klasy dwujęzyczne z jezykiem hiszpanskim

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 115
ej ile letnie jest liceum dwujezyczne z hiszpanskim licząc klase w stępną??
4 lata
dzieki a duzo chyba było nauki wychodziłasz domu ??
w zerówce jest luzik, schody zaczynaja sie w 1 klasie ;)
w zerówce jest luzik, schody zaczynaja sie w 1 klasie. ;)
gdzie sa takie szkoły bo znalazlem tylko w warszawie i krakowie
jeszcze np. w Łodzi :) i właśnie ja do niej między innymi chodzę.. :) hehe :)od września :)
To jak jest w tej zerówce? :)
radom, gdansk,2 w warsawie, lodz, krakow i chyba w tym roku tez otworzyli jakies nowe ale nie wiem gdzie :p
w zerówce jest tak, że tygodniowo mamy 18h języka z 4 nauczycielami - w tym z jednym rodowitym hiszpanem :) hehe czasem jak go nie rozumiemy to tłumaczy nam po angielsku :D hehe bo niestety ale po polsku nic nie powie :P po 2 miesiącach wydaje mi sie, ze sporo juz umiemy :)
pytanie padło - czy wychodziłaś z domu?

Jakoś Ci powiem, że zapierdziel jest, ale nie żałowałam sobie.
Trzeba umieć rozdzielić.
Za rok muszę wybrać sobie liceum i mam z tym dość spory problem. Myślałam o klasie hiszpańskiej tylko, że co po niej można robić oprócz studiowania iberystyki??
Czy poziom na innych przedmiotach oprócz hiszpańskiego jest wysoki i starczy na porządne zdanie matury i dostanie się na jakieś inne studia tj. na politechnikę np.??
Jakie certyfikaty można zdać po skończeniu tego liceum lub w trakcie??
Z góry dzięki za odpowiedzi...:)))
ja jestem drugi rok w tej klasie i nie żałuję.
ja sie szykuje do intermedio (1klasa) a poziom innych przedmiotow zalezy od poziumu liceum do ktorego zdajesz. Studiowanie iberystyki po tej klasie jest troche bez sensu moim zdaniem... :) bo teraz mamy z litetury rzeczy ktore np moja nauczycielka miala na flologii..a to czy sie dostaniesz na poltechnike zalezy w 85%od twojej pracy a nie od skzoly. Pozdrawiam :)
ja sie juz bawie w dwujezycznej 3 rok (łódź) i powiem ze nie jest zle chociaz 2 kl to jest dopiero hardcore ;P. ale spoko da sie przezyc jak sie lubi kuc nudna literatoore na pamiec.
rzeczywiscie nie warto isc na iberystyke- chyba ze chce sie po prostu bawic na studiach.
Dlaczego u mnei w mieście nie ma takich klas :(:(:( pierwsza bym do takiej szła!!!! u mnie w mieście nawet nie ma szkoły w której byłby Hiszpański... osobiście jestem na profilu francuskim ale mam tylko 4 godziny tygodniowo w pierwszej klasie!!!! :/
A na czym polega ten test predyspozycji językowych?? Jest on chyba dość istotny, bo chyba jest sporo chętnych do takich klas, a wybranych zostaje jedynie około 30.
Do La carita roja, gdzie jest takie liceum w Gdańsku?
Na Zaspie
XV Liceum Ogólnokształcące im. Zjednoczonej Europy
ul.Pilotów 7
Moim marzeniem jest dostac sie wlasnie do takiej klasy!! uwazam ze po 4 latach nauki na takim poziomie nie bedziesz miala problemu z maturka!! co ja mowie?? w ogole nie bedziesz miala problemow z tym jezykiem!!! bylabym wdzieczna jak bys mi przeslala kilka info na temat tej szkoly i klasy!! zwlaszcza jezeli jest to w Katowicach!!! pozdrawiam i zycze milego zakuwania!!!
tylko zastanow sie dobrze, bo jest spory zapierdziel i u mnnie wklasie niektore osoby powoli wymiękają :p :) ale ja polecam :)
Gdybym wiedziała pół roku temu, że istnieje taka klasa, to też bym tam poszła. No ale nie wiedziałam i wylądowałam w Mickiewiczu. Oczywiście jako drugi język wybrałam hiszpański.
Saludos!
Ja chodzilam do takiej klasy ale z francuskim. na poczatku koszmar. Nauczyciele przyjeli zasade ze wszystko mowia po francusku a my niec nie mozemy zapisywac. No i nie musze mowic jak to wygladalo, nauczyciel do mnie po francusku a ja ani be ani me :/ Myslalam, ze nie zdam, zreszta wiekszosc osob tak myslala. Teraz juz skonczylam to liceum. Zdalam mature francuska i jestem szczesliwa. Bo nigdzie nie nauczylabym sie jezyka tak jak tam. Po roku juz normalnie mowilam po francusku. Moim zdaniem klasy jezykowe to najlepszy wybor, nawet jak sie nie zamierza zostac tlumaczem. ja teraz studiuje gografie ;) Ale znam teraz dobrze angielksi, francuski, ucze sie hiszpanskiego i idzie mi bardzo dobrze, mam zamiar poznac wloski i finski. I czuje sie z tym swietnie a to dzieki tej wlasnie klasie :)
A o co chodzi w tym teście predyspozycji??I ile jest mniej więcej chętnych osób co roku do takiej klasy??
Hej;) Jestem w wykladowce w Krakowie - kl. 0H. Test predyspozycji to kilkanascie stron zadan na logike, inteligencje - mozna to nazywac jak sie chce. Niektorzy twierdza, ze zdac jest banalnie, jednak nie wszyscy przechodza dalej... Zeby zaliczyc, trzeba miec 30% z 200 pkt = 60. (W poprzednich latach prog wynosil 50%.) Zadania sa bardzo rozne. Najpierw byly 2 ze sluchu, reszta to np. dopasowanie tytulow do krotkich opisow... Osobiscie uwazam, ze jesli sie mysli, to nie trudno jest zdobyc te 60%. W sumie pisalo ok. 120 osob, kilka nie przeszlo. Dalsza rekrutacja odbywala sie droga elekroniczna - dostalo sie ok. 35 osob, dla ktorych kl. hiszanska byla na I miejscu i mialy najwiecej pkt. W razie dodatkowych pytan, pisz - [email] Pozdro for all.
PS:
Warto bylo zdac, warto jest sie uczyc w trybie intensywnym, kraje hiszpanskojezyczne sa wspaniale, Hiszpanie boscy... Zachecam=D
Male sprostowanko:
Osobiscie uwazam, ze jesli sie mysli, to nie trudno jest zdobyc te 30%.
no ja nie mialam tych testow.. ale mysle ze mysle XD
polecam klase, to coś innego, pomimo, że hiszpański jest teraz 'na topie' co mnie troszke ekhm.. przeraza;P
Moze moglybysm cos poklikac na gg a propos wykladowek?? 8664122.
Chetnie pogadam na temat nauki w wykladowce hiszpanskiej xD Piszcie;)
Wykladowki hiszpanskie znajduja sie w: Krakowie, Gdansku, Lublinie, Lodzi, Poznaniu, Radomiu, Warszawie i Wroclawiu. Dla zainteresowanych: www.sgci.mec.es/pl
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 115

« 

Inne