Kurs hiszpańskiego w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Hola,

czy ktoś z Was był może kiedyś na kursie w Hiszpanii i może coś więcej powiedzieć? Czy warto? jak się zabrać za organizację takiego wyjazdu? Uczę się dopiero pół roku, więc nie wiem czy z takim poziomem moge jechać:) a marzy mi się bardzo.

Dzięki z góry za pomoc!
Ja byłam w szkole Babylon Idiomas w Barcelonie i Madrycie. Na prawdę warto. Dużo się nauczyłam, a lekcję są prowadzone w ciekawej formie. Jeśli chodzi o organizację wyjazdu to nie ma żadnego problemu wystarczy się zarejestrować i jeśli chcesz to szkoła załatwi ci zakwaterowanie. Masz możliwość albo u rodziny hiszpańskiej gdzie dostajesz też wyżywienie, albo w mieszkaniu z innymi uczestnikami kursu, tam już jedzenie trzeba załatwić na własną rękę. Jedynie trzeba samemu załatwić sobie transport.
O poziom się nie martw bo są prowadzone kursy od A1 do C2 więc równie dobrze można tam pojechać nic nie potrafiąc.
Jedynym minusem są dość wysokie ceny, ale tak jest w przypadku każdego kursu językowego
Hola,

ja byłam w zeszłym roku na dwutygodniowym kursie w Alicante i byłam bardzo zadowolona. Dużo się nauczyłam, codziennie miałam 5 godzin hiszpańskiego, do tego codziennie po zajęciach mówiłam po Hiszpańsku. Ja byłam na poziomie B1, ale byli też ludzie, którzy zaczynali od zera i dawali rade;)
Jak szukałam szkoły to bardzo chciałam mieć coś pewnego, koleżanka poleciła mi Proyecto Iberico bo była z nimi rok wcześniej i wróciła zadowolona. Skontaktowałm się z nimi i od razu doradzili mi miasto, szkołe etc. Bardzo zależało mi na niskiej cenie dlatego też doradzili mi Alicante. Jedyne czego żałuje, to że nie mogłam jechać na dłużej bo na prawde można się na takim kursie dużo nauczyć:) Mam nadzieje, że pomogłam:)
Hej!

Ja również mam doświadczenia z kursami w Alicante.
Universidad de Alicante prowadzi kursy na roznych poziomach i uwazam, ze robia to w naprawde bardzo dobry sposob! Maja one zazwyczaj wymiar miesieczny i zapewniam Cie, ze podczas tego okresu mozesz sporo sie nauczyc.

Podsylam Ci link, gdzie mozesz przyjrzec sie szczegolom:
http://www.csidiomas.ua.es/es/cursos-de-espanol/cursos-de-lengua-y-complementarios-espanol

A tutaj mozesz zapoznac sie z kalendarzem na caly rok:
http://www.csidiomas.ua.es/images/pdfs/espanol/calendario2013.pdf

Pozdrawiam,
Robert
edytowany przez moderatora: 25 kwi 2013

« 

Brak wkładu własnego

»

Życie, praca, nauka