Hiszpański na UP

Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 314
to pewnie znów jakas ich pomylka :/ w koncu mialas czas do godziny 13...
albo do tej o ktorej zamykali ,pewnie sie wyjasni:)
Zaara, u mnie też pojawił się taki komunikat, mam nadzieję że to pomyłka...
A dziś sprawdalyscie swoją "stronę kandydata"? oni mają "opóźnienie" we wszystkim co robią :)
Jeśli bylyście na Podchorążych, dalyście tam swoje oryginaly papierów i wpisalyście się na listę, to oznacza że JESTEŚCIE PRZYJĘTE! Spoko!
A informacja na stronie wkrótce musi się zmienić (może w poniedzialek, bo w weekend nikt nie pracuje).

Ja np. dokonalam wpisu dn. 14.lipca, a na stronie kandydata 2 DNI PÓŹNIEJ przeczytalam :
"Twój aktualny status:
Wpisana na studia dnia 2[tel]o godz. 10:01:56"

Czyli wpisali mnie po dwóch dniach :D
ale na wszelki wypadek dzwońcie i gnębcie ich :D żeby przypadkiem o Was nie zapomnieli ;)
ejj masakra jakaś !
niezłe mają tam zamieszanie...
nie wiecie o której godzinie bedzie wiadomo czy ktos sie dostał z listy rezerwowej? pozdrawiam ;)
Już wiadomo. Nie dostałam się... ale jestem ciekawa ilu osobom się udało, a w związku z tym od ilu % można było się dostać?:) Wpisujcie się !
Ja się dostałam :) miałam 90% z rozszerzonego anglika
.. a ja właśnie dostałam wiadomość, że powinnam czekać, gdyż komisja będzie rozpatrywać listy jeszcze raz;/ czy ktoś z Was to ogarnia?! bo ja już nie mam siły... ;/

czy osoby, które zostały przyjęte, mają jakiś wgląd w zaktualizowaną listę przyjętych, albo wiedzą jak obniżył się próg?
Wglądu nie mam w tą nową listę, tylko komunikat o przyjęciu
czesc wszystkim! uff wlasnie dostalem sie na hisz z listy rezerwowej, mialem 92%. takze dziewczyny nie bedziecie totalnie same na tym kierunku:-) mam tez pytanie:) wlasciwie hiszpanski wybralem spontanicznie, choc zawsze mialem ochote uczyc sie tego jezyka, mam nadzieje ze sobie dam rade z podstawowymi wiadomosciami hehe ktore dopiero teraz zdobywam-wlasna nauka jezyka
oprocz hisz wybralem jeszcze niem na up wiec studiuje na dwoch kierunkach:-) zobaczymy czy sie uda, studiuje jeszcze ktos dwa kierunki?

pozdr
Ja zamierzam wrócić za rok na fil.niem. (jeżeli zdam poprawki we wrzesniu i w ogóle dadzą mi dziekankę...) . Ale nie wyobrażam sobie ciągnąć dwóch filologii JEDNOCZEŚNIE przy zalożeniu że z jednego jezyka się jeszcze NIC nie umie ;)
A jeżeli ktoś zamierza robić dwie filologie jednocześnie jeśli wcześniej nie uczyl się ani jednego ani drugiego języka to .... krzyżyk na drogę- noce na pewno nie bedą przespane!!! :D :D

Ja planuję poświęcić caly ten rok i wszyyystkie moje sily wylącznie językowi hiszpańskiemu a dopiero potem wrócić do niemieckiego :)

Jest ktoś z innego rocznika niż 1990 ? Mam nadzieję że tak....
wiem ze bedzie ciezko ale pocieszam sie faktem ze jestem dobry w niemieckim, mam juz nawet certyfikat C 1 zrobiony wiec mysle ze nie powinno byc zbyt trudno na tych studiach. a z drugiej strony jak poswiece czas tylko na hiszpanski to moze sie zdazyc ze zapomne czesc niemieckiego a tego wlasnie nie chce. no zobacze bede probowal obu, najwyzej zrezygbuje z czegos pozniej. licze wiec tez na szczescie :-)
hej Studencie , a masz zamiar oba kierunki studiowac dziennie?bo ja zastanawialam sie nad ang z niem na Uj zaocznie no i hiszpanski....[tez dostalam sie z rezerwowej - 91]
juz jestem zapisany na niem na dziennych, troche sie boje czy dam rade ale bede probowac. trzeba podjac ryzyko takie jest moje zdanie:-) a noz sie uda- mysle ze mozna tylko zyskac,
ale z hiszpanskim licze tez na wasza pomoc :-)
"najwyżej zrezygnuję"- nieźle, ja nie dostałam się NIGDZIE i marzę o iberystyce i jestem teraz w kropce, a Wy będziecie to studiować na próbę... ;(
oj teraz się czuję jak leń :P kurczę... może powinnam też iśc na drugi rok jednoczesnie z pierwszym tu, skoro WOKÓŁ SAME KOZAKI!!!! :D

ale chyba trzeba się postarać o "indywidualny tok studiów",żeby studiowac dwa kierunki dzienne, nie? żeby zajęcia (i egzaminy w sesji) nie kolidowaly ze sobą...
hiszpanski byl moim marzeniem, od zawsze chcialem sie go uczyc wiec dlatego zlozylem papiery na ten kierunek. licze na to ze uda mi sie utrzymac, i tyle.
no z rezerwy tez sie nie dostałem niestety.Co zrobic...takie jest zycie
"mam juz nawet certyfikat C 1 zrobiony "
masz C1? no to czapki z glów.... to jest ten poziom jaki ma mieć student po ukończeniu licencjatu o ile mam dobre informacje...(?)
Dostałam sie z rezerwy! ja się jeszcze nigdy nie uczyłam hiszpańskiego, ale kiedyś trzeba zacząć^^ za te dwa kierunki to szczerze podziwiam;) aha i jeszcze pytanie... Skąd jesteście? Mam nadzieję, że nie wszyscy z Krakowa lub okolic...
ladyinred- byłaś 74 na liście ogólnej czy rezerwowej;>
74 na ogólnej ;)
o!! ladyinred widzisz czyli szczescie nas dopadlo:):) ja wlasnie poszukuje mieszkania w krk a jak Wy?? w sumie dojazd to cos ponad 2 h mi zajmuje^^
Hej! Gratuluje tym, którzy się dostali z listy rezerwowej :) co do studiowania 2 języków to mogę powiedzieć tyle, że w czasie moich poprzednich studiów dużo osób robiło 2 kierunki dzienne na raz, nawet 2 języki np. francuski i niemiecki, albo fr i rosyjski; inna koleżanka robiła farmacje i francuski, więc wszystko możliwe, trzeba się tylko starac :) a jak masz C1 to myślę, że nie będziesz miał większego problemu i będziesz mógł poświęcić się hiszp. Co do odległości to ja mam niecałe 400 km, a rocznik nie 1990 :P ( tylko 1987. Mam nadzieje, że nie bede najstarsza?? Pozdrawiam ;)
dzieki:-) ciesze sie juz na studia razem z wami:P no i probuje juz sie (pod)uczyc do tego hiszpanskiego:-)
zycze wszystkim udanych wakacji i do zobaczenia w pazdzierniku
rocznik '89
dzięki :D a ja mam jeszcze pytanie...jjak to jest z drugim językiem na hiszpańskim..??
Drugi język jest chyba do wyboru; wloski, portugalski, francuski...

Rocznik '88. Bardzo się cieszę że nie jestem jednak najstarsza :D
ja sie nie ciesze hehe :P jakby były do wolnego wyboru to było by fajnie! :)
Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 314

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego