zbiór cytryny w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna
No o pracy w Anglii to zapewne jest odpowiednie forum tu mamy Hiszpanie w której jak widać roboty nie ma i nie szybko będzie no tylko z tego co się orientuje to maja być nabory do Hiszpańskich hoteli na sezon zimowy...serwis sprzątający itp...pozdrawiam
Praca dla pieciu osob na zbiory mandarynek i pomaranczy w okolice Cartaya Huelva wyjazd ok.23.11 mozs sie przesunac o kilka dni bo ostatnio tam padalo osoby pewne i posiadajace nr. N.I.E. prosze o kontakt na nr.tel.692 3[tel]wyjazd z Inowroclawia busem T5 dziewiecio osobowym w skorze cena podrozy 600zl auto mamy na miejscu do dyspozycji praca pewna zaden przekret nie bawie sie w kocopoly praca jest do maja.TYLKO DLA OSOB POSIADAJACYCH nr.N.I.E.!!! Mam tez zonkile w Cornwali w Anglii ale na polowe stycznia. Dzwoncie PILNE
argazedon co ty pie........sz wszystkich wrzucasz do jednego worka!!! takich jak TY co mowia kocopoly jest wielu nie wiem czy wogole jestes w hiszpanii a jesli nawet to h....ja wiesz jak chcesz o tym pogadac zadzwon baranie jak jestes rozgarniety to nr znajdziesz na wpisach
Cóż za styl! Cóż za znajomość gramatyki i ortografii ojczystego języka! Tak właśnie należy wzbudzać zaufanie potencjalnych ofiar...
A od Huelvy niedaleko do Lepe - miasteczka będącego tematem największej ilości dowcipów hiszpańskich :-)
do rafaell1975 witam!mozna dostac namiary na prace przy zonkilach,nazwe agencji badz nr,z gory dzieki
zadzwon do niej ..przeciez ona pisze ze jej numer ROZGARNIECI znajda w JEJ wpisach:D /po prostu kiliknij na jej nick i potem TO co sie otworzy czytaj
Jedziesz za granicę do pracy? Przechytrz oszusta
http://www.polskieradio.pl/42/275/Artykul/721180,Jedziesz-za-granice-do-pracy-Przechytrz-oszusta
praca wEuropie jest w Niemczech Norwegi Szwecji i Angli..o Hiszpani mozna zapomiec na jakis czas tak srednio do 2015 roku..ale trudne lata beda az do 2024/26 roku
Teraz to Hiszpanie jada do Polski w poszukiwaniu pracy i znajduja ją...Nowa migracyjna mapa Europy: Hiszpan, Portugalczyk i Włoch w Polsce Potwierdzają się tym samym nasze tezy sprzed miesiąca, gdy pisaliśmy o tym, że kryzys gospodarczy zmienia migracyjną mapę Europy.
http://forsal.pl/artykuly/663254,nowa_migracyjna_mapa_europy_hiszpan_portugalczyk_i_wloch_w_polsce.html
rafael jesli masz jeszcze na miary na prace w cartaya to jak mozsz to sie odezwij. Poszukujmy pracy !!! mieszkamy w moguer.poz
albo podaj num hiszpanski!!!
Hej czy wiecie coś może o jakiejś pracy w Hiszpanii? Jesteśmy w Bonares i nic nie mamy, wszędzie nas zbywają bo jest mało pracy a maja swoich pracowników . Będę wdzięczna za wszelkie info...pozdrawiam...Rafaelll1975 co z tymi zbiorami cytrusów ?Już się nic nie odzywasz,daj jakieś namiary:)
Mandarynki już się dawno zbierają, myślę że od 2 tygodni przynajmniej. Widziałem że zostawiają niewybarwione, małe i to co szybko się nie da zerwać. Czy będą jeszcze jedno przejście robić? Nie wiem, możliwe że to nie opłacalne będzie. Pomarańcza też już się zbierają. W połowie grudnia, czyli za 2 i pół tygodnia będzie już po wszystkim.
No i dupa... siedzimy dalej w Polsce i czekamy na truskawy hehehe ...
A to ogłoszenie od którego zaczyna się ten temat bardzo ciekawe. Średnie zarobki bez nadgodzin 1200 - hmmm... Dniówka 37,42. Proste dzielenie, z którego wynika że miesiąc musiałby mieć ponad 32 dni pracujace. Ciekawostka.
Marcin osw a ty rozumiem tam na miejscu jesteś?Masz prace jak to wszystko wygląda?pozdrawiam.
Ten cały Wolski to oszust... jak dzwoniłam z Hiszpanskiego num.nie odbierał wcale telefonu cwaniaczek.
Czy ktoś z forumowiczów zna bliżej udzielającego się w tym wątku użytkownika rafaell1975?
link do profilu:
http://www.hiszpanski.ang.pl/profil/569866

Czy ktoś wyjechał z nim do pracy do Hiszpanii? Jeśli tak, to jakie opinie? Wszystko było O.K.?

Pytam nieprzypadkowo, bo koleś szuka osób do wyjazdu na żonkile do Anglii. Niby załatwia pracę i miejsce do mieszkania. Jak do niego dzwonić to ma dwie wiadomości, dobrą i złą. Dobra to nocleg jest niby tańszy, a zła to wymaga zaliczki 50% (300 zł), co już budzi moje wątpliwości.

Oto jego ogłoszenie:

zbiory żonkile anglia styczeń
Powtórzone ogłoszenie z 15.11.2012 Jadą dwa auta brakuje 5 osób tylko zdecydowanych na wyjazd. Informuje że mieszkanie kosztuje 45Ł tyg. w tym jest już prąd i gaz,praca jest na akord przy braku kwiatów stawka ok.6.20Ł/h,przejazd 120Ł osoba lub 600zł Tylko pierwsze 5 osób które zapewni sobie miejsce w busie pojedzie. Prosze nie dzwonić osobom które mają obawy praca jest pewna i na umowe.Telefony odbieram od 8.00 do 20.00 Wyjazd ok połowy stycznia. Praca pewna do końca kwietnia możliwe do połowy maja.Pierwsza wypłata po dwóch tyg.potem co tydzień.Z każdą osobą spotykam się osobiście tylko w celu potwierdzenia i zabukowania miejsca w busie dla celów towarzyskich nie mam czasu.Chce zamknąć liste do końca tygodnia.

Kontakt:
Rafał Inowrocław i okolice tel. 692304449
Oferta nr 93606 ważna od [tel]
sandra999 to ciekawe zastanawiam sie kto Ci pozwolil dac tresc mojego ogloszenia na tym forum. nie wyrazilem nikomu na to zgody mozesz miec w zwiazku z tym problemy proponuje Ci do mnie zadzwonic
A ty rafaell1975 tez dobry jesteś miałeś załatwić prace na cytrusy i co kazałeś przesłać dane a kiedy je otrzymałeś to już się nie odedzwałeś zastanawiam się jaki w tym miałeś cel...a kiedy argazedon Cie skrytykował nie kazałeś mu wszystkich do jednego wora pchać a tak naprawdę to sam do niego weszłaś...pozdrawiam.
Rafał Inowrocław, no proszę ja jestem z Ina hehe ;) A, to ogłoszenie to pewnie przekręt. Bo w tym mieście sami bezrobotni luje łażą hehe Zamiast poszukać uczciwej pracy naciągają ludzi.Wstyd. Haha
Witam, w grudniu 2011, podkreślam 2011 roku zapisałem się u Mario Wróbla (w OHP) na wyjazd do Hiszpanii na cytrusy/truskawi wraz z kilkusetosobową grupą osób. Jak wszyscy wpłaciłem zaliczkę 30 euro na autobus. Czekam kilka miesięcy jest marzec 2012 rok, wyjazdu nie ma, jest kwiecień 2012 rok okazuje się ze wyjazdu do pracy w ogóle nie będzie. No więc zostałem OSZUKANY!!
Mario Wróbel-pół polak pół hiszpan okradł mnie i moich kolegów i moje koleżanki!
Biegałem, latałem do OHP żądać zwrotu zaliczki, baby napisały do Wróbla, mówiąc że wszystko będzie w porządku a tu okazuje się ze nic z tego !
Kasy jak nie ma to nie ma! Do dziś!
Mario Wróbel za kradzież pieniędzy powinien zostać uskazany i ukarany, bo to zwykły złodziej jest i oszust, nie pośrednik.
Przestrzegam wszystkie osoby przed wyjazdem przez jego pazerną i podłą osobę.
A kiedy się wreszcie wszyscy dogadacie i zrobicie zbiorczy pozew na policji aby go w Hiszpanii złapali ? Bo te tematy o Mario i innych oszustach to mają już chyba po kilkaset wpisów... I płaczecie i płaczecie...i płaczecie...
edytowany przez argazedon: 23 sty 2013
I tu się z Tobą zgodzę już nie ma tu wartościowych informacji tylko w koło to samo...pozdrawiam
Powinniscie wybrc jedngo adwokta..kolege ktoregos z Was i do niego powinniscie sie zglaszac..przez mail ..czy telefon,osobiscie.Bez adwokata wolontariusza ta sprawa nigdy nie niebierze rozpedu i sie nie skonczy.Mario pozostanie bezkarny i bezczelny tak jak byl dotad
-(
Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia