Au pair Majorka

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 69
poprzednia |
Pod koniec czerwca wyjezdzam na 2 miesiace do pracy jakos Au pari na Majorke... to moja piewsza taka praca.Mam 18 lat i w sumie to strasznie sie boje tej pracy... nie wiem do konca czy bede musiala sie opiekowac tylko dzieckiem czy robic tam za "służaca". Macie jakies doswiadczenia w tym kierunku?Piszcie prosze... aaa i np. Czy płaciłyscie sobie same za dojazd i powrot i za bierzace potrzeby? takie jak pasta do zebow, krem etc.???
ja bylam 2 razy tylko ze nie jako aupair bo w moj zakres obowiazkow wchodzilo tez psrzatanie, pranie prasowanie, no i opieka 24 h nad dziecmi, jeden dzien w tyg wolny no mialam 600 euro za miesiac
mialam super rodzinki za kazdym razem, traktowana bylam jak w rodzinie ale takie rzecyz jak mowisz pasta czy mydlo to mialam swoje i kupowalam sobie:) tak samo jak zachcianki kulinarne:)
napewno bedzie fajnie, malo znam hiszpanow konfliktowych:) moga byc dziwni albo wymagajacy ale sa mili dla ciebie
zgadzam się z olitą. Jak tez nie znam Hiszpanów konfliktowych. Byłam raz jako au pair. teraz tez jade ale juz nie przez biuro. Traktuja mnie jak członka rodziny. Ja co prawda zarabiam 400 euro na miesiac, ale moje obowiazki to przygotowywanie (nie gotowanie tylko przygotywwanie) posilkow dla dzieci, 2 razy w tyogodniu pozmywaniue podłogi oraz co najwazniejsze opieka 6letnia nińą , czyli leżenie na plaży; oraz nauke angielskiego (14lat-dziewczynka, 10-chłopiec). Ja jednak rzcezy typu mydło, olejek do opalania, zachcianka kulinarna w restauracji czy cos w supermercado miałam zapewnione u nich.
Pozdrawiam
na pewno będzie super!!!!
Olita, a jak sobie załatwiałaś te wyjazdy???
pierwszy raz przez znajoma ojca z madrytu ktora mi poszukala takiej ordziny a za drugim razem pojechalamw ciemno do znajomych z ekwadoru , szukalam pracy w knajpie a znalazlam jako ninera na miesiac:)
Dziekuje bardzo za odpowiedzi! :)
gdzie konkretnie jedziesz? pytam ponieważ ja również jadę jako AuPair na Majorkę 1 lipca na 2,5 miesiąca , może się tam spotkamy?
A moze ktos z Was ma znajomych lub rodzine w Hiszpani i moglby pomoc w znalezieniu pracy jako au pair na okres wakacji? Probuje cos znalesc w internecie ale bez skutku, bo chyba juz troche za pozno jest;(
Bylabym baaaaardzo wdzieczna.
jeżeli jesteś zainteresowana to mam e-mail do rodziny z okolic Lleidy- (jakieś 2,5 godz. od Barcelony). Mają 2 dzieci (5 i 7 lat) i chcą aupair na lipiec i sierpień (ewentualnie też wrzesień). Jak chcesz napisz: [email]
czesc ja tez jade na majorke na wakacje opiekowac sie dziecmi do coloni de sant jordi to jest na poludniwym wybrzezu.moze bedziesz gdzies niedaleko?to bysmy ssie mogly spotkac od czasu do czasu zeby nie zwariowac z dzieciakami.ja tez jade piuerwszy raz(wylatuje z berlina 20 czerwca) ale nie ma sie czego bac.bedziemy sie wspierac:)
gdybys chciala jakis kontakt do mnie to jest moj mail:
[email]
Bylo by bardzo fajnie, ale niestety nie wyszlo mi z ta praca na co jestem bardzo zla bo zostalam bez pracy na wakacje :/ no nic... polska to polska, zawsze zrobia uczcwiego czlowieka w "konia". Zycze Ci milej pracy i powodzenia!Nie stresuj sie!

Pozdrawiam!
mam oferte na miesiac od 1 lipca jako opikunka...tylko szybko trzeba i zanc angielski.....
ja mam dal kogos bo sama nie jade
Ja tam wolalabym racze jezyk hiszpanski, z angielskiego tez mam certyfikat, ale w sumie to jakbys napisala jakies szczegoly, bylabym wdzieczna.

moj mail: [email]
wyslalam ci maila ze szczegolami...
Dziekuje za maila. Toznaczy Ty opiekujesz sie tym mlodszym dzieckiem? Ogolnie oferta jest malo szczegolowa i dziecko jest duze wiec musze jeszcze sie zastanowić, no poza tym w miesiac sie duzo raczej nie zarobi wiec nawet koszta podrozy tam moga sie nie zwrocic :(

Pozdrawiam
ja sie nikim nie opikuje!!!!!!!!helooo porsze o czytanie ze zroumieniem!!ja mam inna prace..dalam ogloszenie jeszcze jak jej nie mialam...teraz dostalam ta porpozycje ale nie korzystam...hmm a praca jako au pair rzadko kiedy sie zwraca..to nie o to tam chodzi..jesli liczysz na kase to sory...
Hej ja szukam pracy w hiszpani na wakacje, angielski znam dosc dobrze a zalezy mi na nauce hiszpanskiego, ktory znam w stopniu poczatkujacym poki co. Jesli oferta jest aktualna i nie znalazals chetnych mozesz mi podeslac: [email] Z gory dzieki
skad znajdujecie oferty wyjazdow??
Mam pytanie do osób,które były na Majorce lub wiedzą cos wiecej na temat ten pięknej wyspy. Chodzi mi o ceny,czy są duzo wyższe niz w innych regionach Hiszpanii, o szkoły językowe,czy sa tylko w stolicy czy w innych miastach też?no i generalnie wszystko co wiecie na ten temat. Pozdrawiam
Czesć tak się składa,ze byłam na Majorce.Pytasz o ceny więc powiem Ci że jest zdecydowanie drożej niż w pozostałej cześci hiszpanii poniewaz jest to wyspa,która utrzymuje się z turystyki,nie ma tam zakładów produkcyjnych.Przez pół roku musi zarobić tyle aby dobrze funkcjonować przez pozostałą część roku.Głównie to hotele ,bary,kawiarnie,fiesty,itp.Życie kręci się głównie póżnymi wieczorami i nocą.Jeśli chodzi o ceny to są dosyć wysokie;np wynajęcie mieszkania to suma ok400E miesięcznie+prąd a do tego kaucja 1000E.Trzyosobowa rodzina wyda 100Etygodniowo na jedzenie,doliczyć trzeba trochę przyjemności i rachunek jest prosty.Pozdrawiam
Hej Marcysia!Powiedz mi jeszcze jak jest z kursami jezykowymi na Majorce, czy sa tylko w Palmie czy np. w Santanyi tez sa i ile kosztuja jak sie orientujesz?Pozdrawiam Dzieki
Kursy są niestety tylko w Palmie,a cena takiego kursu zależna jest od wielu czynników:daty,czasu trwania kursu,miejsca zakwaterowania,wyżywienia i poziomu intensywności kursu np.kurs standartowy trwający 4tyg. kosztuje ok.800E
cześć chciałąbym cię spytać skąd bierzecie oferty pracy do hiszpanii czy na Majorke jest moze jakaś stronka www z góry dziekuje za odpowiedź pozdrawiam
wiec ja wlasnie pisze te slowa bedac na majorce,jezeli chodzi o kursy jezykowe,to nieprawda ze sa tylko w palmie sa,w wiekszosci miast sadze a przynajmniej w tych duzych ja np.ucze sie hiszpanskiego i niemieckeigo w Arenalu,i palcilam tylko 20 euro za caly rok,i nie narzekam!!,cena jest tak niska poniewaz szkola nie jest prywatna!!!jezeli chodzi natomiast o ceny to np. jezeli znajdziesz mieszkanie za 400 euro to masz duze szczescie normalnie ceny sie zaczynaja od 500,jedzenie to zalezy co jez:P np.chleb jest bardzo tani,tak samo ryz,czy np. jogurty,piwo jest tanie jak barszcz a co do wina to juz zalezy co ci smakuje,pracowalam jako au pair w dwoch rodzinach,zawsze dostawalam 300 euro,i widze ze przy waszych zarobkach to sa smieszne pieniadze,no ale...pracowalam bardzo duzo godzin z blizniakami,i musze przyznac ze bylo ciezko,do tego dochodzi sprzatanie....ja osobiscie nie lubilam tej pracy,ale jest dobra jezeli zalezy ci najezyku bo nie ma bata zebys sie nie nuczyka jezyka jezeli przebywasz ciagle z hiszpanami...no to tyle,wiecej informacji jezeli chcecie to pytajcie [email]
au-pair to nie praca... sluzy do poznania kraju,jezyka etc. nie ma nic wspolnego z praca.a to co otrzymujesz to po prostu kieszonkowe,nie pensja.
pozdrawiam
może ktos tutaj sie orientuje w jaki sposob nalezy szukac pracy w hiszpanii, najchetniej Valencia.chodzi mi konkretnie o to gdzie najczesciej potrzebuja osob? planuje emigracje do hiszpanii od 2 lat ale po prostu cykor ze mnie i sie obawiam bo nie mam tam zadnej znajomej osoby a i z kasą krucho :/ wiec licze na wskazowki i jakas rade co, gdzie i jak.
Poczekaj do maja. wtedy do hiszpanii bedą otwarte drzwi dla obcokrajowców. Bedziesz tam wtedy zupełnie legalnie i na bank znajdziesz jakąś prace. Bo z tym akurat tam nie trudno.

A wracajac do cen mieszkań i życia na Majorce... Ha ha... za 400 euro to mozna dostać piwnice a nie mieszkanie. Moi znajomi wynajmują mieszkanko i płacą za nie ok 470 euro... niestety nie maja ani ciepłej wody, ani ogrzewania. masakra. Co do jedzenia to dla 2 osób spokojnie starczy 2[tel]euro miesięcznie za jedzenie. opłaty.... na oko moze z 200 euro. Ale trzeba tez pamietać, ze zarobki sa zupełnie inne. Zwykły budowlaniec zarabia tam 1400 euro, w najgorszym przypadku 1100:)
Życie nie jest tam łatwe.... to przyznam, ale to na poczatku, potem wszystko jakoś pomalutku idzie i mozna tam spokojnie sie zestarzec:) ja tak planuje:)
POZDRAWIAM CIEPLUTKO... i ŻYCZE WSZYSTKIM POWODZENIA:)
>Poczekaj do maja. wtedy do hiszpanii bedą otwarte drzwi dla
>obcokrajowców. Bedziesz tam wtedy zupełnie legalnie i na bank
>znajdziesz jakąś prace. Bo z tym akurat tam nie trudno.

Nie byłabym tego taka pewna! Jeszcze nic nie wiadomo co będzie po 1. maja 2006.
Wiesz z tym poczekaniem do maja to chodzi mi o to, ze bedzie tam bez najmniejszego problemu i w zupełnosci legalnie. Bo teraz jest o to dosć ciężko. Moja ciocia po ponad pół roku ubiegania się o vize, dostała ja... jak tam jest to ja zupełnie nie wiem z tym legalnym pobytem. A juz jesli chodzi o obywatelstwo to jestem zielona. Moja ciocia mieszka tam juz 8 lat, urodziła tam syna... ona nie ma obywatelstwa!! Wie ktos może po ilu latach sie dostaje obywatelstwo hiszpańskie??
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 69
poprzednia |