praca na Majorce

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 95
nie o taka wizyte na policji mi chodzilo.oczywiscie ze policja nacional wydaje NIE .my wniosek skladalismy w ambasadzie i zadnej oplaty nie pobrali od nas.a zreszta ogolnie rzecz biorac nie warto sie nawet odzywac czy pytac o cokolwiek bo odrazu znajdzie sie ktos nerwowy i agresywny.jakby nie mozna bylo spokojnie odpisac.wiecej luzu dla siebie nawzajem ludziska.pozdrawiam i wiecej sie nie wypowiadam.karola
najmocniej przepraszam ale gdzie tu jest agresja lub nerwowosc w mojej odpowiedzi?
Kosmetyczka nie,tylko budowlancy.
czesc mam pytanko w jaki sposób udało ci się znalezxc prace w hiszpanii. ja szukam od dłuższego czasu ale wszędzie brakuje ofert z tego kraju a bardzo mi na tym zależy...
Mieszkam w Palmie dwa lata i pomagam ludziom w zalatwieniu nr NIE. Zalatwia sie go na policji, koszt nr wynosi obecnie 15,60e, musisz miec paszport i ksero, dostajesz druk do wypelnienia, po wypelnieniu dostajesz drugi celem uiszczenia oplaty w banku. Wracasz z potwierdzeniem zaplacenia i od reki dostajesz nr NIE nie trzeba czekac. Placic mozna w bankach ale tylko we wtorki i czwartki od 8.30 do 10.30 (gotowka) jezeli masz konto to mozna zrobic przelew z konta w innym wypadku trzeba sie zmiesic w godzinie i w dniu - niestety - pozdrawiam
a zamiast paszportu nie może być dowód??
Oczywiscie, ze moze to byc dowod, niekoniecznie paszport
witam,
czy ktoś pracował może w miejscowości Manacor na Majorce?
Marzy mi się, żeby wyjechać tam do pracy. Chciałam się dowiedzieć czy opłaca się taki wyjazd i czy nie ma tam problemu ze znalezieniem pracy.
I na koniec jeszcze jedno czy wystarczy znajomość języka hiszpańskiego, żeby znależć pracę? Czy konieczny jest niemiecki i angielski?
Ja znam francuski i w stopniu komunikatywnym włoski oraz angielski w stopniu podstawaowym. Obecnie ucze się hiszpańskiego. To wystarczy?
Z góry dziękuję za odpowiedż.
Pozdrawiam
Ja nie pracowalam w Manacorze, bo mieszkam w Palmie, ale wiem, ze jezeli bylabys zainteresowana podjeciem pracy w ....hotelu, barze, czy restauracji to wiem , ze masz wieksze szanse znajac j.ang, niemiecki, francuski no i oczywiscie hiszpanski, a czy bedzie ci sie oplacalo to nie wiem z jakim zamiarem tu przyjezdzasz, bo hiszpania nie jest krajem w ktorym mozna sie szybko wzbogacic, zarobisz srednio ok. 1000e za miesiac plus napiwki. Jezeli znajdziesz sobie prace w hotelu to zagwarantuje ci on (przewaznie) spanie i wyzywienie wiec cala wyplata jest na czysto, natomiast jesli znajdziesz zatrudnienie w barze lub knajpce to musisz liczyc sie z tym ze wynajecie pokoju to koszt w granicy ok. 2[tel]e miesiecznie i wyzywienie ok. 50 100e tygodniowo. Jesli masz jeszcze jakies pytania to pisz - pozdrawiam
Dziękuję Ci baaardzoe za odpowiedź:)
Nie chodzi mi absolutnie o to, żeby się jakoś szybciutko wzbogadzić, po prostu chodziło mi to, żebym sie mogła utrzymać i może jeszcze za oszczędzić jakoś niewielką kwótę:)Bo tak naprawde to chodzi mi głownie o sam wyjazd na Majorkę:)
Czli lepiej pracować w hotelu? A orientujesz się może jak to wygląda z godzinami? Bo czytalam opinie niektórych, ze pracuje sie tam 12-14h. Czy w hotelu też tak jest?
Z górydziękuje i pozdrawiam:)
O hotelach to moge powiedziec ci troche bo sama poskladalam swoje cv. Jako pokojowka pracujesz od 8 - 16 jesli sie nie wyrobisz to pracujesz az skonczysz. Natomiast w kuchni albo kelner to troche gorzej bo faktycznie pracujesz dluzej i w roznych godzinach czasami pozno wieczornych, ale jesli chodzi o wyplate to jest proporcjonalnie wyzsza niz pokojowki. Mam znajomego w hotelu, ktory bez napiwkow samej wyplaty ma ok 15[tel]e, a pokojowka na reke ma ok 1100e. fakt lepiej sobie znalezc prace w hotelu bo masz wakacje za darmo i odlozysz troche pieniedzy. Slonce latem zachodzi tu ok.21 wiec nawet po skonczonej pracy masz szanse na piekna opalenizne.
Dziękuję Ci bardzo jestem naprawde bardzo wdzieczna za te informacje:) Bardzo mi pomogłaś:) Jeszcze tylko jedno pytanie ostatnie:)
Czy pracujesz 7 dni w tyg.? I czy lepiej załatwić sobie prace jeszcze bedac w Polsce? Czy można znależć pracę w takim hotelu już bedac na miejscu?
Za wszystkie informację jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam:)
Ah i jeszcze jedno;DD
Mówiąc "masz wakacje za darmo" Miałaś na myśli to, że hotel od razu zapewnia wyżywienie i nocleg?
Pracujesz 6 dni w tygodniu, jeden dzien masz wolny, nie zawsze to wypada sobota czy niedziela. Mowiac ze maz darmowe wakacje mialam wlasnie na mysli to, ze hotel zapewnia zakwaterowanie i wyzywienie (czasami nie pelne) ale i tak nie ma co nazekac. Prace najlepiej zalatwic jeszcze bedac w PL bo przyjezdzasz na gotowe, natomiast na miejscu masz mniej szans na znalezienie czegokolwiek (chociaz to nie jest regula, czasmi szukasz jej miesiac, a czasmi dwie godz,) wszystko zalezy od szczescia. Trzymam kciuki i jak bedziesz na miejscu odezwij sie to sie moze spotkamy
Dziękuję bardzo:) Obiecuję, że jak tylko uda mi sie zrealizować te plany to sie odezwe:)I bardzo chetnie sie spotkam oczywiscie:)
Pozdrawiam:)
Chciałam zapytać czy znalazlas juz jakas prace na Majorce?
Ja nieustannie szukam ale nic juz nie moge znaleźć. Szukam ofert pokojowki lub kelnerki...
Szczerze mówiąc mam problem gdyż ja nie znam jeszcze nawet dobrze hiszpańskiego bo dopiero nie dawno sie zaczęłam uczyć, i zastanawiam się nad ewentualnym przełożeniem wyjazdu gdyż zaczęłam troszkę późno szukać i wątpie czy jeszcze uda mi się coś znaleźć na 2 mieśiące (okres wakacji), poza tym u mnie jak już mówiłam z językiem nie jest zbyt dobrze...
A Ty kiedy chciałaś jechać? Na jakiś określony czas?
czesc dziewczyny. rozważam wyjechanie na majorke lub do hiszpanii do pracy w te wakacje, w zasadzie jakos na dniach najlepiej ;) i tak czytam wasze posty, moze dogadalybysmy sie jakos razem? zastanawiam sie tylko czy nie jest juz za pozno zeby cos znalezc... a przez net szczerze mowiac raczej ciezko. to jak? a moze jest ktos inny chetny?? :)
Hej kropka010 chcialbym dowiedziec sie kilku info na temat zycia na Majorce. Prosze o kontakt na maila. Napisz na [email]
Pozdrawiam!
witam,
jestem chetny na wyjazd i moge wyjechac w kazdej chwili ;)
[gg] dla lepszego kontaktu
witam chcialabym wychechac w te wakacje do pracy w hotelu z chlopakiem ja znam j.wloski i ang w stopniu komunikatywnym a chlopak jest po szkole hotelarskiej j.angielski prosze o info na mail [email] z gory dzieki
hola:) jade razem z kolega 3 lipca do Palmy i bedziemy szukac pracy ale i sie bawic, wiec jak ktos chetny zeby pomoc w szukaniu pracy, pokazac nam jakies miejsca albo po prostu pojsc razem na balet to prosze o kontakt [email]
czesc widze ze rozmawiacieo pracy. Mieszkam 2 lata na Mallorce i aktualnie poszukuje pracy. Czy mogepr.o jakies blizsze informacje.
Nie jedzcie w ciemno na Majorkę, można stracić pieniądze i pracy nie znaleźć. Na dzień dzisiejszy w WUP w Olsztynie są oferty pracy na Majorkę, a także na Ibizę.
Podrzucam link:
http://www.up.gov.pl/?pageid=94030200

Praca w Iberostarze (Majorka) - czyste pokoje i kulturalni klienci na poziomie. Nieźle się zarabia i napiwki wysokie. Iberostary też mają tą zaletę, że wszystkie (wszystkie na całym świecie) wybudowane zostały przy samej plaży. Nic tylko wyruszać na Majorkę :)
Hej! Czy wie ktos może coś na temat teraźniejszej pracy na Majorce? z koleżanką wybieramy się tam za ok miesiąc jako fizjoterapeutki,ale pracy raczej w branży turystycznej bedziemy szukać.. Czy w ciemno warto jechać??a może ktoś z nami by preferował wyruszyć??piszcie prosze!!
hej! czy bylby ktos chetny na wyjazd na wakacje do pracy??
region poki co nie mam sprecyzowany. Jak macie jakies opcje to piszcie!
pzdr
Ja sie wybieram na majorke dajcie mi znac : [email]
Ja sie wybieram na majorke dajcie mi znac : tomekpolsat#poczta.onet.pl
trzeba wybraz sie do arenal i poszukac pracy w tamtejszych hotelach.Na stolowke przyjma ze znajomoscia niemieckiego od razu.
Nie zostawiac jednak podania o prace w recepcji a pytac o metre-czyli szefa. pozdr.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 95