Ania to w takim razie będę prosił cię o pomoc.Widzisz,jest taka sprawa.
Za rok zdaję Selectividad i przydałoby się także, maturę z hiszpańskiego dla takich klas jak ty.Na moje nieszczęście mieszkam na małym zadupiu na podkarpaciu,a uczę się w szkole, w której coś takiego jak j. hiszpański nie istnieje.Jestem humanistą,a ściślej językowcem(nie chwaląc się oczywiście)moje języki to angielski i hiszpański,a moje liceum nie pozwala mi na takowy rozwój i uczę się głównie sam i udało mi się mieć lekcje z native speakerami,ale wszystko to robię kosztem innych przedmiotów,których nie lubię,więc ich się nie uczę.
Moja sytuacja jest dość nieciekawa,jak widzisz,bo naszą dyrekcję
i nauczycieli gówno obchodzi,że są takie jednostki 'wybitne' językowo.Dla mnie ten czas liceum jest czasem straconym,gdyż to co zdaję na maturze,przerabiam sam i na dodatkowych lekcjach prywatnych,a jestem zmuszony uczyć się tego co mi się na studiach i w życiu z pewnością nie przyda.Sam kupuję książki do Bachillerato,sam przerabiam materiał,a ty po prostu z nieba mi spadłaś!Jeżeli tylko możesz proszę cię,skontaktuj się ze mną na e-mail: [email]
Czy było by możliwe byś podała mi tytuły książek i zakres materiału,który przerabiacie,tj. historia,literatura,sztuka,etc. wszystko związane z Españą.
I beg u!! I need your help or I'll commit suicide ;P