PILNE!!OPIS MIESZKANIA!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1-30 z 110
poprzednia |
Witam mam do napisania opis mieszkania.Niestety ja jestem noga z hiszpańskiego wiec prosze was o pomoc.Opis ma być na poziomie podstawowym,z czego składa sie mieszkanie(ile pokoi,maly opis co w nich jest)i tyle:) z góry serdecznie dziekuje za pomoc:*
Jesli jestes "noga" z hiszpańskiego to może napisz to po chińsku ? Po co sie męczyć ?
senk w tym że ma być po hiszpańsku...
No to naprawdę "senk" :-)
hehe oj owszem:) ale my tu gadu gadu a praca nie napiszę się sama.Musze coś ładnego wykonbinować,miejmy nadzieję że "zadowole" Panią od hiszpańskiego...:D
hehe oj owszem:) ale my tu gadu gadu a praca nie napiszę się sama.Musze coś ładnego wykonbinować,miejmy nadzieję że "zadowole" Panią od hiszpańskiego...:D
napisz po hiszpansku i ktos poprawi bledy.
No.... to pisz, pisz. Na sprawdzenie błędów możesz liczyć, gwarantuję Ci to. Jak również to, że NIKT za Ciebie zadania domowego nie odrobi :)
To postaraj sie ja "zadowolic"...... i napisz cos.
chłopie. trochę weny twórczej i coś stworzysz.. wynika z tego, że musisz się uczyć tego hiszpańskiego.

Czy to tak trudno cos sklepać? :P
no stworzylem ale tu nei puszcze tal slabe;p a no musze...:(
Nieeee, no jak już COKOLWIEK napisałeś i wykazałeś chociaż ODROBINĘ woli otrzymania oceny za WŁASNĄ PRACĘ to dawaj, poprawimy...
Mi casa tiene dos habitaciones,cuatro de bano,seruicio,largo pasillo.Mi casa es bastante grand c cómoda.Casa tiene dos pisos y vivo en el pripero .Iuna habitacioñ es miá.Mi habitación es grande y moderna.En habitación hay una mesa encina de ordenador y de lampara al lado está de la silla,dabajo ventana esta de cama encina de cama esta alohada.Mi habitaciones es bonito.En la cocina está el armario al lapo está frigoriffico mi cuarto es pegeuena y lampio...uff no to wszystko wiecie ucze sie hiszpana krótko więc prosze o nie szydere:P:*
¡¡¡BRAVO!!! Doskonale. Tylko kilka mniejszych bledow. Ja bym nie poprawiala nic (tylko kilka bledow klawiatorowych).
;-)
No przecież kiedyś zaczynał :)

Mi casa tiene dos habitaciones, un cuatro de baño, un servicio, un pasillo largo. Es bastante grande y cómoda. La casa tiene dos pisos y yo vivo en el primero. Una de las habitaciones es mía. Mi habitación es grande y moderna. En la habitación hay una mesa, sobre la mesa hay un ordenador y una lampara. La mesa está al lado de la silla, debajo de la ventana hay una cama, encima de la cama hay una almohada. Mi habitación es bonita. En la cocina hay un armario, al lado hay un frigorifico. Mi cuarto es pequeño y limpio...

Primo - pisz wolniej, robisz dużo literówek.
Co do „está” i „hay” – jeżeli zaczynasz od miejsca, w którym coś jest – piszesz hay – w pokoju jest łóżko – en la habitación hay una cama.
Jeśli zaczynasz od obiektu – piszesz „está” – łóżko jest w pokoju – la cama está en la habitación.
A poza tym wcale nie tak źle :)
hehe dzieki część już była poprawiona więc nie jest ich tak dużo ale ogólnie troche się ich nazbierało,wielkie dzięki za pomoc.
PS.Czuje że będę tu zaglądał częściej:)
Hejka wzytkim, potrzebuje pomocy :(
Potrzebowałabym pare zdań..na temat:swojej osoby, dlaczego ucze sie hiszpanskiego, opis mieszkania,przedstawienie swojego pokoju, i pełnego adresy zamieszkania.
a ja nic anic nie potrafie:D Yo me llamo Mała Mi ;(
Hejka. Jednym słowem nie potrzebujesz "pomocy" tylko szukasz kogoś, kto odrobi za Ciebie zadanie domowe. A tego na forum nie robimy :)
Skoro nic nie potrafisz to nie może być tak, że bez wysiłku dostaniesz dobrą ocenę.
Napisz sama, wklej na forum, poprawimy błędy.
Eeee....
Albo...
Albo..ustal jeszcze jaka chcesz za ta prace ocene...a ja...podam ci cene!
;-)
Podasz mi czas...a ja ci numer konta.
Pasi?
Może ktos mi sprawdzić ewentualne błędy i poprawić.

Moje mieszkanie jest duże i bardzo wygodne,Ma 5 pokoi,kuchnie,jadalnie,łazienkę i balkon.W głebi korytarza jest 1sypialnia i łazienka.Po prawej stronie korytarza jest kuchnia,2pokoje dla dzieci,po lewej stronie duży pokój.Obok salonu jest gabinet.

Mi piso es grande y mucho cómodo.Tiene cinco habitaciónes,la cocina,comedor,el cuarto de baño y balcón.Al fondo del pasillo es un dormitorioy curto de baño.A la derecha del pasillo es cocina,dos habitaciónes para niños.Al lado del sallón es agencia.
pamiętasz wskazówki jakie dostałaś odnośnie "hay"? Pisząc, że coś się gdzieś znajduje używamy "hay", a ty wszędzie dałaś "es" , czyli czasownik "ser".
mucho - też do potrenowania, bo chyba ci się myli z muy; rodzajniki również, są literówki, i co to jest ta agencia koło salonu, ( który piszemy przez jedno l)?
No i akcenty, np. w habitaciones nie ma. Habitación, owszem
zGadzamm sięę ;)

a cOo doo "ll" tRzeba zacZąć oD nauki zaSad wYmowy ;]

więęc musisZ jeszcZe poPracować boo duŻo błędów rObisz ;//
Veo to przynajmniej po polsku normlanie (poprawnie) pisze...
Klawiatura się popsuła?
*normalnie
tRochę ;//
No, Veo czytajac to czasami mozna sie posmiac chociaz...
A to-to to omijac bo wk---a po prostu.
Ja bym tej paniece, blondynce dala tak cala gruba lekturke do przeczytania...
OBOWIAZKOWA!
Ale co tam...
Na cale szczescie "takich dziel blondynek" nie ma obowiazku czytania...
Medal za Cierpliwosc!!! ;-)

To juz nr2 na tym forum!
Moje gratulacje!!!
(Pierwszy ma Agniecha!)
haah..

ciEkawee cZyy bYś siĘ taK naBijał jaK bYcii kLawiaTura sZwankowaŁa...

pS. niee jeStem bLonDynkąą ;/
dlaczego ludzie są tu tak nie sympatyczni i lubia się z innych naśmiewać?
niee wiEm :(

ale jaK chcEsz moGęę Ci pomÓc ;)

bOo w HiszPanii miesZkam oD 11 lat ;]

i mam wPrawę :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 110
poprzednia |