materiały do ściągnięcia

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 103
poprzednia |
proponuję uporządkowanie materiałów do hiszpańskiego i wrzucenie ich w jedno miejsce, na stronę http://chomikuj.pl/Zenek1234

znajduje się tam założony przeze mnie chomik, na który można wrzucać materiały - odblokowałem możliwość zakładania folderów i ładowania plików.

ja mam hasło które pozwala na zarządzanie folderami, kasowanie, przenoszenie plików.

zwracam się z prośbą o wrzucanie swoich materiałów w to miejsce, ja już zacząłem uploadować to co aktualnie posiadam na dysku.

apeluję o zachowanie porządku - czyli jak chcesz wrzucić jakieś mp3 albo pdfy załóż osobny folder krótko infofmujący co tam się będzie znajdować.

liczę na szybki rozwój i na wiele materiałów do wspólnego użytku.

pozdrawiam, Michal
Świetny pomysł.Ciekawe jak się przyjmie.W wolnej chwili wrzucę na dysk to co mam w swojej kolekcji i podrzucę na chomika.
Czy można Cię jakoś uprzedzić co i gdzie chciałoby się dodać?
Nie korzystałam dotąd z chomika i nie chciałabym zrobić ci bałaganu na koncie.
Mam trochę rzeczy do gramatyki i trochę książeczek typu easy readers.
No i trochę muzyki więc dałoby się to dopasować do utworzonej przez Ciebie struktury folderów.
wrzucaj tak jak uważasz, ja ewentualnie coś później poprzenoszę - ale postaraj się książki do książek, jesli masz mp3 to załóż proszę osobny katalog. jeśli masz np scany z książek albo mp3 to jeśli jest ich dużo proponuję spakować w jakieś archiwum lub kilka archiwów, tak jak ja to zrobiłem - gdy ktoś będzie chciał to ściągnąć to nie będzie musiał ściągać 100 plików osobno tylko powiedzmy 5 ale większych i później sobie rozpakuje...

dzięki za pozytywny odzew i nie ukrywam że sam czekam też na różne materiały, bo uczyć hiszpańskiego się dopiero co zaczynam:)
o, fajna sprawa :)
ja w miarę możliwości czasowych dodam od siebie kurs PONSA i no hay problema (bodajże tak się nazywa, bo szczerze mówiąc nie korzystałam z tego zbytnio:P).
ucieszyłabym się baaaaardzo, gdyby ktoś wrzucił jakieś książki...
aha, aha, czyli że nie mam co się chwalić, bo materiały, które mam są już tam zamieszczone?:))
liczą się dobre chęci:P

te książki już wrzuciłem, ale nie wiem czy są one w pełnej wersji czy tylko demo :P

książka ponsa jest cała, ale to tylko poziom podst, a podejrzewam że są książki do następnych poziomów?

no hay problema wrzucone przeze mnie kończy się na 75 stronie. jeśli ktoś ma kolejne strony to fajnie jakby wrzucił
No to ja też zachomikuję troszke materiałów ;) Wrzucam Ele intermedio - cała książka wraz z MP3, garść muzy hiszpańskiej i testy z egzaminów DELE od 2005 roku, wszystkie poziomy.... tylko musze jeszcze pomyśleć jak to pozamieszczać :P
Michal mam pytanko, wczoraj wrzucałam (tak mi się zdaje, albo coś zle zrobilam) pliki na Twojego chomika. Folder nowy się utworzył,a le jak na niego klikam, to wyświetla się, że folder nie zawiera plików. Czy to Ty musisz cos jeszcze z tym zrobić? Albo moze ja coś źle robiłam... :/
coś jest nie tak, spróbuj jeszcze raz. powinno się pokazać okienko "plik zachomikowany pomyślnie"
tzn najpierw kliknij na ten folder, wejdziesz wtedy do niego, a nastepnie klikasz przeglądaj, wybierasz co trzeba, zaznaczasz ze akceptujesz regulami i klikasz "zachomikuj"
Dzięki, już jest wszystko OK. Wczoraj coś namieszałam ;) Wrzucam to co obiecałam. Postaram się też w miarę regularnie uzupełniać muzykę po hiszpańsku.
jesli znajde cos od siebie (mysle, ze glownie muzyke) to tez pododaje :)

pozdrawiam, swietny pomysl.
świetny pomysł, wrzucę narazie kilka numerów El pais
:D
Nie wiem, coś mi się dzieje albo z netem albo z kompem albo nie wiem z czym... Z MP3 nie mam problemu, żeby wstawić, ale cos nie chce mi chomikować ksiązki spakowanej (po kawałku) .rar-em :/ Więc proszę o cierpliwość
nie wiem czemu tak jest... mi uploaduje prawidłowo prawie zawsze. pozdrawiam.
To ja dorzucam książkę Gente 2 i ćwiczenia :)
Nareszcie rozgryzłam swego kompa i wiem co mu zrobić, żeby wrzucić pliki na chomika ;) I z tego miejsca od razu przepraszam, że się tak rozdrabniam, ale nie mogę wrzucać plików większych niż 5-5,5 Mb. Nie wiem czemu, ale to nieważne. Życzę miłej nauki z ELE ;)
Narazie wrzuciłam na chomika "Espanol para hablantes de polaco".
Chciałam go wrzucić do folderu "książki do nauki hiszpańskiego" ale narazie nie wiem jak to zrobić więc po prostu wrzuciłam sam plik jako archiwum rar.
Michał jeśli ci się chce i możesz to wrzuć ten plik do odpowiedniego folderu.
To książka z objaśnieniami zagadnień gramatycznych najtrudniejszych dla Polaków-na poziom B1/B2.Jej autor ponoć od lat uczy Polaków w Poznaniu.
Książka niepozorna,z wyglądu wręcz broszurka a nie książka a jest naprawdę przydatna.
Wrzuciłam skan czarno-biały. Na życzenie mogę dorzucić barwny.
Więcej wrzucę w ciągu najbliższych kilku dni.
Corazon25 jesteś OGROMNA!!! Dziekuję bardzio :D Napewno mi się przyda.

P.S. Jakby ktoś miał "Pasatiempos en espanol" albo "Espanol? Si, gracias" (obojętnie którą część) i miałby możliwość zeskanowania i wrzucenia to będę bardzo wdzięczna.
Jutro spodziewajcie się "Gramatyki Hiszpańskiej" autorstwa Małgorzaty Michalskiej-Derlatki.
Książka również niepozorna, bardzo dobra dla Polaków uczących się od podstaw.
I z tego co wiem od osób, którym ją polecałam jest dość trudno dostępna ze względu na jej mały nakład.Posiadam jej wydanie 1 z 1998 roku.
Więc gorąco zachęcam do zajrzenia jutro na naszego chomika ;-)
Ok-wygląda na to,że przeoczyłam instrukcję prawidłowego wrzucania pliku do folderu.
Jutro spróbuję postąpić zgodnie z opisem.
U mnie chomik działa poprawnie.
Mam o rzut kamieniem od domu krakowski oddział biblioteki hiszpańskiej Insytutu Cervantesa więc mogę ci poszukać.
Ja mam Gente 3 do kompletu-w wolnej chwili wrzucę.
Będe Ci bardzo, bardzo ale to bardzo wdzięczna. Chciałam sobie kupić, ale narazie ni emam kasy, a przydałoby się trochę rozrywki na koniec wakacji zanim zacznie się nauka :/
hej, a moze ma ktos jakies materialy do nauczania hiszpanskiego dla dzieci (6-12lat)i tez wrzucic na te stronke albo na maila- [email] albo chociaż jakies wskazowki, z jakiego podrecznika lub materialow korzystac. pozdrawiam
do obejita: w Cervantesie są takie pozycje:
López Ruiz, L., Historietas y pasatiempos : Nivel I / Luis López Ruiz (2003)
López Ruiz, L., Historietas y pasatiempos : Nivel II / Luis López Ruiz (2004)
audio :López Ruiz, L., Historietas y pasatiempos [Casete]: Nivel 1 / Luis López Ruiz (2001)
Dla dzieci jest trochę darmowych materiałów w internecie-na różnych stronach.
Warto poszperać.Poszukaj :espanol para ninos
O książki popytam w znajomej księgarni.
Dam znać na maila czy i co mi tam polecą.
Wydawnictwo difusion ma serie dla dzieci 6-10 lat.
Są w tej serii książki:
Vamos al circo
Vamos al cole
A las una, a las dos, a las tres -dla dzieci 8-11 lat

Jest też seria Gente Joven Carpeta de resursos-w zestawie są gry planszowe, materiały do kopiowania.
To uzupełnienie podręcznika Gente Joven ale można tego też używać osobno.
Wydawnictwo Ele też ma 2 serie dla dzieci:

Pascalle -dzieci 8-11 (4 poziomy+ plansze laminowane-jeden zestaw to 2 poziomy)
Una Rayuela- dzieci 8-12 (2 poziomy)
Gdybyś mogła się postarać o obie, to będę dozgonnie wdzięczna.
Błąd-poprawny tytuł to Pasacalle.
Książki z poziomu 1 i 3 (libro del alumno) są w krakowie, więc może dam radę je pożyczyć ( o ile są dostępne).
Inne można w razie potrzeby zamówić przez
www.ksiegarniahiszpanska.pl
Jeśli czegoś nie ma w katalogu warto pisać do nich na email bo dużo sprowadzają na życzenie dla konkretnych klientów.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 103
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia