praca na Majorce

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 95
szukam kontaktow na Majorce, z checia bym tam sie przeniosl z Niemiec. Jestem muzykiem. Moze razem by sie tam jaka dzialalnosc samodzielna dalo wykoncypowacó
gdyby ktos byl zainteresowany jakas wspolpraca (samodzielna dzialalnosc, dziedzina drugorzedna), to prosze o kontaktá
hej Paul Pń.Ja z bratem mysle nad wyjazdem gdzies na dluzej albo na stale.Poczatkowo myslelismy o barcelonie ale majorka tez przeszla nam przez mysl.moze spotkamy sie na piwku w poznaniu i pogadamy.moze cos zaplanujemy razem albo chociaz milo pogawedzimy.napisz [email]
Karolka 26, nastąpiła mała zmiana planów i puki co 17 pazdziernika wylatuje do Szkocji :)
hola melenka!!!!!To ja Monika19,pamietasz mnie?Ja jestem juz na Mallorce prawie tydzien i gleboko zastanawiam sie nad powrotem.Jest mi tu zle,bo bardzo tesknie.Raczej nie mam do kogo odezwac sie po polsku.Przez te kilka pierwszych dni mialam depresje i bylo bardzo,bardzo zle.Juz w pierwszy dzien chcialam wracac.Blagam cie spotkaj sie ze mna,bo nie wiem jak dlugo wytrzymam.rnPozdrawiam.Monika
Przygotowuje się do wyjazdu na Majorke, pilnie uczę się hiszpańskiego. Czy Pani oferta jest nadal aktualna?
Witam - poszukuje pracy jakiejkolwiek na Majorce Ibizie itp. Bardzo chce tam wyjechać - może być dla dwóch osob.Jesli ktoś może pomóc to będe bardzo wdzięczny.Pozdrawiam ades: [email]
Czesc mieszkam z kolega w port d alcudia i tez nie mamy tu znajomych wiec chetnie poznamy wesole dziewczyny

kontakt tel. 671 253 634
email [email]
Gdyby była jeszcze ta oferta aktualna to bardzo jestem zainteresowana pracą na majorce.Prosze o odp na czym polega ta praca i czy to jeszcze aktualne
heyah.

przyfrunelam na majorke w polowie czerwca. przez 3 tygodnie czekalam na telefon od potencjalnego pracodawcy( zlozylam dokladnie 62 CV).po trzech tygodniach zalamania nerwowego, migreny i zwatpien dostalam pierwszy telefon. od tego dnia nie przestawal dzwonic przez nastepny miesiac. obecnie mam dwie dobrze platne prace. moje kolezanki przyjezdzajace nawet teraz znajduja prace bez wiekszych problemow( tylko jedna szukala dluzej niz dwa tygodnie).ja rowniez moglam miec prace tu po 2, 3 dniach pobytu ale bardzo nie chcialam pracowac w gastronomii. osoby,ktorym to nie przeszkadza maja szanse znalezienia czegos w pierwszym tygodniu pobytu. warunek- jezyk hiszpanski..moze nie super perfekt ale podstawy to podstawa.duzym plusem jest znajomosc niemieckiego i angielskiego bo na majorce po angielsku nie mowi nikt;)))))))))))))))))))a niemcow spotykasz absolutnie wszedzie.
pozdrawiam.
To w takim razie gdzie dostalas kierownicze stanowisko jesli nie pracujesz w gastronomii? Bo jestem ciekawy z ta praca.. i za ile jest ta praca bo za 900 Euro to masz prace w Polsce.
pyt
jak szukacie prace to po hiszpańsku? czy z pracodoawcą dogadam sie po ang?:( jak tam z tymi językami?
witam!:)
jestem baaaardzo zainteresowana pracą na majorce z dwóch względów: 1-szy to oczywiście zarobek a drugi równie ważny doskonalenie j.niemieckiego(studiują gemanistyke).niestety nie znam hiszpańskiego ale skoro na wakacje większośc tam przebywających to niemcy to może.. wystary moja komunikatywnosć w tym języku. moge podjąć brace w barze, hotelu itd...chociaż bardzo bym chciała coś związanego z bliskim kontaktem z niemcami-jestem instruktorką fitness wiec być moze "stanowisko jakiegoś animatora dla gości w hotelach".
proszę o kontakt
pozdrwaiam
Hej wszystkim. Prawdopodobnie wybieram sie na Majorke w lipcu, i mam pytanko w zwiazku z zalatwianiem mieszkania. Czy ktos orientuje sie ile sie placi za jakis pokoj w Cala Ratjada? A ile za apartament? Pokoj, kuchnia,lazienka. Ile moze to kosztowac na miesiac? Czy ktos ma doswiadczenie w zalatwianiu mieszkania przez internet? dzieki za pomoc

Lucy
hey mam ten sam problem co ty, tylko ze ja lece do magaluf pod koniec czerwca i z tymi mieszkaniami to troche ciezko jest przez internet lepiej na miejscu szukac..
hej.ja jestem z braciszkiem od dwoch tyg na majorce.z mieszkaniem nie jest wcale tak prosto jak myslalam.mialy byc po 300euro/mc a okazalo sie ze najtansze studio jakie widzielismy to 420e i troszke nora.teraz wynajelismy 1bed flat w centrum magaluf za 550e.i to byl w sumie fuks.chodzimy teraz za praca ale czesc hoteli i barow nadal zamknieta.nie jestem czesto na necie bo musimy dojsc do kafejki, staramy sie dopiero zalozyc w mieszkaniu.jak ktos bedzie mial jakies pytania to piszcie.jak zajrze to sprobuje cos [email]
aha a propo mieszkan to czerwiec nie wiem czy nie za pozno na tanie mieszkanie - w przeciagu tych dwoch tyg co tu jestesmy ceny podskoczyly juz o 50e.w sezonie za 1 bed krzycza sobie ok 700e za normalne mieszkanie nie jakies luksusy.w zimie troche taniej bo mniej ludzi dlatego w sezonie chca jak najwiecej zarobic.no wiec w razie czego piszcie moze umowimy sie na san miguela do pubu.
Za mało Majorki widocznie widziałaś, pracowałam w Puerto de Alcudia, w Bellevue, pracuje tam dużo Polaków. Język w którym się dogadywałam to hiszpański i angielski, i "miałam przyjemność" parę razy porozmawiać po niemiecku.
hej,jutro wujeżdżam do Bellevue do pracy. Czy mogłabyś powiedzieć kilka słów o tym jak się tam pracuje i jak jest? Nie miałam kontaktu z nikim kto tam był wcześniej a chciałabym mały wywiad środowiskowy zrobić ;) pozdrawiam :)
siemanko wszystkim.. ja lece do pracy na Majorke 15 grudnia wiec mam jeszcze jakis miesiac na zebranie mysli :) jesli ktos tez lecialby w tym terminie to prosze o kontak. prosze tez o kontakt osoby z Majorki najlepiej z Santa Ponsa bo tam wlasnie bede pracowal i mieszkal. Moj numer 511-[tel]i mail: [email]
Hola! Czy ktoś jest aktualnie w miejscowości Magaluf lub tez wybiera sie tam w najblizszym czasie ? (ewentualnie biore pod uwage tez inne miejscowosci na Majorce) ;) pozdr
Ja mam zamiar za jakies dwa , trzy miesiace leciec na Majorke. A dlaczego pytasz?
Dostalam wraz z kumpela prace w duzej sieci hoteli na majorce. Chcialabym wiedziec jak wysoki jest podatek w hiszpanii, jak zalatwiac nr NIE? Wylatujemy 28 czerwca.
Skorzystaj z wyszukiwarki tu i na
hej, chciałam sie zapytac, czy prace szukałyscie poprzez agencje czy same?
chcialabym znalezc prace na majorce ale nie wiem od czego zaczac.moze ma ktos jakies numery telefonow do jakis biur ktore organizuja takie wyjazdy albo stronki na ktorych sa oferty pracy na majorce?prosze o kontakt to moj numer gg.11149574
Jeśli chodzi o pracę na majorce to nie szukaj przez agencję. obcinają zarobki i każą płacić za zakwaterowanie.
co do podatku to oni na końcu pracy dają rozliczenia, ale i tak nie jest napisane ile odprowadzają podatku dochodowego, oczywiście chcesz się rozliczyć w polsce musisz o to poprosić. ponadto załatwić NIE to trochę zachodu trzeba a na dodatek nie załatwisz tego jak nie będziesz miał numeru socjal, potem musisz jechać na policję i ze wszystkim dopiero do palmy po NIE. z reguły załatwia to hotel, oczywiście za opłatą ok100 euro za wszystko. mówię około ponieważ każdy hotel inne opłaty pobiera.
Podstawa jest internet.. zupelnie przypadkiem trafilysmy na jedna ze stron sieci hoteli w europie, znalazlysmy tam informacje o pracy - wyslalysmy nasze CV, nie minal tydzien jak otrzymalysmy maila od dyrektora jednego z hoteli na majorce, umowilismy sie na rozmowe kwalifikacyjmna, ktora odbyla sie w trakcie Miedzynarodowych Targow pracy w Gdansku. Rozmowa prowadzona byla w jezyku angielskim i niemieckim ( do wyboru ). Juz w trakcie rozmowy otrzymalysmy konkretne propozycje, tydzien pozniej potwierdzilysmy. Nie bylo trudno, ale to chyba kwestia szczescia. Powodzenia
hej.odnosnie nr NIE to niestety nie jest prawda to co piszesz.jedziesz do Palmy prosisz o wniosek, wypelniasz go i social nie jest potrzebny, oddajesz wniosek i czekasz po prostu az przysla ci NIE poczta na adres pod ktorym mieszkasz.Nic sie za to nie placi i nie musisz pojawiac sie na policji.przy zalatwianiu karty rezydenta trzeba bylo isc na policje ale karty rezydenta zniesli w zeszlym roku.jesli chcesz ubiegac sie o rezydenta po prostu wypelniasz podobny wniosek w palmie i dostajesz swistek o potwierdzeniu ze jestes rezydentem.pisze jak bylo to u nas i jak my zalatwialismy.pozdro karolina :))))
...nie musisz pojawiac sie na policji...
...jedziesz do Palmy prosisz o wniosek...
............
gdzie w tej Palmie prosisz o wniosek jak nie na policji wlasnie?
I placi sie, oczywiscie, ze sie placi, trzeba w banku uiscic oplate niewiele ponad 6 E. Z kwitkiem, ze oplata uiszczona i z wypelnionym wnioskiem
stoi sie w kolejce ale nr N.I.E dostajesz do reki od razu!!! Wszystko to w Palmie na policji wlasnie.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 95