praca - Majorka, Ibiza

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 212
poprzednia |
Witam, wie ktos może jak jest z praca na Majorce lub Ibizie? chciałabym sie tam wybrac na wakacje, jakie są szanse na prace? da sie znaleźć czy raczej ciezko? dodam że średnia znajomość angielskiego i hiszpańskigo. dziekuje za pomoc
czesc Iwona-no wlasnie ja tez mam takie plany na wakcje-jestem teraz na dziekance wiec wyjazd wchodzilby w rachube nawet na poczatku maja-o hiszpanski nie trzeba sie martwic-w dyskotekach czy pubach wystarczy angielski-bylem kiedys w loret de mar na costa brava i spotkalem bardzo wielu mlodych polakow ktorzy tam pracowali np zapraszajac do dyskotek itp-wiec sadze ze w okresie wakacji jak sie przyjedzie odpowiedni ewczesnie bedzie mozna cos znalezc
hej elroj, wybieram sie do hiszpanii pod koniec marca, poczatkiem kwietnia
jedziemy razem? [email]
no własnie! też obrałam kierunek majorka! wydaje mi sie że w związku z tym iż jest to wyspa, w dodatku taka fajna wyspa:) latem jest tam full turystów, wiec pewnie potrzebuja wielu ludzi do pracy. mam nadzieje że sie nie myle? jest ktoś zorientowany w tym temacie, może ktos był i pracował na majorce, a dokładniej w palmie? także chciałabym dowiedzieć sie czegos konkretniejszego na ten temat. wiec jak to jest z tą praca?
tez jade na majorke w te wakacje :) juz decyzja jest podjeta..teraz tylko szukam jakichs polaczen lotniczych..znacie moze jakies korzystne oferty??
hmm z tego co wiem korzystnie jest chyba z berlina, z berlina na majorke spokojnie można dolecieć za 20 euro. ale czy to wychodzi najtaniej to nie wiem. może są jakies inne ciekawe oferty. jakby ktos cos wiedział to byłabym wdzieczna za podzielenie sie informacjami.
rizo a Ty jedziesz może do pracy? czy na wakacje? wiesz cos może jak tam jest z pracą w czasie wakacji? da sie cos znaleźć?
ja chce jechac do pracy :)
podobno praca jest..niby wlasnie tam i na costa brava jest najlatweiej znalezc prace.
w zeszlym roku byla moja kolezanka, ktora zna tylko francuski i jakos jej sie udalo, wrocila bardzo zadowolona, wiec postanowilam tez sprobowac
Tylko tak traz sie zastanawiam czy jak nas sie tam tyle zwali to czy wszystkim uda sie cos dostac..

A co do polaczen lotniczych to tez myslalam o Berlinie, airberlin dokladnie, ale tez niestety nie mam pojecia jak wychodzi najtaneije wiec dlatego szukam tu pomocy..
salu2
Hej dziewczyny!!!
ja wyjezdzam na Majorke pod koniec lutego lub poczatek marca, wylatuje z Berlina, bede chodzila na kurs jezykowy i dodatkowo opiekowala sie dzieckiem (tak na poczatek), z czasem bede chciala poszukac bardziej konkretnej pracy, jesli ktoras z Was by miala ochote nawiazac kontakt to super, wtedy bysmy mogly spotkac sie juz tam na miejscu zawsze by bylo nam razniej pozdrawiam
a ja na Majorke to tylko do Manacor....tam tez wiem ze jest restauracja..naprzeciw tego wielkiego koscioła ul. Plaza de Weyler...moze sie ktos orientuje....tam by było super biście
OO jak fajnie..a jak Ci sie udalo to zalatwic?? wiesz kazda pomoc na poczatku pobytu jest potrzebna, wiec bardzo fajnie by bylo jakby udało nam sie skontaktowac :)
a powiedz tylko jakimi liniami lecisz? i ile Cie kosztuje wszystko?
hej rizo !!! ja zalatwilam to przez biuro z Torunia, lece liniami air berlin, nie wiem jaka jest jeszcze dokladna cena biletu lotniczego bo nie znam jeszcze dokladnego dnia wylotu, a Ty na 100% jedziesz na Majorke? jesli tak to super, jesli masz ochote to napisz do mnie na [gg] pozdrawiam wtedy bedziemy mogly soebie pogadac :)
czesc-widze ze troche sie moze uzbierac tych chetnych-mam tylko jedno pytanie czy zalatwiacie sobie wize pracownicza czy w ciemno-bo ja planowalem w ciemno...
a co do polaczen-sprawdzcie jeszcze lotnicze z polski do barcy lub do girony(pelno tanich lini) a pozniej juz promowe z barcelony-jak bylem w BCN w 2005 to nie wychodzilo tak drogo-a z tego co pamietam plynie sie 2 lub 3 godziny-moze tak bedzie najtaniej
Jak ktos bedzie sie wybieral jakos tak na poczatku maja to piszcie na maial [email] no i taniej bedzie jakies mieszkanie wynajac razem
czesc!!!ja wybieram sie na majorke,poszukac pracy i szalec sobie ile sie da.jak jest ktos zainteresowany poznac sie i smakowac majorke razem,to super!tylko ze ja dopiero po egzaminach na poczatku lipca wyrobie sie.milo by bylo kogos poznac i pogadac sobie o tym!pozdrawiam i czekam!:)caluski!
[email] Ci co jeszcze dokladnych planow nie maja ,a moze razem sie cos wymysli!piszcie!
O Mallorce akurat mogę powiedzieć dużo, tez byłam au pair ale to nie jest takie super jak sie wydaje, zależy na jką rodzinkę trafisz no i czy w Palmie bo jezeli gdzieś indziej to współczuję, nie chce straszyć ale może dobrze trafisz. Ajeżeli chodzi o prace dodatkową to zależy czy starczy ci czasu. jak już to jakies sprzątanie mieszkań można całkiem fajnie sobie dorobić bo pensja au pair to pożal się Boże na waciki wystarczy. teraz będą lepsze perspektywy bo od maja można legalnie pracowć, w wiekszości barów itp. chcieli papiery, ja na szczęscie jestem tam zameldowana i mam kartę mieszkańca hiszpanii (bardzo pomocna). Daj znać czy będziesz w Palmie. i powodzenia
Ja będę na Mallorce dopiero w czerwcu bo najpierw muszę obronić pracę magisterską. Byłam na święta na miesiąc. I oczywiście tam jest super
Hej Martyna! Mysle,ze tez jakos koniec czerwca lub pocz.lipca bede sie wybierac na Majorke takze moglybysmy cos wymyslic razem.Chociaz pewnie to juz wiekszosc prac bedzie "rozchwyconych".Sezon juz od marca-kwietnia.Ja bylam na wakacje '05 na Ibizie i slyszalam,ze bylo duze zapotrzebowanie na staff,ale osobiscie nie pytalam bo bylam turystycznie.
czesc inez!ja juz postanowilam podbic mallorce!zyje tylko tym i nie moge sie doczekac!zapoznalam fajna kolezanke ktora ma te same plany co ja i mamy zamiar zlaczyc nasze sily,jeszcze lepiej jak dolaczysz i ty!zawsze ciekawiej i pewniej!jezeli chodzi o prace po rozpoczeciu sezonu to ja zawsze ruszam wtedy i jakos daje sobie rade z zarobkiem,wazne zeby na te pierwsze dni cos mniec w kiszeni a potem wszystko pojdzie gladko!to pisz do mnie na e-maila [email] to sie lepiej dogadamy!pozdrawiam!papa
czesc, ja tez wybieram sie na Majorke najprawdopodobniej :) jakos na poczatku lipca, zostawiam mojego maila: [email] zawsze byloby razniej!! pozdrawiam, Basia
martyna wyslalam Ci maila..mamy takie same plany, warto sie poznac :)
hej tez myslałam o majorce mam pyt czy planujesz jechac zupełnie w ciemno? czy szukałas w jakis biurach pracy? jak z Twoim jezykiem?angielski?niemiecki? chce ocenic swoje szanse:)
jesli ktos moze mi udzielic konkretnych wskazówek odnosnie pracy na majorce bede wdzieczna mój mail [email] mozna by sie jakos zebrac skąd jestesci? kiedy planujecie leciec ja mam studia wiec poczatek lipca wchodzi w gre!
Mój mąż jest z Majorki i mieszkam tu już od dłuższego czasu. Jeśli chodzi o pracę to rzeczywiście na wakacje jest wielu turystów i zawsze potrzebują ludzi do ich obsługi. Nie jest jednak tak prosto znaleźć pracę chyba że ktoś załatwi to sobie już w Polsce przez jakieś biuro albo znajomych. Najlepiej jeśli zna się niemiecki bo 90% turystów to właśnie Niemcy. Trzeba pamiętać jednak że Majorka jest bardzo droga i dlatego wynajęcie mieszkania czy wyżywienie sporo kosztuje.
Polecam pracę jako au-pair bo sama byłam 2 razy, ale trzeba znać dobrze castellano albo najlepiej mallorquin. Ja trafiłam na super rodzinkę ale u nich w domu mówiono tylko w języku majorkińskim. Poza tym jako au-pair zarabia się zwykle 50 euro tygodniowo bo chodzi głównie o naukę języka.
Natomiast jesli chodzi o Ibizę to tam powinno byc łatwiej. Jest o wiele wiecej klubów i dyskotek i zawsze potrzebuja ludzi. Jesli chcecie pracowac włsnie na dyskotekach jako tzw "naganiacze" abo barmani to mysle ze zawsze sie tam cos znajdzie.
ja chce jechac w ciemno..majorka ibiza..objetnie..znam hiszpanski i angielski, oba wydaje mi sie ze bardzo dobrze, potrafie se swobodnie porozumiewac..a kiedy planujecie wyjechac..bo ja mysle lipiec-sierpien..
Chcę wyjechać do pracy na majorkę już w marcu lub kwietniu. Męczy mnie jednak pytanie: gdzie mam spać zaraz po przyjeżdzie? szukanie hotelu w internecie nie daje rezultatów, ceny są kosmiczne!! Pózniej mysle coś wynająć, najlepiej z kimś do spółki. to już jak znajde prace.
munekita 1 Mar 2006, 23:54 odpowiedz
Chcę wyjechać do pracy na majorkę już w marcu lub kwietniu. Męczy mnie jednak pytanie: gdzie mam spać zaraz po przyjeżdzie? szukanie hotelu w internecie nie daje rezultatów, ceny są kosmiczne!! Pózniej mysle coś wynająć, najlepiej z kimś do spółki. to już jak znajde prace.ktś może pomóc? prosze
Witaj! szukaj tanich lotow na www.airberlin.pl
Siemka
Mam zamiar nawiać z tego kraju na sezon do pracy za granicę. W grę wchodzi majorka i ibiza , jednak nie wiem gdzie i jak zacząć organizować cały wyjazd.
głównie chodzi o pewne oferty pracy i nocleg. Jeśli ktoś ma ten sam problem lub miał i go już rozwiązał to prosiłbym o odpowiedź. Z góry thx [email]
hejkaa;)
ja tez zamierzam wybrac sie na majorke , ale myslalam o au pair, choc szczerze mowiac perspektywa znalezienia tam "normalnej" pracy kusi mnie bardziej..Tylko ze ja angielski znam jedynie, ale za to zaawansowanie;) i boje sie tak w ciemno troszke..
no ale w kupie raźniej wiec moze sie zbierzemy jakos. moj mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 212
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa