UŚ hiszpański z rosyjskim (tłumaczeniowy)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 88
poprzednia |
Co myślicie o tym kierunku? Czy może ktoś już studiuje? Jak myślicie, czy można zaczynać rosyjski od zera a w hiszpańskim być na poziomie niezbyt zaawansowanym?
Aha mam jeszcze jedno pytanie, ile trzeba mieć % z maturki, żeby się dostać.
słyszałam,że nie jest potrzebna matura z hiszpańskiego. Liczy się wynik z polskiego oraz z jezyka nowożytnego. Oba języki nauczane od podstaw.
Mam zamiar składać na ten kierunek papiery, ale wątpie czy się dostane.
z polskiego matura nie jest potrzebna. na stronce pisze ile osob jest na miejsce, oraz ze z wynikow maturalnych interesuje ich tylko ustny i pisemny jezyk. ogolnie to nie ma zadnych progow punktowych, w zaleznosci ile bedzie ludzi na jedno miejsce takie beda progi ;)
kto składa tam papiery??ja w tamtym roku sie nie dostałam i próbuje jeszcze raz. wiem ze prób punktowy był mniej więcej taki 85(pisemny) 100 (ustna) i wzwyż
a te progi punktowe to byly z poziomow rozszerzonych, czy podstawowych?
rozszerzenie
rozszerzenie.
a w tym roku chyba bedzie wyzszy...
ja się wybieram:) też właśnie interesuję się ile trzeba było miec pkt. ja pisałam rozszerzenie w tym roku, nie wiem jeszcze jaki wynik będzie. natomiast z ustnej (też rozszerzonej) miałam 85%. myślicie, że mam jakieś szanse?:)
ja też się wybieram:) słyszałam o kosmicznych progach... z ustnej mam 95%, a pisemna koło 92...
ja już się boję... te studia to ostatnio moje największe marzenie. będzie zło jak nic nie wypali. no ale bądźmy dobrej myśli i trzymajmy kciuki :)
Mam nadzieję, że się spotkamy razem w październiku :D
Ja mam 100% z ustnej a do do pisemnej diabeł tkwi w pracy pisemnej ;)
a ile masz bez rozprawki?:) na 32 możliwe z części zamkniętej?;>:)
wszystkie sięspotkamy:D
byłoby fajnie ;) ja mam koło 26 z zamkniętych.
Straciłam niby 3 pkt ale obawiam się, że na tej rozprawce pojadę :P
I będzie wtedy zaoczne studiowanie chociaż jak tu mówią "nie kracz, poczekaj na wyniki" ;) Może urocza Pani prof będzie tak wyrozumiała, że walnie mi 17 pkt
Daj Bóg.. !
Co ma być to będzie. Ja się nauczyłam, że nie należy nic robić na siłę :)

A co do klucza widziałam gdzieś inne opcje także możliwe że więcej punktów będzie ( gdy OKE stworzy klucz łamany tzn kilka możliwości ) :)
a ja myślę, że oni aż tak tragicznie nie oceniają tych rozprawek:)
ja - zależy właśnie od klucza - mam 30/32 albo 29,5/32... no i ta nieszczęsna rozprawka... a zapisałyście się już?:)
Zapisana ale nie wpłaciłam jeszcze

Tylko na to zapisałaś się?
tak:)
ja mam 95%ustna i około 90% z pisemnej... chyba znowu bede na rezerwie raczej napewno.
weź nie strasz! byłaś już na rezerwie? ile miałaś?
jejku... nie mogą być aż takie progi wysokie... niż demograficzny jest:P
a mi się wydaje że nie należy panikować :) zobaczymy jakie dostaniemy wyniki, potem ile jest osób na kierunek. i będziemy czekać :)
Trzeba pamiętać, że to najbardziej oblegana filologia i że wyniki są naprawdę wysokie, chętnych mnóstwo, miejsc tylko 20.
Bądźmy optymistami oczywiście ale trochę zimnej rezerwy też się przyda.
Nie teraz to za rok.

I nie mówię tego bo nie chcę się dostać. Ja o filologii hiszpańskiej marzę od gimnazjum, hiszpańskiego uczę się jak mam ochotę na odcięcie się od wszystkiego ale nie dajmy się zwariować :)
ja przez tą maturę zapomniałam jak hiszpański wygląda :(
ale kurczę, czy naprawdę wszyscy mają po 100%...?
szaleństwo:)
Wiesz w tamtym roku dużo osób dostało się z II naboru czyli po 22 lipca.
Na pewno nie trzeba mieć 200pp jestem pewna ze 185 starczy ;)
Chyba ze bedzie wielki szal no to wtedy liczmy na 190.

ALe nie ma co się martwić dopóki nie ma wyników.
A co planujesz po filologii?
hej ja w tamtym roku mialam malo wiec nic dziwnego ze sie nie dostalam 74% 95% w tym roku juz troche lepiej . na hiszpanski jest szal wiec watpie zeby progi zmalaly jak juz to sie podniosą. No moje znajome sie dostaly mając 185 ale byly na rezerwie... więc nie trace nadziei =)
jak w ogóle obliczane są te punkty? to jest jakaś średnia z ustnego i pisemnego czy coś?
właśnie? jak się dokładnie liczy pp?
w sumie, jeśli liczyć razy 1,5 (bo to rozszerzenie) to max można mieć 150 z jednego egz. (albo 300 z obu). to skąd to 200?
pytasz, co po filologii?:) bogato wyjść za mąż:)
No i takiego pomysłu chyba trzeba się trzymać :D
Okazjonalnie można pozwolić sobie na małe szaleństwo w zawodzie .. ;)
ale to tylko na wielkie okazje!
na śląskim jak sie zarejestrujecie tam juz ktos zalozyl forum hiszpanski z rosyjskim..coraz wiecej zainteresowanych aaaaaaaa coraz wiecej konkurencji
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 88
poprzednia |

« 

Brak wkładu własnego