liceum im. Jose Marti

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 62
siemka ja sie chcę wybrac do tej szkółki za rok i mam 2 pytania 1.jaki jest adres internetowy tej oto sql i czy dobrze jest sie przygotowywanym do matury polskiej??? z góry thx:) a i czy mozna wziąść klase z hiszpanskim i angielskim?? od 0 roku??
www.josemarti.waw.pl co do matury polskiej to zalezy od nauczyciela, ja akurat mam kiepskiego. A w zadmej zerowce nie ma angielskiego, dopiero o 1 klasy dochodzi.
Jose, Jose hehe :))rnSzczerze to raczej nie polecam. No chyba, ze interesuje Cie profil matematyczny, ale nawet wtedy warto zastanowic sie nad inna szkola.rnJose strasznie leci w dol. Wg. mnie jest tam tylko jedna, dobra nauczycielka. A inni nauczyciele :)) troche amatorsczyzna. Skonczylam ta szkole i musze przyznac, ze jak sie na nich patrzy to nie ma tam naprawde dobrego specjalisty w swojej dziedzinie (poza Ta wspomiana nauczycielka, ale to tylko Jedna osoba).rnDuzo dobrych nauczycieli odeszlo 3 lata temu po slynnej aferze z bylym dyrektorem. Ci ze "starej kadry", ktorzy jeszcze zostali tez zaczynaja powoli odchodzic i przychodza nowi, ktorzy sa slabi.rnKiedys Jose slynelo jeszcze z dobrej matmy, ale teraz kiedy Zajac odejdzie to juz nawet matmy nie bedzie...
Jezyki obce w Jose tez nie za specjalnie.
no ja chodze do Jose(niestety nie do 2jezycznej),lingwistow mam kiepawych(ucze sie anglika i francuza),a co do hiszpana to nie wiem,znajomi z klas,ktore maja hiszp chwalą swoich nauczycieli,a co do poziomu ogolnie w Jose to niestety musze przyznac racje,ze lecimy w dol na przelomie ostatnich lat...a matma(grr ja nie cierpie tego przedmiotu!)jest na dosc wysokim poziomie
Ja tez zamierzam pójśc do klasy z hiszpańskim ale co prawda w innej szkole :D Jednak mam do was pytanie: kiedy się zapisywaliście do zerówki jaki poziom języka był od was wymagany? W ogóle nic nie musieliście umieć?? (bo ktoś pisał, że żeby zdać test predyspozycji wcale nie trzeba było znać hiszpańskiego)
ja nie pislam;pale wiem,ze nie trzeba znac hiszpanskiego,bo to jest raczej na to,czy latwo Ci "wchodza"jezyki,wiesz np jest jakis wymyslony alfabet czy cus takeigo i masz z tym zadania chyba,tak mi ktos mowil
Doakldnie nie trzeba znac w ogole jezyka hiszpanskiego, bo tam nie o to chodzi. W koncu idziesz do tej klasy, zeby sie go nauczyc. Wklep w wyszykiwarke testy predzypozycji jezykowych czy cos w tym rodzaju i zobaczysz o co gra.
Tak jak powiedzial ktos wyzej- masz np. jakis wymyslony, nieistniejacy alfabet i w nim napisane kilka zdan/slowek i musisz ropzszyfrowac ten alfabet, oczywiscie wskazowki sa dane.
Co do nayczycieli jezykow obych w Jose- francuski- jedna kobieta, ktorej chyba nie abrdzo chce sie uczyc. Niemiecki- 2 kobitki, ta niby straszna, ktorej wszyscy sie boja (nie chce tu sypac nazwiskami) sama nie zna neimieckiego hehe
Rosyjski- uczy jakas Rosjanka, o Niej nic nie wiem, nie mialam stycznosci, wiec nie wypowiadam sie.
Hiszpanski-2 Polki, Meksykanin, i Hiszpanka ( w tym roku pewnie dojdzie ktos jeszcze). Powaznie to hiszpanskiego nauczycie sie tylko w dwujezycznej, w przeciwnym razie nizutki poziom!
Angielski-hmmm...nic innego, jak tylko AMATORSZCZYZNA mi do glowy nie przychodzi.
3 kobitki- w tym jedna przekwalifikowana rusycystka, druga chyba tez nie za bardzo, a trzecia owszem kocha angielski, ale do profesjonalizmu to jej daleko (pachnie mi to jakimis kursami, niz powaznymi studiami). no i jeden facet- duzo gadania, zartow, a angielski? taki sobie.
Ja też skończyłam Jose w tym roku i nikomu nie polecam tej szkoły! Rzeczywiście jest tylko 1 dobra nauczycielka,a reszta... szkoda pisać.
Hiszpański u Polek na dosyć niskim poziomie,a Hiszpanka podobno w kółko nawija o tym samym m.in. No tengo mucho tiempo wciska co drugie zdanie.
Gadają, że są po to żebym nam (uczniom) pomóc, a jak dochodzi co do czego, olewają i się złoszczą. Mi w roku maturalnym nie tylko NIE pomagali, ale jeszcze przeszkadzali, wściekali (w sumie wściekały bo tam prawie same baby)się, że na maturze nie wybrałam Ich przedmiotu i się mścili. Zero zrozumienia, zero pomocy, o konkursach i olimpiadach też nie raczą powiadomić, bo po co? W Jose i tak nie ma laureatów.
Wiec gdybym mogła wybierać jeszcze raz, omijałabym tą szkołe bardzo szerokim łukiem.
Matma jest na dobrym poziomie, widać to po wynikach matur. A Zając ani myśli o odejściu z jose.
wwww.josemarti.waw.pl :)
Czy za szkołę się płaci?
Czy moge prosic kogoś z Jose, żeby podał mi swój mail?:)
Bo chcę zdać do zerówki, ale myśle też nad Cervantesem i chciałbym pogadać z jakąs osobą z waszej szkoły.. Prrroszę o szybką odp
witam ja do wybrania się do liceum jeszcze mam dość daleko ale mam pytanie: czy żeby pójść do klasy z hiszpańskim trzeba np uczyć się już wcześniej hiszpańskiego czy można zacząć od początku?
aby dostac sie do zerówki w Jose Marti trzeba zdac bardzo dobrze test predyspozycji jezykowych ( nie jest to test sprawdzajacy poziom hiszpanskiego, tylko tego jakie dana osoba ma predyspozycje aby uczyc sie jezykow obcych), wiekszosc osob nie ma zadnych podstaw w hiszpanskim dostajac sie do tej klasy :)
Przelamie milczenie :)
Idzie ktoś do zerówki albo w ogóle do Jose Marti w tym roku ? :)
Ja się wybieram :P
A Ty wybierasz się do zerówki, czy do innej klasy?
ja również wybieram się do jose . Do zerówki . A wy ?
Ja też ;D
ooo...jak milo.
Czyli przez najbliższe 4 lata jesteśmy razem w klasie :D
Idziesz z kimś znajomym czy sama ?
no miło ;) do klasy idę sama. W innej klasie ( humanistycznej ) będę znała tylko jedną osobę w całej szkole, a Ty?
nie no , ja w klasie będe znała 3 osoby , w mat-geo 1 osobe i w biol-chemie 1. Kilka osób kojarzę z widzenia . Jedną znajomą mam też w zerówce o rok wyżej ;)

masz może facebooka ?
oooo to masz dobrze, ale teraz ja znam Ciebie, Ty mnie to już grono znajomych w klasie nam się rozrasta ;D
Mam fejsa.
haha.. jeszcze kilka osób i niedługo będziemy mogli sobie zrobić spotkanie integracyjne :D
klasy w Batorym podobno są już b. dobrze zintegrowane , a my nawet nie mamy jak ...-.-

wysłałam ci wiadomośc prywatną z linkiem do mojego profilu na fejsie :)
właśnie. Mamy jeszcze trochę czasu do początku roku szkolnego, może jeszcze inni się pojawią na tym forum i uda nam się coś zorganizować ;)
ja też idę do zerówki ;)
To super;), a znasz kogoś z naszej klasy? Czy idziesz, że tak powiem sam ?
niestety idę sam, nie znam nikogo... ale jest nas już troje :)
no i mam nadzieję, że przez te 5 lat szkoła zmieniła się i jest lepiej niż gdy osoby na górze tej strony ją opisywały
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 62

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa