Hiszpania moje marzenie;a twoje....?

Temat przeniesiony do archwium.
31-44 z 44
| następna
Oni ta zawsze o tym bezrobociu a Hispzanie i tak jest teraz jednym z lepiej nrozwiajających się krajów!Nie ma co zniechęcać.
A tym bardziej jeśli mówimy o pracy fizycznej, tej jest zawsze pełno!
no masz racje,nie ma co zniechęcać:)
Hola ! Qué tal ?
Witam!Ja rowniez wybieram sie z bratem do Hiszpanii za rok...Jadziemy w ciemno.Z jezykiem hiszpanskm to u nas cienko :/ Dobra znajomosc Angielskiego nie wystarczy? Orientuje sie moze ktos? Z gory dzieki ;)
doswiadczenia nie mam, ale z tego co slyszalem to przy wielu ofertach pracy fizycznej/zbiorow wystarcza znajomosc jezyka angielskiego.
masz jeszcze rok moze zdazysz podszlifowac jezyk
Co do pracy przy zbiorach lub w niektórych fabrykach to z doświadczenia wiem, że czesto pracują cudzoziemcy nie znający żadego języka(z wyjątkiem ojczystego oczywiści:-))A co do angielskiego to niestety mało który hiszpan może się pochwalić znajomością tego języka...aczkolwiek mieszkałam w małej miejscowości więc może w wiekszych miastach nie jest z ich angielskim tak źle...
Ostatnio poznalem dwie osoby z Hiszpanii i one twierdzily,ze na wybrzezu bez problemu dogadam sie po angielsku...Natomiast gorzej jest w glebi kraju,im dalej od oceanu tym gorzej...
Jeej ;) Jak czytam Wasze wypowiedzi to aż mnie serce ściska ;D Też baaardzo bym chciała wyjechać do Hiszpanii albo Meksyku (i najlepiej właśnie do Cancun), ale z moim hiszpańskim nie jest ciekawie, dopiero zaczynam ;D
ja zaczynamod wrzesnia, ale kreci mnie glownie Meksyk i Argentyna ;)
No, wiec jeszcze wszystko przed Wami. Ja w ciagu jednego roku nauczylam sie bardzo duzo, pozniej wyjechalam do Hiszpanii i bylo jeszcze lepiej. Z angielskim u Hiszpanow faktycznie roznie bywa. Wiec bierzcie sie za nauke i do dziela! :-)
"q_mallorca"

Może razem wybierzemy sie do Cancun?? hihih

Mam nadzieje ,że moje marzenie sie spełni i za rok moj hiszp. bedzie dobry;p
i bede mogla wyjechac! ah....Hiszpania
Bezrobocie w Hiszpanii na pewno nie wynosi 12 % tylko 11%% :)

Euro area unemployment stable at 7.3%
EU27 stable at 6.8%
The euro area1 (EA15) seasonally-adjusted unemployment rate2 stood at 7.3% in July 2008, unchanged compared with June3. It was 7.4% in July 2007. The EU271 unemployment rate was 6.8% in July 2008, unchanged compared with June3. It was 7.1% in July 2007.
Eurostat estimates that 16.292 million men and women in the EU27, of which 11.372 million in the euro area, were unemployed in July 2008. Compared with June 2008, the number of persons unemployed decreased by 73 000 in the EU27 and increased by 25 000 in the euro area. Compared with July 2007, unemployment fell by 563 000 in the EU27 and rose by 59 000 in the euro area.
These figures are published by Eurostat, the Statistical Office of the European Communities.
Among the Member States, the lowest unemployment rates were registered in Denmark (2.3%) and the Netherlands (2.6%), and the highest in Spain (11.0%) and Slovakia (10.3%).
Compared with a year ago, twenty Member States recorded a fall in their unemployment rate, six an increase and in one the rate remained stable. The largest falls were observed in Poland (9.5% to 6.8%) and Denmark (4.1% to 2.3%), and the highest increases in Spain (8.2% to 11.0%) and Ireland (4.6% to 5.9%).
The unemployment rate for males increased from 6.6% to 6.7% between July 2007 and July 2008 in the euro area and fell from 6.6% to 6.4% in the EU27. The female unemployment rate declined from 8.4% to 8.1% in the euro area and from 7.7% to 7.2% in the EU27.
In July 2008, the youth unemployment rate (under-25s) was 14.7% in the euro area and 14.6% in the EU27. In July 2007 it was 14.6% and 15.3% respectively. The lowest rates were observed in the Netherlands (4.5%) and in Denmark (4.9%), and the highest in Spain (24.8%) and Greece (22.7% in the first quarter 2008).:)
A ja wybieram sie do Meksyku,może pozniej pojade do Hiszpanii,może jest ktoś chetny?
Temat przeniesiony do archwium.
31-44 z 44
| następna

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa