Hiszpański na UP

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 314
A na obóz jadę, tylko na ten z samorządu studentów, bo przegapiłam termin zapisów na ten drugi:/ jedzie ktoś też na ten co ja czy wszyscy NZS?
Ladyinred, wiesz, że ciężko będzie Ci znaleźć mieszkanie i powiedzieć właścicielowi, że czekasz na wiadomość czy Ci przydzielą akademik. Większość właścicieli chce wcześniej kaucję.
Niestety wiem o tym ;( Mogliby jakoś wcześniej porozdzielać te miejsca...
uff koniec końców się udało i również będę studentką UP :) tak więc witam wszystkich z roku i do zobaczenia 1 października ^^
możesz napisać ile miałaś punktów?;>
89% czyli 133,5 pkt, a na liście byłam na 79 miejscu :)
dzięki za odpowiedź :) gratuluję !
i ubolewam, że mi zabrakło SZCZĘŚLIWE 7 pkt.. :(:P
Pfff napisali mi że "z powodu ograniczonej liczby miejsc i zapełnienia listy
adapciakowej znalazła się Pani na liście rezerwowej". No to trudno :P zobaczymy się dopiero w październiku.
A u Was jak?
:)
hexehexe który obóz? ten z NZS? na ten drugi ja się dzisiaj zapisywałam, jak Ci bardzo zależy możesz spróbować na ten:)
Tak, mi chodzi o ten z NZS. Drugi niestety jest w czasie mojej kampanii wrześniowej, więc odpada :(
no to szkoda:( miałam nadzieję, że chociaż jedna osoba z naszego kierunku się wybierze, a tu lipa:/ w każdym razie powodzenia we wrześniu;)
a nie będzie jakiejś trzeciej rekrutacji? może jeszcze się załapiesz...
ladyinred, ja pojadę na ten drugi obóz bo na ten pierwszy mi napisali że nie ma miejsc =/ wiec jest nas 2 ;)
Ja jednak nie mogę jechac... Miłej zabawy i do zobaczenia w październiku;)
chciałabym bardzo do Was dołączyć, wierzcie mi :P ale z tego co wiem rekrutacja zakończona..:(
zajęcia na karmelickiej? :D a może ktoś wie, dokładnie jakie?;D bo to wręcz idealna wiadomość :D
Mam taki problem... Zaopatrzyłam się w książkę Oskara Perlina "Hiszpański dla początkujących", ale niestety nie mam płyty :( Może ktoś ma i zechciałby się podzielić?
LyMalo a liczyłaś sobie może ile będziesz mieć tych śmiesznych punkcików w przydzielaniu akademika? Mi wyszło coś z 15 i chyba to będzie za mało:/
Dziewczyny, ktoś założył na naszej-klasie nasz kierunek i jest tam już 5 dziewczyn zapisanych :D
widziałam, ale ja chyba się na razie nie zapisuję;P
Ja zalozylam;X Adagia,a ktora to Ty?:D haha;P Pozdrawiam;))
Tylko że na UP nie ma wydzialu NEOFILOLOGII :D nie ma nawet wydzialu Filologicznego. Jesteśmy na Humanistycznym ;)

(jest tylko INSTYTUT neofilologii ;P)
Mnie tam jeszcze nie ma :P Zastanawiam się nad wpisaniem się xD
Masz rację,pomyliłam się,sorry..xD Może da się zmienic;P A to taki ważny krok żeby się nad tym zastanawiac?:D
Juz zmienione;) Zapraszam;P
A kto idzie na wieczorowe na hiszp?
nie znam nikogo :D

ii dziewczyny jedzie któraś z Was 31 sierpnia na ten obozik? czy jednak żadna? ;>>
ja jadę:)
to fajnie, ja też:)
hej, mam pytanie trochę od rzeczy:

Na UP jest możliwość wyjazdu za granicę w ramach programu Sokrates-Erasmus (tak?). Czy jest możliwość wyjazdu studenta j.hiszpańskiego do innego kraju niż Hiszpania? Ja bym chciala np. za rok/dwa pojechać na coś takiego ale chętniej do Niemiec...(w końcu tam też na pewno jest taki kierunek jak f.hiszp. na tamtejszych uniwersytetach). Wie ktoś czy jest taka możliwość?

A poza tym ,tak na prawdę warunkiem jest m.in.odpowiednia średnia....w związku z tym mam pytanie czy ludzie z grupy początkującej będą 'zdyskwalifikowani' ? bo bylo by to w sumie dość niesprawiedliwe porównywać średnią kogoś z grupy poczatkującej ze średnią kogoś z gr.zaawansowanej ;) nam (podst.) o wyższą średnią będzie dużo latwiej skoro bedziemy mieli prostszy material....
Dlatego zastanawiam się czy ludzie z początkującej nie są automatycznie wykluczani z ew. udzialu w tym programie...

wiem, bełkot straszny mi wyszedl, ale może ktoś coś zrozumial i zna odpowiedzi na moje pytania? :)

Dzięki!
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 314

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego