uzyskanie kredytu

Temat przeniesiony do archwium.
Mamy zamiar z mężem kupic mieszkanie.Mieszkamy w hiszpanii 6 lat, ale nigdy nie staraliśmy sie o kredyt.Chodzi i o niewielką kwote zedu 8 moze 10 tysiiecy.Prcujemy tu na kątrakty i nie wiem czy to wystarczy żeby uzyskać tu kredyt?
nie zapomnijcie zabrac ze soba kontrakty,vida laboral i rozliczenie z podatku i oczywiscie 3 lub 6 ostatnich nomin
No tak kątrakty may, nominy są, vida laboral jest tylko nie za bardzo wiem oco chidzi z tymrozliczeniem podatku.Nigdy z niczego sie nie rozlczaliśmy. Agdzie i jak to zrobić??
Sądząc po kompromitujących błędach, może jednak lepiej wrócić do Polski i powtórzyć kilka klas w szkole podstawowej ?
Na wiedzę z zakresu prawa podatkowego zawsze jest czas bo jak już was dopadną i naliczą odpowiednie kary to szybko się dokształcicie...
kazdego roku pozna wiosna/maj-czerwiec /w haciendzie tzw.declaracion de la renta-to jest pierwsze o co zawsze pytaja jak chcesz wziac jaki kolwiek kredyt-a tym bardziej na mieszkanie
przeppraszm za blędy jestem dyslektykiem i jeszcze za sorki z błęy.
edytowany przez kajtek8009: 04 lis 2012
Naprawdeie mam pojęi o to takiego.Gzie się z tym udać. ani pracodawca ani nikt nie uśwadomił nas co to.Dklaczego mimo że jesteśmy tu 6 lat nikt się o to nigdy nie upomniał??Co mamy zrobić żeb to jakoś wyprostować.Płacimy ubezpieczenie mamy kąta w banku i nkt niy siię as nie czepiał in nic od nas nie chciał.Co robć?Jeżeli dostaniemy jakąś karek jakieo żedu są to pieniądze??
Jak się legalnie pracuje to się rozlicza dochody z urzędem skarbowym. W Polsce też się to robi. Nic Wam nie zaświtało?
Zdaje się, obowiązkowo od dochodów wyższych niż 22 000 euro rocznie, pod warunkiem, że nie zmieniało się pracodawcy. Pewności nie mam.

Idź najpierw do banku i tam spytaj, jakich dokumentów wymagają do udzielenia kredytu. No dzieci we mgle.

I, na miłość boską, KONTO, KONTRAKT.
Potrafiłeś zainstalować polski układ klawiatury, zainstaluj jakiś program do sprawdzania ortografii, bo chwilami "Naprawdeie mam pojęi" o co chodzi. Albo przynajmniej przeczytaj na spokojnie tekst przed kliknięciem "dodaj wpis".
8 - 10 tysięcy, gdzie są takie tanie mieszkanie
Witam ! szukam kogos ,kto staral sie lub sie stara o kredyt pod zakup mieszkania,od 7 lat mieszkam w Hiszpanii ,mam stala prace , poszukuje jakichkolwiek informacji na temat kredytu ,jaki bank ma najlepsze warunki,jakie są wymagania jesli ktokolwiek cos wie na ten temat bede wdzieczny:)
najlepsze warunki to dostaniesz jesli kupisz dom,mieszkanie od banku-daja 100 procent kerdytu i nizsze oprocentowanie,jesli kupujesz na rynku prywatnym to w najlepszym wypadku dostaniesz 80 procent wartosci mieszkania i wyzszy procent-i musisz pamietac,ze potrzebujesz gotowke na oplaty zwiazane z notariuszem,podatek od zakupu itp.
a najlepiej moi drodzy chcący uzyskac kredyt wbanku..najlepeij to wczesniej stworzyc sobie w hiszpanskim banku historie kredytowa .Brak historii kredytowej bedzie dzialal na wasza niekorzysc.
A orientujecie sie czy biorac np. mieszkanie na kredyt od banku ,jest mozliwosc wziecia dodatkowej kwoty powiedzmy na wyposazenie mieszkania,oplaty zwiazane z kupnem? czy banki udzielaja dodatkowo takiego kredytu?
po pierwsze to co za wymysl z historia kredytowa-banki patrza czy masz stale dochody aby splacac kredyt a po drugie dostac kredyt w banku na zakup mieszkania to nie taka latwa sprawa.ten komu przyznaja kredyt moze sie czuc szczesciarzem-bo patrzac co sie dzieje-ilu ludzi nie stac na splate hipoteki jest powodem,ze banki nie tak latwo udzielaja kredytu.a po trzecie zapomnij o dodatkowej kwocie.bank na dzien dobry pyta czy masz srodki wlasne na oplaty zwiazane z hipoteka i umowa kupna mieszkania
to nie wymysl to cos NOWEGO o czym nie slyszales..ale gwarantuje ci ze to PIERWSZA rzecz o jakiej mysli bankowie jak sie zjawia przednim ptent zprosba o kredyt..to TAKIE BANKOWE CV..ktore duzo mowi o petencie o jego wiarygodnosci w uczciwym splacaniu mniejszych kredytow o erzetelnosci zesie nie opozniai z ratami itp..brak historii kredytowej to jak CV bez wpisanego zadnego doswiadczenia zawodowego ,be zadnej umiejetnosci.......Wlasnie UMIEJETNOSCIA w owym 'bankowym CV 'jest rzetelne splacanie malych kredytow..i lepiej zeby to byli kilka kredytow ..raty za rower, raty za dobrej marki zelazko,raty za pralke...czy lodowke..To swiadczy o rzetelnosci i systematycznosci :D
zaufanie banku zdobywa sie' na kredyt'...w RATACH! Potem to juz z szerokim usmiechem traktuja cie jak stalego klienta,mowi ci po imieniu ..i wymarzony kredyt dostaniesz..byloby dziwne gdyby odmowili ci..przeciez MASZ DOBRA HISTORIE KREDYTOWA..czyli dobre CV! :D
http://forsal.pl/artykuly/663139,hiszpania_zacheca_cudzoziemcow_do_nabywania_domow_w_zamian_za_prawo_pobytu.html
do settedinove-czy ty mieszkasz w hiszpani i kupowales mieszkanie w ostatnim czasie-pytam bo piszesz,ze to pierwsze o czym mysli bank.w moim przypadku minal miesiac od zakupu mieszkania i wypowiadam sie na podstawie wlasnych doswiadczen z bankiem-a moze ty opiszesz wlasne doswiadczenia przy zakupie mieszkania
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa