Meksyk

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 102
Polecam wszystkim www.mexico4travellers.com, a jak nie znajdziecie jakiś informacji -pytajcie.
mieszkam od roku estado mexico :)
Ja mieszkam od niedawna w Meksuku i chcialabym nawiazac znajomosc z Polakami, ktorzy tutaj mieszkaja, bardzo prosze o emails [email]
Ja mieszkam od niedawna w Meksuku i chcialabym nawiazac znajomosc z Polakami, ktorzy tutaj mieszkaja, bardzo prosze o emails [email]
mozecie polecic jakas dobra, ciekawa ksiazke/przewodnik o kulturze, obyczajach i tradycjach Meksyku ?
Witaj:)
Też jestem zakochana w Meksyku. Miałam to szczęście, że we wrześniu 2008r. byłam dwa tygodnie w Meksyku poznałam troche ludzi. To prawda ludzie są tam tacy mili i dorzy.
Wróciłam do Polski i tak tęsknie za Meksykiem, niestety nie znam hiszpańskiego ale chcialabym mieszkać w Meksyku. Tylko nie wiem jak tam sie wkręcić. Wiem, że moje studia w Polsce nie sa honorowane tam. Więc gdybym nauczyła się hiszpańskiego to i tak tam bym była bez wykształcenia. Moja siostra miała dużo szczęści zakochała się w Meksykaninie i wyjechała do meksyku nie mając nic nie znając języka. Załozyła tam rodzine i jest szczęśliwa. Ja wybieram się znowu do Meksyku za 2 lata.
Jeśli chcesz pogadać o Meksyku i nie tylko to zapraszam na e-maila: [email]
Ja jade do Meksyku w listopadzie i już nie moge się doczekać
ja rownierz zakochalam sie w mexyku!!! marze o tym aby kiedys tam zawitac.bo niestety jeszcze nie mialam okazji:(
kocham jezyk hiszpanski! ucze sie go od pol roku. samouk;] ale mysle ze idzie mi nawet niezle. kocham rownierz tamten klimat..i tamtych ludzi...oczywiscie nie mialam jeszcze przyjemnosci poznac zadnego mexykanina/mexykanki.. ale z samych opowiesci ludzi ktorzy mieli ta okazje. odrazu mozna sie domyslec ze naprawde sa bardzo fajni. ogolnie to moim najwiekszym marzeniem jest wlasnie zamieszkac na stale w mexyku..niestety nie wiem jak w przysci bedzie...mam dopiero 16 lat..i nie wiadomo jeszcze co bede robic.czym sie bede zajmowac. w kazdym razie bardzo kocham mexyk .i mam nadzieje ze moje marzenia zwiazane z nim kiedys sie spelnia;]
Czy w Meksyku jest dużo Polaków?? Jak z pracą, łatwo ją znaleźć? Myślałam o pracy rezydenta polskiego w Meksyku i oczywiście zamieszkać tam na stałe ale nie wiem czy tak sie da na dłuższą metę ;) Studiuję turystykę, znam hiszpański ;)
CZy się da na dłuższą metę to od Ciebie zależy i gdzie chcesz mieszkac. Ale generalnie Meksykanie są bardzo sympatyczni z fajnym nastawieniem do życia. Oczywiście jak wybierzsz się do Tijuany to tam w pełni zobaczysz co oznacza określenie "Ale Meksyk" :)
ja także kocham ten kraj i to ślepo ze wszystkimi jego wadami i zaletami... i gdyby nie moje ograniczenia pieniężne już dawno bym tam była...
ja byłam 4 miesiące w mexico podobało mi się bardzo ludzie tak jak wszyscy piszą mili sympatyczni ``troszke`` brudno na ulicach no i ponoć niebezpiecznie
ponoć bo mnie się nic nie przydarzło ale nawet meksykanie opowiadali różne historie
ja osobiście nie chciałabym tam mieszkać ale ogłądać jest co i wróce tam napewno:)
ja tez mieszkam w Meksyku.. juz 3 miesiace;)
ja mieszkam w Meksyku juz od osmiu miesiecy.Ten kraj jest piekny chociaz jak wiadomo kultura inna. Na poczatku bylo ciezko ale idzie sie przyzwyczaic..
Jade za 1,5tygodnia do Mekyku wiec mam takie pytanko czy tam język bardzo sie rozni od tego uzywanego w Hiszpanii?
Tak dużo się nie różni tak słyszłem z opowiadań mówio barzo szybko.
No i jak jest???
no to wiem ze mowią szybko,ale jakaś roznica w wymowie to jest.
jest ale nie jakaś skonkretyzowana, w każdej części meksyku jest jakaś naleciałość jak w każdej innej części ameryki, są też różnice w niektórych słowach, ale to w końcu ten sam język, oni cię zrozumieją, gorzej może być w drugą stronę
roznice jezykowe wychodza w praniu:)) poza tym akcent jest zupelnie inny-katalonski jest bardzo...syczecy ssss.Niektore slowa uzywane potocznie w Hiszpanii tutaj uznawane sa za wulgarne i zastepuje sie je innymi.
No to jednym słowem mówiąc jak zaczne moówić czystym,prawdziwym hiszpańsku to nie bedą mieli kłopotow ze zrozumieniem?
No to jednym słowem mówiąc jak zaczne mowić czystym,prawdziwym hiszpańskim to nie bedą mieli kłopotow ze zrozumieniem?
oczywiscie ze cie zrozumieja.
izulek, nie grozi ci, zebys tak mowila, a poza tym, juz wrocilas z Hiszpanii? czy prosto jedziesz do Meksyku? dobrze jest marzyc, nie?
:D
czasem i marzenia można zrealizować.nie ma to jak woja wiara.,z taka to ty pewnie w domu siedzisz
jesli to do mnie, to jasne i nawet nie wiesz jak sie nudze, chcialabys tak
Nie nie chciałabym tak.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 102

« 

Pomoc językowa

»

Programy do nauki języków