Hiszpański a Portugalski

Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 231
no dobrze to konkluzja bedzie z tego taka:
Podczas podróży po Ameryce Łacińskiej Humboldt spotkał pewnego starego mędrca, który wyłożył mu swoją teorię czterech typów ludzi:
1. Ci, którzy co nieco wiedzą, i wiedzą o tym, że wiedzą. To są ludzie wykształceni.
2. Ci, którzy co nieco wiedzą, ale nie wiedzą o tym, że wiedzą. Tacy ludzie śpią i trzeba ich przebudzić.
3. Ci, którzy niczego nie wiedzą, ale wiedzą o tym, że niczego nie wiedzą. Takim ludziom trzeba pomóc.
4. Ci, którzy nic nie wiedzą i przy tym nie wiedzą o tym, że nic nie wiedzą. To są głupcy i im nie można pomóc.
dobra juz bede sie trzymał wątku
no dobrze to konkluzja bedzie z tego taka:
Podczas podróży po Ameryce Łacińskiej Humboldt spotkał pewnego starego mędrca, który wyłożył mu swoją teorię czterech typów ludzi:
1. Ci, którzy co nieco wiedzą, i wiedzą o tym, że wiedzą. To są ludzie wykształceni.
2. Ci, którzy co nieco wiedzą, ale nie wiedzą o tym, że wiedzą. Tacy ludzie śpią i trzeba ich przebudzić.
3. Ci, którzy niczego nie wiedzą, ale wiedzą o tym, że niczego nie wiedzą. Takim ludziom trzeba pomóc.
4. Ci, którzy nic nie wiedzą i przy tym nie wiedzą o tym, że nic nie wiedzą. To są głupcy i im nie można pomóc.
dobra juz bede sie trzymał wątku
dzięki inf., przez wrodzoną skromność nie napiszę, do którego typu ludzi się zaliczam ;D :P (żarcik) ;)
A nasz najmłodszy członek rodziny (acercapo, hyhy) z niedowierzaniem patrzy, że wątek tak niewinnie przez niego zapoczątkowany, rozrósł się do tak niebotycznych rozmiarów i tak wielu podwątków :)
inf. mam do ciebie sprawę. Chodzi o to, że jestes bardzo doinformowany i może znasz jakieś hiszpańskie komunikatory? Jeśli tak to bardzo cię proszę podaj stronki. Pozdrawiam
Chodzi Ci o coś w stylu naszego GG? GG to akurat fenomen, bo cała Europa używa Messengera a tylko My uparliśmy się na ten program

A więc: Hiszpanie najczęściej używają msn messenger. Wersja hiszpańska jest do ściągnięcia tu:
www.messenger.msn.es
Dzięki to mi jest bardzo potrzebne i dzięki za pomoc.
Potwierdzam :) Używają MSN Messenger'a, dodatkowo za oceanem jest popularny Yahoo MSN (obok MSN Messenger'a oczywiście) :)
tylko musi byc jakis blad w adresie bo nie moge otworzyc strony
spróbuje www.msn.com
To może tu:

http://imagine-msn.com/messenger/launch80/default.aspx?locale=es-es
Ten działa na 100%. Kliknij "descárgatelo" żeby ściągnąć program.
Teraz działa. Dzięki!!!
Nie ma za co :)
carmen2 inf jest ostatnio bardzo zajety
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3846291.html
Pozdrawiam
Inf. Z artykułu wnioskuję, że:
a) Nazywasz się Simon Mol i aktualnie jesteś w więzieniu pisząc Swojego bloga
b) Nie nazywasz się Simon Mol, jesteś prawnikiem i właśnie przygotowujesz jego sprawę
c) Nazywasz się Beata, Sylwia lub Marta i spotykałaś się i bzykałeś z Simonem Molem. Teraz czekasz na jego proces.
d) Nazywasz się Jakub Janiszewski i piszesz artykuły o Simonie Molu
e) robisz coś zupełnie innego a link wkleiłeś jak zwykle bez sensu i kontekstu.
f) szukasz jadwidzi22, zaginionej w tajemniczych okolicznościach :)
Dobre :D
hej a może tu chodzi o to co inf. pwiedział mi na początku o gorącokrwistych, że nie wiadomo czego chcą?
A mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś może mi powiedzieć co to znaczy:
Cuenta de correo elektrónico

contraseña
Recordar mi cuenta

recordar mi contraseña

iniciarsesión automáticamente

proszę jeśli ktoś może mi powoedziec o co w tym chodzi to będę wdzięczna
>Cuenta de correo elektrónico - konto poczty elektronicznej
>
>contraseña - hasło
>Recordar mi cuenta - zapamiętaj moje konto (zapisz)
>
>recordar mi contraseña - zapamiętaj mohe hasło (zapisz)
>
>iniciar sesión automáticamente - rozpocznij sesję automatycznie
Cuenta de correo electrónico - konto poczty elektronicznej (jednym słowem e-mail)
contraseña - hasło
Recordar mi cuenta - zapamiętaj konto
recordar mi contraseña - zapamiętaj hasło
iniciar sesión automáticamente - automatyczne rozpoczęcie sesji (tzn. zaloguj automatycznie - włączasz program i od razu odpala się Twoje konto)
Hi, Antares, pierwsza byłaś :)
Agniecha, w tym temacie nie mogło być inaczej ;P
A powiedz mi - też masz fazę na uczenie się słownictwa z zakresu Twojej dziedziny? Bo ja właśnie wałkuję budowę samochodu :)
Jeśli mam być szczera ;P akurat to mi się opatrzyło podczas moich licznych wędrówek po meksykańskich portalach maści różnorakiej :). Ale pewnie i na to mnie najdzie gdy tylko opuści mnie "hiszpańska deprecha" czyli okresowa czarna dziura w nauce ;). Powiedz, czy Ty też miewałaś takie kryzysy w nauce hiszpana, gdy się ma wrażenie, że wszystko ci się wymieszało i to dokładnie i musi minąć trochę czasu aż się to poukłada w odpowiednich szufladkach? :-/
...tak po prawdzie to już od dawna się biorę za terminologię informatyczną i wziąć nie mogę - wkurzam się jak chcę znajomemu zdalnie podpowiedzieć co zrobić z np. sypiącym się kompem i muszę przechodzić na angielski :-/ zwłaszcza, że zwykle ma system w wersji hiszpańskiej a laik nie domyśli się jaki jest odpowiednik w menu tego co mu mówię po angielsku... no, zawsze można przystawić kamery do monitorów pokazać mu paluchem i sprawdzać co robi ;P To trochę niewygodne ;)
Miewam momenty, kiedy wydaje mi się wszystko skomplikowane, ale się nie przejmuję za bardzo. Wkurzam się, bo nie wiem kiedy można opuścić rodzajnik, kiedy użyć jakiego czasu, kiedy myli mi się "llegar" z "venir" i "traer" z "llevar". Ale ciągle mam nadzieję, że kiedyś w końcu po prostu się z tym osłucham. I właśnie wtedy wkuwam rzeczowniki :)
Im dłużej siedzę w temacie, tym bardziej widzę jak ciągle jeszcze niewiele wiem - na szczęście teraz już ma mi kto wytykać błędy ;P Ciekawa sprawa, bo ja do dziś zastanawiam się przy "llevar" i "llegar" - z tymi dwoma czasownikami zawsze miałam problem :) jakieś podobne takie %)
O matko, Antares, olśniło mnie.
Pomyśl: cudzoziemiec, podrywacz, nie lubi Polaków (niby nic nie wspominał, że to rasiści, ale...), i ostatnio nie ma za wiele czasu... wkleja nieprzypadkowy wątek....
Wychodzi z tego, że prawidłowa odpowiedź to A :D:D:D:D
Agniecha110 przeczytałem o sobie fajną opinie
Magia.Widocznie rzadko bywasz na fiolecie.Inaczej przyzwyczaiłabys sie tak jak my,i na nas nie robi to juz zadnego wrazenia,ze INF.zawsze wcina sie z czyms co nie pasuje do całosci,po prostu wyskakuje jak goły zajac z pokrzyw. dobre co miłego wieczorku żonko
Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 231