UŚ hiszpański z rosyjskim (tłumaczeniowy)

Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna
To szkoda Sobsob, ale może jeszcze porezygnują i wejdziesz. Fajnie byłoby mieć na roku drugą przyjazną osobę z forum. A może składałaś na też na inne filologię na UŚ?
* A może składałaś też na inne filologie na UŚ?
ja tez sie dostałam =))))) juz w piatek sie zorietntowałam ze sa wyniki , jutro jade z papierami tylk ozdjęcia msuze wywołac ;0 pozdrawiam Was kochani studenci
Widzisz i nie potrzebnie się martwiłyśmy ;) Obydwie będziemy szlifować hiszpański od października. CIeszę sie ze to za nami a ludziom z listy rezerwowej życzę powodzenia!
Ja jestem na 5 miejscu listy rankingowej,ale rezygnuję,bo idę do Krakowa;) Także jedno miejsce się zwalnia;) Pozdrawiam;)
Hej. Ja też się dostałam, ale nadal trudno jest mi w to uwierzyć ;). Jednak martwi mnie to, że nikogo w Sosnowcu nie znam. Jestem z okolic Łodzi, dlatego będę starała się o akademik...
Irmina, jestem z Opola i też tam nikogo nie znam- także się nie martw, bo jest już nas dwie ;) Też będę szukała akademika lub stancji (bo widziałam, że jest w podobnej cenie a czasem nawet taniej). Kiedy będziesz jechała zrobić wpis? Bo ja prawdopodobnie pojutrze.

Jeśli ktokolwiek jest chętny by się skontaktować, pogadać czy się spotkać to ja też jestem bardzo chetna. Mój mail: [email]
W grupie zawsze raźniej ;)
Ja sie chetnie spotkam=) moze byc nawet pod uczelnią ;D
WPisywac się tutaj to sie od razu poznamy :) Tam sa wszystkie roczniki ale ładnie pozaznaczane :) http://nasza-klasa.pl/school/60913/238
super pomysł ;) ja już się wpisałam :D
też się wpisałam :P ale co ze spotkaniem, chiquitas? ja będe w Sosnowcu w czwartek, by dokonać wpisu, a potem to już pewnie we wrześniu, bo na 3/4 sierpnia wyjeżdzam się wczasować :P
Ja też jutro jadę do Sosnowca z dokumentami i wnioskiem o akademik. Będę tam około 11...
No to może uda nam się spotkać... Postaram się też być tak około 11:00.
aaaa! też się dostałam:)
papiery już zawiozłam, ale chętnie się z wami spotkam kiedy indziej:)
no, fajnie byłoby się spotkać większą grupką :)
kurcze no niestety moje marzenie się nie spełniło :( ide na filologię klasyczna i najwyżej spróbuję za rok
podaje mój numer gadu 63[tel]odezwijcie sie ;)
Szkoda, że nie mam gadu :( :P Są tu jeszcze studenci nowi lub starzy? Rozpoczęcie roku zbliża się wielkimi krokami i chętnie bym z kimś pogadała ;)
>Szkoda, że nie mam gadu :(

A co za problem? Sciagnij sobie gg z http://www.gadu-gadu.pl/, a jak nie chcesz/nie mozesz niczego instalowac na danym komputerze wejdz na strone http://web.gadu-gadu.pl/ i tam mozesz zalogowac sie pod starym numerem (jak juz kiedys uzywalas gg i pamietasz numer i haslo) badz po prostu zalozyc nowy.
mój 1999166 ;D
moje gg - 5547377 :)
mój nr gg 16[tel]piszcie ;)
Jaki był próg punktowy w tegorocznej rekrutacji?
chciałam Was zapytać czy jest taki kierunek jak fil.hiszpańska ale z językiem francuskim?? słyszałam, że tak, ale nigdzie na stronie UŚ tego nie widziałam...
Z tego co wiem to nigdzie nie ma hiszpańskiego z francuskim (a szkoda..!), a na UŚ jest francuski z angielskim i francuski z włoskim albo hiszpańskim do wyboru.

Co do tegorocznej rekrutacji to potrzebne było trochę mniej niż 178% (pisemna plus ustna).

Pozdrawiam :)
Pomyłka, miałam na myśli dwóch równorzędnych języków. Jasne, że są filologie hiszpańskie gdzie można wybrać jako drugi język francuski (hmmm prawie każda), ale na UŚ w tym roku była tylko z narzuconym rosyjskim. Ale zorientuj się dobrze, bo może w przyszłej rekrutacji to się zmieniło. Powodzenia ;)
podbijam temat :)
może któraś z Was podzielić się wrażeniami ze studiowania na tym kierunku? jaki jest poziom? czy osoby, które znały wcześniej trochę hiszpańskiego (tzn. poziom matury rozszerzonej) bardzo się nudziły przez ten pierwszy rok? :)

ile osób w końcu zostało przyjętych? i jaki dokładnie był próg?

byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź
udzielam informacji kandydatom na przyszłość - wkurzało mnie, że nigdzie nie mogłam znaleźć liczb dotyczących języka hiszpańskiego na UŚ :)

nabór 2010/2011:

liczba miejsc: 25
liczba zapisanych osób: 247
liczna osób, które zapłaciły opłatę kwalifikacyjną: 222
liczba osób na miejsce: 8.88
faktyczna liczba "zakwalifikowanych do przyjęcia": 53
maksymalna liczba punktów rankingowych do zdobycia: 315

zasady przyjęcia:
Suma punktów uzyskanych na egzaminie maturalnym z języka obcego do wyboru: język hiszpański, angielski, francuski, włoski z części pisemnej i ustnej. Jeśli egzamin był zdawany na poziomie rozszerzonym, to wynik jest mnożony przez 1,5.
W przypadku egzaminu maturalnego z języka obcego do wyboru: język hiszpański, angielski, francuski, włoski w szkole dwujęzycznej, wynik egzaminu będzie przeliczony w następujący sposób:
(punkty procentowe x 1,5) + 15.
Kandydaci, którzy zdają na maturze język hiszpański na poziomie podstawowym lub rozszerzonym otrzymują dodatkowo 15 pkt.
Jeśli na świadectwie dojrzałości widnieje wynik egzaminu maturalnego złożonego na poziomie podstawowym i rozszerzonym, przyjmuje się korzystniejszy dla kandydata wariant.

próg punktowy: 268,5
Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna

« 

Brak wkładu własnego