Hiszpania moje marzenie;a twoje....?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |
Chciałabym za rok pojechać do Hiszpanii do pracy,jest ktoś chetny,a może ktos mi powie jak sie do tego zabrać,gdzie szukać pośrednictwa pracy tak zeby nas nie oszukali.Zupełnie nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać
ja tez bym chciala. Gl. po to zeby miec stycznosc z jezykiem . I podpisuje sie pod powyzszym postem
Może ktos był w Hiszpanii i mogłby troche poradzić,co i ja
Hm... nie mieszkam w Hiszpanii... A może zamiast pośredniaków użyć portali z ofertami pracy? Jednak do ich przeglądania przydałaby się znajomość języka.

Tutaj wygooglowane stronki:
http://www.trabajos.com/
http://www.infoempleo.com/

Hm... może poszukaj kogoś na Skypie z miasta/regionu, który Cię interesuje, normalnie pogadaj i zapytaj, czy któryś ze znajomych nie szuka pracowników.
Ups, nie doczytałem, że dopiero za rok planujesz wyjechać. No to spoko. Na Twoim miejscu szlifowałbym hiszpański, porozmawiał z kimś na Skypie (by mieć już jakichś przyjaciół na miejscu), spokojnie się rozglądać po hiszpańskich stronach i wklepać do ulubionych adres google.es ;]

¡Saludos y buena suerte!
Najlepiej poszukać pracy na stronach hiszpańskich urzędów miast, pracy tam jest wiele ofert;)
Przynajmniej tak słyszałam xD
Ja zaczynam we wrześniu jako au-pair w Barcelonie, nie za ciekawie ale ze średnim hiszpańskim i tak dobra opcja :) Traktuję to jako początek drogi, zobaczymy...
damroka, rodzinka ze stronki? jestes z 84?
aupairworld czy easyaupair? mam tam profil, ale rodzinka z innego ogloszenia
a może ktoś chce ze mną do Hiszpanii?
widze ze nikt,no to trudno.
a tak bym chciala poznać ludzi ktorzy też chcą do Hiszpanii(moze Meksyk)
ja moge jechać ale musisz sie zdecydować już teraz w tym wrześniu. Jade autostopem .
co ty na to?
autostop odpada no i wrześnień rownież
Ja do Hiszpanii chcę!!! Ale ja do Oviedo, albo do Gijon. Ktoś chętny? Szukam kogoś do wynajęcia mieszkania razem. Zawsze taniej na początek a i łatwiej w towarzystwie. W hiszpańskim na miejscu pomogę, znam bardzo dobrze.
Ja marze o Hiszpanii!! ;) Bardzo chciałabym wyjechać...zle sie czuję w Polsce..eh....
"iguana3" Uciekamy do Hiszpanii?? albo Do Meksyku do "Cancun" heh.....;p
Gabi19 no to uciekamy.....:)
ja marze o Hiszpanii albo Meksyku, najpierw trzeba skonczyc studia, ale zanim to, to za rok na wakacje planuje wyjechac zarobkowo, wiecie moze, gdzie najlepiej szukac takiej pracy np. przy zbiorze owoców? w okresie naszych wakacji w hiszpanii zbiera sie truskawki
O nieeee....tylko nie zbiory! trzeba mieć niezłą kondyche :/ wiem coś o tym:/ lepiej poszukać pracy np jako kelnerka bądz pokojówka ;p
tylko ze ja mam taki problem, ze za rok mam mature, pozniejw yniki naboru na studia, dlatego do dyspozycji mam miesiace: maj, czerwiec, sierpien. Wolalbym tez pracowac przy zbiorze owocow, bo chyba praca w barach/restauracjach jest na dluzszy kontrakt.. a tak wogole to po studiach che wyjechac do Hiszpanii albo Meksyku na dluzej
Polecam Kostaryke:-)
A jezeli o sezonowa prace w Hiszpanii, to chyba kelnerom nigdy jej nie brakuje. Nie zawsze sa to dluzsze kontrakty, z taka praca raczej nie ma problemu w zadnym wiekszym miescie (ja znalazlam w ciagu 2 dni w Maladze, a to byl poczatek listopada). Gorzej z formalnosciami. Z tego, co sie orientuje, na poczatku bedzie potrzebny numer N.I.E., a to troche potrwa. Ale nie ma sie co zniechecac. Na pewno jest to cudowna przygoda:-)
Saludos
a gdzie najlepiej szukac tej pracy? gdzie moge znalezc najwiecej ofert?
Szczerze powiedziawszy - na miejscu. Ja do Malagi pojechalam zupelnie w ciemno. Musisz miec tylko przygotowane CV po hiszpansku no i oczywiscie znac jezyk. Nie ma sily, zeby sie nie udalo. Oczywiscie musisz sie odpowiednio zabezpieczyc finansowo, zeby moc sie utrzymac dopoki pracy nie znajdziesz. Ryzykowna decyzja - mnie wyszla na dobre. Zycze powodzenia :-)
ale ja jestem jeszcze uczniem LO :D jak wyjade bede mial 18 lat, chodzi mi o taka typowo wakacyjna prace, nie mam za bardzo jak zabezpieczyc sie finansowo i pojechac w ciemno w mojej sytuacji nie byloby dobrym pomyslem ;)
Mmmm...Wiec najlepiej przez jakas sprawdzona agencje. Czy ktos na forum sie w takowych orientuje?
tylko jaka jest sprawdzona agencja?
kochani w Hiszpani jest dosc duze bezrobocie 12 proc.W lipcu w Hiszpanii było prawie 2,43 mln bezrobotnych, aż o 450 tys wiecej...i rosnie..
a mozecie podac jakas konkretna agencje, z jakie miasta, nazwe itd. albo najlepiej jakas dobra strone z ofertami pracy sezonwoej w Hiszpanii, z gory dzieki !!!!!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa