Nostryfikacja dyplomu w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc!:) Mam pytanie do tych ktorzy starali sie o nostryfikacje dyplomu w Hiszpanii, a dokladnie do tych ktorzy musieli zdac dodatkowe przedmioty na hiszpanskiej uczelni. Jak wygaladaja takie zaliczenia? Trzeba chodzic na wszystkie zajecia i podchodzic do egzaminu, czy dla osob nostryfikujacych dyplom organizuje sie to w inny sposob? Ja czekalam na odpowiedz ministerstwa edukacji 1,5 roku i okazalo sie ze musze zdac 3 przedmioty, zeby dostac nostryfikaje. Najblizsza uczelnie mam dosc daleko i jesli mialabym byc na wszystkich zajeciach to bylby to dla mnie duzy problem... No i poza tym pracuje juz w zawodzie i tak naprawde teraz nie jest mi do niczego potrzebny ten papierek, ale wolalabym go jednak miec w teczce na wszelki wypadek :) Z gory dzieki za odpowiedzi!
Powinnaś dowiedzieć się na uczelni, ale na 99% nie musisz chodzić na zajęcia tylko napisać pracę zaliczeniową albo zdać egzamin. Nie jesteś traktowana jak zwykły student, nie masz więc takich jak student obowiązków i praw. Po prostu musisz się umówić z wykładowcą, czasami idziesz na egzamin z grupą studentów czasami robi ustny specjalnie dla Ciebie. A tak w ogóle skoro doszłaś już do tego etapu to nie rezygnuj, zdecydowanie warto dostać nostryfikację bo nie wiadomo do czego za kilka lat papier się przyda (o tym że ma wpływ na Twoje zarobki chyba wspominać nie muszę).

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia