Nietypowe języki!!

Temat przeniesiony do archwium.
331-360 z 362
Polecam słoweński :] Jaz študiram slovenščino! Bardzo sympatyczny język =).
chyba raczej po Grecku, przynajmniej ta część Grecka... Χαιρετε!
Ja się uczę hiszpańskiego, angielskiego i azteckiego (náuatl), a zamierzam wziąć się za włoski ;)
to nie jest zaden odpowiednik, tylko zwykla transliteracja!
Ile macie lat, że tak spytam?
Rosyjski zanika:P
ładnie brzmi
Niemiecki jest okropny francuski i włoski też
łacina?dobre jak się idzie na biologie medycyne czy coś w tym stylu
Rosyjski jest fajny, włoski też ;] Łacina nie koniecznie na medycyne ;] A to według Ciebie może polski jest piekny ??? Czy jaki ? ;p
witam! zależy mi bardzo na opanowaniu języka japońskiego, nigdy nie miałam z nim styczności. Sama nie jestemn w stanie się go nauczyć, czy wiecie moze gdzie w Trójmieście można podjąc taką nauke? zależy mi na intesywnym kursie w przystępnej cenie. Pozdrawiam i dziękuje za wszelkei informacje
a może język migowy?
b.łatwy, jednak jak każdy język wymaga dużo praktyk i nierzadko kreatywności :)
przetestowałam i uważam , że to świetna sprawa! :)
Ja uczę sie angielskiego i niemieckiego w szkole, a sama hiszpańskiego. Jednak bardzo bym chciała nauczyć się któregoś z języków skandynawskich, może szwedzkiego. Myślałam nawet, że gdybym nie miała konkretnego pomysłu na studia to wybrałabym sie na filologie szwedzką.
Weź się poucz słowackiego.. poznałam bardzo fajnych chłopaków stamtąd i tak mnie rozśmieszyli, że szok. no najlepsze klapki japonki. żabki [hahaha] to przebiło wszystko.
jak się ma czas na języki to trza korzystać!
"a ucze sie narazie hiszpanskigo w domu sama i umiem prawie cały (...)" Przepraszam ale rozbroiła mnie twoja wypowiedź. "Cały" to znaczy? Znasz wszystkie słówka? Zrozumiesz rodowitego Hiszpana? Jesteś w stanie przetłumaczyć instrukcję obsługi jakiegoś urządzenia? :) Człowiek nie jest w stanie nauczyć się sam w domu języka obcego bez konwersacji z nativami, bez osoby, która mogłaby korygować ewentualne błędy w wymowie i gramatyce. A tak w ogóle to jak długo się uczysz sama w domu?
To był komentarz do wypowiedzi "Estreity"
Zważywszy, że Estreita napisała go ponad dwa lata temu, nie sądzę, żebyś doczekała się odpowiedzi na Twoje pytanie. Ale teraz to już na pewno umie "cały hiszpański".
Ja zrobiłam dopiero ćwiartkę :D
Pewnie nie doczekam się odpowiedzi, ale tak mnie rozbawiła wypowiedź, że aż nie dojrzałam daty wpisu :D

Owocnej nauki

Pozdrawiam
hmm... a co mam rozumieć pod pojęciem 'nietypowe' języki? ;)
chciałabym uczyć się portugalskiego (mało popularny w Polsce, więc może i 'nietypowy'), greckiego, arabskiego oraz bułgarskiego.. zobaczymy, co z tych planów wyjdzie. ;)
ja w szkole mam angielski, niemiecki i łaciński. oprocz tego od sierpnia ide na hiszpanski, ale marzy mi sie japonski/lub/chinski, fiński, grecki itp :D najlepiej znać każdy biegle :P o :P
ja bardzo chciałabym uczyć się j. irlandzkiego. Czy wie ktoś, czy w Trójmieście można znaleźć nauczyciela?
heheheh takiego jezyka jak "cyprzański" zwyczajnie nie ma. Cypr dzieli sie na częśc turecką gdzie oczywiście mówią po turecku i część grecką gdzie mówią po grecku, ale angielski również jest językiem urzędowym więc będąc na Cyprze można się swobodnie ze wszystkimi porozumieć po angielsku (przynajmniej w części greckiej, nie wiem dokładnie jak jest w części tureckiej).
Wszystkich, którzy posiadają jakieś materiały do nauki tureckiego zapraszam na stronę http://chomikuj.pl/turecki. Można tam udostępniać swoje materiały oraz korzystać z wcześniej zamieszczonych. Strona dostępna dla wszystkich.
Trudno u nas zdobyć jakiekolwiek materiały, pomoce do nauki tego języka, ale może wspólnymi siłami uda nam się coś zebrać :-)
Pozdrawiam!
Ciekawe;) Też życzę powodzenia w nauce:) Ja niedawno poznałam wielu świetnych ludzi z różnych stron świata którzy zafascynowali mnie różnymi językami min Nepalskim, Chińskim, Duńskim i Węgierskim... Jednak np o samouczki Nepalskiego troszke trudno, a w internecie tez za duzo nie znalazlam takze jak by ktos cos wiedział to byla bym wdzieczna za informacje
zgadzam się z niektórymi że nauka ,,nietypowych języków" poszerza horyzonty... ja osobiście uczę się angola-7 lat( nie lubię go), niemieckiego-5 lat(też nie za bardzo mi ,,podchodzi") i ruskiego -2 lata(nie nawidzę go!). Zaczęłam samodzielną naukę hiszpańskiego:):) kocham ten język...ale chciałabym uczyć się jeszcze: hindi,malajskiego,japońskiego i portugalskiego (odm. brazylijska)...a najbardziej fascynowałaby mnie nauka mało znanego języka... tylko nie wiem jaki to:):) i podziwiam niektóre osoby, które mają głowę do nauki tych języków;] moim największym marzeniem jest znać na perfekt hiszpański,...ten nieszczęsny angielski i chciałabym pracować w hiszpanii lub Ameryce Płd. to moje marzenie:) Saludos:)
Taaa, to może mrówczego spróbuj...Jest podobny do termitowego. Mrówki wydały nawet podobno podręcznik z płytami CD...
sory cos ci się nie podoba? z resztą nie mam ochoty gadać z taką jak ty...:)
widzę że nie brałeś udziału w dyskusji i podekrzewam że nie przeczytałeś chociaż jednej wypowiedzi z tego tematu więc ...
lub z takim jak ty...:P
...ja osobiście uczę się angola-7 lat( nie lubię go), niemieckiego-5 lat(też nie za bardzo mi ,,podchodzi") i ruskiego -2 lata(nie nawidzę go!).
>>> A z innymi językami też tak będzie?
Infuniu, a Hindii od ilu lat się uczysz?
A czemu el-cor polski język też nie za bardzo "nawidzieć" ? Kali lubić matczyny język i go fascynować jak suahili...
Slowenski,arabski i grecki.
Temat przeniesiony do archwium.
331-360 z 362