims zamieszkac napisz w temacie lub na email do Carroli . Napewno pomozemy .
Hej. ja mam już bilet do Palmy na 29-ego czerwca. ale właśnie kumpela z którą miałam lecieć mnie wystawiła :/ chce tam znaleźć jakąś prace ale póki co nawet nie wiem gdzie będę spać. potrzebuje Waszej pomocy. Marta
Cytat: wariso
Witam wszystkich. Razem z 2 koleżankami wybieramy się do Lloret de Mar na okres wakacyjny. Planujemy wynająć mieszkanie, i właśnie poszukujemy jeszcze chętnych do "pomieszkania" z nami. Oczywiście jedziemy tam w celach zarobkowych... nie tylko :D
Więc jeśli szukasz czegoś nowego, potrzebujesz się wyrwać, uważam, że jest to świetna okazja. Więcej szczegółów na maila ;)
Dajcie znać , czy dowiedzialyscie sie cos o pracy, podajcie maila. Sama chce wyjechac w tym roku do LLoret.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Sólo en español