klasy dwujęzyczne z jezykiem hiszpanskim

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 115
poprzednia |
hmm od wrzesnia chodze do klasy dwujezycznej z jezykiem hiszpanskim w katowicach. Nie powiem zeby bylo łatwo bo 18 godzin jezyka tygodniowo to nie przelewki no i zamiast 3 lat liceum są 4.

i teraz pytania;)
chcialabym dowiedziec się czy ktoś na forum tez jest w takiej klasie no i jakie ma wrazenia czy naprawde mozna sie dobrze nauczyc jezyka?
a o opinie prosze wszystkich nie tylko uczniow takich klas ;);)

pozdrwaim
Ja jestem już w tej klasie drugi rok.
Czy warto?
Baaardzo.
Jak się przyłożysz, możesz wyjechać - jak ja.
Prawie 2 tygodnie spędziłam w lipcu w MAdrycie jako nagrodę ;P
Normalnie.. niezapomniane przeżycia:P
Wszystko się opłaca, jeżeli Ty też coś w to wkładasz.
Powodzenia życze;)
Besos;*

//jakies konkretniejsze pytania?:)
konkretniejsze pytania?
maasaaa

ile masz godzin jezyka
jakie lekcje masz po hiszpansku
czy masz lekcje z nativos a jezeli tak to czy da sie ich zrozumiec?
no i jakcy sa hiszpanie? przyjaznie nastawieni do cudzoziemcow?
jej jaki jest hiszpanski? bo po 2 miesiacach wydaje sie latwy chociaz juz znienawidzilam wyjatki;). nie wiem na jakim poziomie jestes po 1 roku nauki? czy dogadalabys sie juz z hiszpanem? itd itp worek bez dna poprostu?;)
nie wiem jak inni ale ja problemow z rozumieniem hispzanskiej nauczycielki nie mam, wiadomo ze mowic jest trudniej ale jakos idzie. :) lekcje po hiszpansku to geografia hiszpanii, historia hiszpanii, hisotria sztuki hiszpanii, ele, literatura espanola i lengua espanola razem 9 godzin tygodniowo + 2 normalne hiszpanskie z polską nuczycielką
Godzin języka..;>
W tym roku [już drugi;] w pierwszym półroczu mam:
3 godziny literatury,
1 godzine historii,
1 godzine sztuki,
2 godziny samego języka,
2 godziny z polskim nauczycielem.
W następnym półroczu dojdzie nam jeszcze jedna godzina sztuki,
w następnym roku reszta przediotów i nowy nauczyciel.
Narazie mamy w szkole jednego madrileńo:P
Da się zrozumieć hehehe
Musisz. Już po roku.. jak nie rozumiesz, to on Ci tłumaczy.
A nasz umie polskiego trochę, więc i czasem coś walnie w naszym ojczystym języku ;D Hiszpanie? Poprostu boscy.. tych, których ja spotkałam nigdy nie zapomnę. Nie wiem jak w innych miejscach, w Madrycie są tacy typowi, jak się o nich mówi- otwarci, weseli, chętni do pomocy, gadatliwi;)
Na ulicy zaczepiali obcy, uśmiechali się.. a z niektórymi monitores do teraz utrzymujemy kontakt;D Zazdroszcze Wam, że w wakacje wy ich odwiedzicie;P:P:P:P:P Poziom? No ja wiem.. testy mówią, że zaawansowany, ale to takie pitu pitu jest.. nie umiem się określić.
A dogadałabym się. Dogadywałam się i dogaduję się;]
Fajne na szlifowanie języka jest porozumiewanie się przez np. Skype. :P
No cóż.. jestem na drugim roku i tylko to mogłam Ci napisać ;P
Nie odpuszczaj, bo naprawdę te klasy mają super perspektywy.

Mil Besines;]*
zdaje sie ze bylysmy na tym samym wyjezdzie w lipcu :)
Taaaaaaaaaaaak?:D A poka poka Twoje zdjęcie :D
to daj maila to ci wysle moje zdjecie z Nacho :D
Nacho.. ahahaha jaki to był koleś xD
[email]
;DDD
wysłane :D jak masz jakies swoje to tez podeślij :>
dziewczyny, a gdzie chodzicie do tego LO??
ja jestm teraz w 3 gim i chce isc do takiej szkoły
mam tez pytanka, ile mniej wiecje punktó z testu trzeba miec i jak ze swidectwem, jak srednia i jakie przedmioty liczone??
przedmioty u mnie w szkole to :
wos, historia, polski i jezyk obcy

punkty? zalezy. u nas najpier pisze sie test predyspozycji do nauki jezyka, potem Ci podliczaja.. no ja mialam 161, a najnizej u nas to bylo.. [nie tego roku, w zeszlym] chyba kolo 149..? nie pamietam. do szkoł chodzę w Gdańsku
aj i jak ja chcialam isc do tej szkoly, to testu jeszcze nie bylo, dopiero od tego roku wprowadzili.
Oj no to Cię już pamiętam :D Oleńko :D:D:D Ahahaha.. :D Bomba:P
Ja to ta w różowym krawacie;) - > http://pzn.one.pl/public/kai/fotos/santiagobernabeu.jpg
jestem juz w klasie maturalnej
i jezeli sie przylozysz od poczatku to dasz sobie rade nie tak jak ja mecze sie bo sobie odpuscilam w zerowce ale mimo to zycze powodzenia
nio ja Ciebie juz tez :) fajne zdjecie :D
mysle,ze mozna bo sama jestem w takiej klasie tylko,ze w Łodzi.:) po miesiacu rozumiemy juz proste zwroty i znamy baaaardzo duzo slowek:)wiec co dopiero po roku.Majac 18godz hiszpanskiego tygodniowo(co wychodzi jakies 700godzin w roku)po prostu nie moza nie nauczyc sie jezyka:):)pozdrawiam i powodzenia zycze:)
'nie mozna si enie nauczyc' powiedzmy.
bo cos niecos umiesz, ale jak zaniedbasz o pozniej sa wielkie problemy..
wiec od poczatku trza sie przykladac.

oleńka- z tego wypadu wszystkie foty są fajne :D
to fakt :D tylko zaluje ze mam wiecej zabytkow niz ludzi na moich. A co do nauki to najlepiej sie przylozyc w zerowce bo jak ktos nic nie robi to wcale nie umie tak super tego jezyka a potem nadrobic jest ciezko :p
tez chce isc do gdanska do Lo;) jak miło
ale raczej sie nie dostane:D
pesymistka ze mnie
tak czy owak warto spróbowac :)
Co Ty gadasz;]
Da rade się dostać;)
A skąd jesteś?
Hej!
Ja jestem już po dwujęzycznej hiszp.
Dawno nawet skończonej :(

Można nauczyć się perfect! Wspomnienia ze szkoły mam świetne.
W trakcie LO wyjechałam do pracy i nie miałam z językiem żadnych problemów.
Teraz czasem coś tłumaczę, mimo, że studia robiłam z kompletnie innej dziedziny.
Także język zapewniony a nigdy nie byłam kujonem (czasem myślę że szkoda :)
Naprawdę warto!
Powodzenia!
ja z Warszawy ;p
tez mam zamiar wyjechac;) A gdzie skonczylas szkole?

Oleńka, ja wiem, że Ty z Wawki ;DDD
jesli o mnie chodziło to ja jestm z ketrzyna ( to jest na mazurach) ale licze na to ze moja siostra pojdzie tam na studia to ja razem z nia:D
a mogłabys mi powiedziec ile trzeba mniej wiecje miec pkt z sanego egzaminu gimnazjalnego???
70straczy???:D
no to zalezy od tego, jak napisza Twoi rówieśnicy;]
ja miałam.. 79. A za oceny baardzo wysoko podskoczylo.
I z Ketrzyna mam kolezanke w klasie;]
a ty chodzisz do klasy 1?? (liczac zerówkę do drugiej??) a ta dziewczyna ma chyba na imie ania??
jak to ta to chyba to kolezanka mojej siostry.
Taaaaaak;) Na wszystkie pytania.
hej martusiap - chodzisz do 32 ?? wybieram sie tam ;) miałabym do Ciebie kilka pytan no ale to jak juz odpowiesz ;]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 115
poprzednia |

« 

Inne