Ślub w Hiszpanni czy wPolsce

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 111
Zakonczcie glupi spor. Paz, dziewczyny.
Sa wesela, ktore koncza sie bojka na sztachety i gdzie polowa uczestnikow laduje w szpitalu, gdzie pawie leca na stol (sory za wyrazenie) a mlody ucieka ze swiadkowa.
Sa tez wesela gdzie nikt nie rozrabia, nawet jak wypije troszke za duzo to siedzi cicho w kaciku i nie robi scen.
Bylam na jednych i drugich.

Jesli chodzi o moje wesele w Polsce to nie mam sie czego obawiac. Sama wybieram gosci i sa to osoby zaufane, najblizsza rodzina, przyjaciele. I wiem czego sie po nich spodziewac. I co wazne , JESTEM PEWNA, ze nikt nie wywinie mi numeru z przyprowadzeniem osoby towarzyszacej "niesprawdzonej". Znam sie z tymi ludzmi od lat, chce z nimi celebrowac to wydarzenie i w pelni im ufam. Mozecie wierzyc lub nie, ale nie ma obaw co do przebiegu wesela. Kolejna sprawa - na moim weselu wodka nie bedzie sie lala strumieniami, nie bedzie disco polo ani tlustych potraw. Wesele odbedzie sie w Polsce, bedzie dwujezyczne i dwukulturowe. Po prostu polaczymy tradycje polskie i hiszpanskie. Nam chodzi o to zeby wesele odbylo sie w Polsce, nie zas zeby bylo typowo polskie, sarmackie.
To nie miejsce sprawia, ze cos jest wyjatkowe, tylko ludzie.
To nie spor skara;-) jesli chodzi o Twoja opinie to sie zgadzam,rozsadne dziewcze z Ciebie hhi Pozdrowienia;-)
To nie spor skara;-) jesli chodzi o Twoja opinie to przyznaje Ci racje,oby bylo tak jak piszesz.Rozsadne dziewcze z Ciebie hhi Pozdrowienia;-)
Skara czy mozesz napisac ile osob z Hiszpanii bedzie na weselu ?
Na chwile obecna okolo 40 osob, ale termin odlegly i nie sa to jeszcze na 100% potwierdzone osoby. Pewnie w miedzy czasie ktos odpadnie, pare osob sie zastanawia, ktos chce laczyc z wakacjami (sierpien). Ale tak +/- tylu sie spodziewamy.
Z Polski okolo 50 - to na Polske i tak bedzie spore wesele (w sumie 9[tel]osob), chcemy zeby narodowosciowo bylo mniej wiecej "pol na pol".
wszystkiego najlepszego z okazji slubu!!! :)
mam nadzieje ze slub bedzie taki jak ty chcesz(wiesz,jakie sa te rodziny hiszpanskie...uff,que pesados se ponen,especialmente las ¡suegras! ;) )

przy okazji: wydaje mi sie ze moj styl pisania jest dosc charakterystyczny;prosze nie mylic mnie z inna osoba,bogu ducha winna.

asi que lo siento mucho z-o-s-i-a por problemas causados por incompetentes/ineptos/soplagaitas que escriben con una apreciación que carece de base demostrable y es solo un exabrupto (muy vulgar,por cierto)
Skara a jak z biletami lotniczymi, noclegiem? Moglabys troszke opisac jak to planujecie? Z gory dzieki. Pozdrowienia:-)
icaro zosiowa/zosiu icarowa jak tam sobie chcesz... juz sie nie osmieszaj;-)
wodka leje sie hektolitrami (a juz nie daj Boze zeby zabraklo...) nadmiar jedzenia, niedopitki kiwajace sie na krzeslach w godzinach porannych, poprawiny..
+++++++++++++++++++++
rozumiem ze to bylo twoje wesele?? milo wiedziec z kim sie czlowiek styka.
w hiszpanii z pewnoscia sie lepiej bawisz;
http://tinyurl.com/dve6u

podejrzewam ze efekty wciaz sa u ciebie widoczne jesli nie potrafisz odroznic plci;
z-o-s-i-a jest kobieta,ja mezczyzna.
efectos de la droga,¿¿tal vez??
síntomas:
# Necesidad diaria o frecuente de alcohol para su función diaria
# Pérdida de apetito e intolerancia a toda la comida
# Alucinaciones
# Problemas en la lengua
# Episodios de pérdida de memoria asociados al consumo de alcohol (ausencias negras)
# Episodios de violencia asociados al consumo de alcohol
# Deterioro en las relaciones sociales y familiares y en la responsabilidad laboral
# Convulsiones
# Absentismo labora
# Inexplicable mal genio

que tengas suerte en tu tratamiento.
***rozumiem ze to bylo twoje wesele?? milo wiedziec z kim sie czlowiek styka.
w hiszpanii z pewnoscia sie lepiej bawisz;****
Nie rozumiesz! Gdzie jest napisane ze to bylo moje wesele?
A w Hiszpanii sie nie bawie, tylko mieszkam i pracuje.
Jesli chcesz pisac po hiszpansku WON na swoje beznadziejne forum, albo pisz w innym dziale. Tutaj pisze sie po polsku;-) jesli zapomniales juz tego jezyka to masz problem. Nie pozdrawiam:-)
alkohol daje sie we znaki :)

# Inexplicable mal genio
# Alucinaciones
# Deterioro en las relaciones sociales y familiares y en la responsabilidad laboral
+++++++++++
Tutaj pisze sie po polsku;-) jesli zapomniales juz tego jezyka to masz problem.

+++++++++++
prosisz mnie abym pisal po polsku,??!!

rozumiem teraz ze posiadasz:
# Episodios de pérdida de memoria asociados al consumo de alcohol (ausencias negras)

slowo "won"jest rusycyzmem. z pewnoscia przydatne w twojej pracy w klubie.

o ktorej zaczynasz?? i gdzie(to tak z ciekawosci)

++++++++++++++
beznadziejne forum,
+++++++++++++++

jakis przyklad??
na bledach czlowiek sie uczy;i jak do tej pory otrzymujemy dosc pochlebne recenzje z calego swiata;portal jest znany w kregu polonijnym.
serdecznie pozdrawiam i nie zapomnij o chorobie. wyraznie widac trastornos de ansiedad y cuadros psicóticos
pamietaj,jestem z toba!!!
Dyskusja z Toba nie ma najmniejszego sensu. Wyrobiles juz sobie odpowiednia opinie na forum. Nie masz za grosz szacunku dla ludzi, wiec i ja nie mam dla Ciebie.
PS. nie pracuje w klubie.
ja pracowalam wiele lat w gastronomii

+++++++++++++++++++++
me parto de risa!!!

lo que nos faltaba;juer , una "pofessional"
co to bylo?
tanc buda??
wiejska remiza??
żulernia gdzie przychodza goscie od razu po zaoraniu pola ??(caly szacunek dla ludzi z kregu wiejskiego)

"Carayo!!! que bien preparaos vienen estas polacas

bueno,otra vez parafraseando a Manquiña...

Vamos a llevarnos bien o si no van a ver ondanadas de hostias.

un saludo.
Wyrobiles juz sobie odpowiednia opinie na forum.

+++++++++++++++++++++
dziekuje,wole kazda opinie niz bycie alkoholowym zlomem.
*wiejska remiza??
żulernia gdzie przychodza goscie od razu po zaoraniu pola ??(caly szacunek dla ludzi z kregu wiejskiego)*
skad taka wiedza?
wiejsca remiza?
Pozwolisz ze Cie oswiece.Renomowana restauracja w ktorej odbywaly sie imprezy okolicznosciowe dla lekarzy,adwokatow,profesorow... nie zulernia jak to okreslles. Napatrzylam sie wystarczajaca w swoim zyciu, smiejszesz sie? smiej sie do lez... jesli problem alkoholowy to dla Ciebie cos zabawnego, obys nigdy z nim nie mial do czynienia.
koniec dyskusji.

i wszystko dlatego ze zaatakowalas calkowicie niewinna osobe...

pozdrawiam.
icaro.
Nikogo nie zaatakowalam.Wyrazilam swoja opnie, nastepnym razem niech czyta ze zrozumieniem i nie dodaje od siebie czegos czego nie napisalam. Nie pozdrawiam.
Malena, Ty zaczelas. Przyczepilas sie do dwoch osob, najpierw do zosi potem do icara z uporem maniaka. Czy jesli wejdzie na forum ktos o niku Selena BCN mamy wszyscy podejrzewac, ze to Ty w innym wcieleniu lub Twoj mazlonek? Oboje zagalopowaliscie sie w dyskusji, ale icaro jej nie rozpoczal.

Icaro, gratulacje byly dla mnie? Wielkie dzieki, ale jeszcze troche do tego slubu zostalo :)

A jesli chodzi o szczegoly organizacyjne, to nie zamierzamy oplacac ani przelotu ani pobytu gosci w Polsce. Jesli beda sobie tego zyczyli zwrocimy sie do biura podrozy aby zarezerwowalo odpowiednia ilosc miejsc w samolocie. Podamy im tez nazwy kilku hoteli gdzie polecamy zatrzymanie sie i podejmiemy sie zarezerwowania i sprawdzenia wszystkiego. Oplacimy tez autobus z lotniska jesli przyleca wieksza grupa. Zastanawiamy sie nad opcja jakichs ewentualnych rozrywek dla gosci (np. jakas wycieczka), ale jeszcze nie wiemy.
Pozdrawiam WSZYSTKICH
Witam wszystkich, widze ze jak zwykle normalnie (czyt. przewidywalnie) sie sprawa toczy, gdy pojawia sie osobnik icaro ze swym bardzo specyficznym poczuciem humoru zrozumialym tylko jemu samemu (boki pewnie zrywa jak pisze swe niekonwencjonalne posty, szkoda tylko ze nikt oprocz niego sie nimi nie ubawia).
Malena,nie ma co sie strzepic i tracic nerwow,nie warto.
Icaro, i owszem, zapomina polskiego jezyka,bo on przeciez HISZPANEM JEST!!!! Ot przyczyna. Szkoda tylko ze wlasnie dzieki Niemu tyle kobiet powraca z Hiszpanii rozczarowanych "hiszpanska" uroda a i w tym przypadku charakterem.Tak sromotnie zanizac tutejszy mit (badz co badz sluszny) urodziwego poludniowca...uj,uj.
Aha, co do wspomnianego tutaj "beznadziejnego forum icara" to niestety (choc z nieukrywanym bolem) przyznac musze, ze to prawda. Smiem wyciagac taki wniosek, bo Malena nie jest pierwsza ( a i pewnie nie ostatnia) osoba, ktora wysuwa takiez stwierdzenie, a wiec...por algo sera, nieprawdaz?

"slowo "won"jest rusycyzmem" iii...? czekasz na fanfary majace pobrzmiewac na czesc Twej przeogromnej wiedzy, czy jak?
"przydatne w twojej pracy w klubie."zdaje sie, ze zbyt szybko i blednie wyciagasz wnioski.
"pamietaj,jestem z toba!!!"- mniemam, ze niestety pozostanie to w kregu Twoich nieziszczalnych pragnien.
A na ilu weselach hiszpańskich byliście?? Czy wszystko było tam takie " europejskie" ? przecież w Hiszpanii też sa takie miejsca , ktore mozna nazwać naszymi remizami, ale tam przede wszystkim chodzi o dobrą zabawę, a Wy jak zwykle macie polskie kompleksy!!!!Wesela bywaja różne, i w Polsce i w Hiszpanii, niestety
Skara.... wyrazilam swoja opnie ale nie ublizylam nikomu. Jesli ktos sie poczul urazony, to prosze mi wybaczyc. Goscie maja sobie oplacic bilety i noclegi?? wiem ze to ogromne koszta ale... jakos nie jestem przekonana czy ladnie by to wygladalo;-) sama sie zastanawiam jak to zrobic, ale przypuszczam ze zmniejszymy liczbe osob, oplacimy przelot i nocleg dla gosci z Polski. Pozdrawiam.
BeaI ja bylam na szesciu weselach w Hiszpanii i wprawdzie tylko jedno bylo do kitu, na pozostalych naprawde bylo super. Pozdrawiam
Malena, pierwsza reakcja gosci bylo pytanie czy juz musza sobie rezerwowac bilety. Jak jada na slub do Madrytu to tez im mlodzi bilety kupuja? No co Ty, ja po prostu nie zamierzam sie bawic w kredyty itd. Wydaje Ci sie to normalne lub nie, ladne czy nie, wszystkich gosci stac na taki zakup. Tych ktorych nie stac nie jada. Mowimy o przyjaciolach, kuzynostwie - osobach bez ktorych slub i tak by sie odbyl. Gdyby najblizszej rodziny nie bylo stac na zakup biletu rozwazylibysmy wszystkie opcje - w tym przypadku nie ma problemu.
Kiedy mieszkalam jeszcze w Polsce, zaprosila mnie kolezanka na swoj slub do Madrytu i nie oczekiwalam, ze mi bilet kupi.
Slub jest moj - nie moich gosci i inna opcja wg mnie nie wchodzi w gre. Zastaw sie, ale postaw sie? Tylko po co?
Albo zaprosic 3 osoby na krzyz ale kupic im bilety? Dla mnie bzdura.
Hiszpanie sa na tyle zamozni, ze stac ich bez problemu na taki wydatek :)
Witam. Co do tych wesel to ja w ciągu ostatnich 10 lat byłam na około 20 weselach wiec wiem to i owo. Wiadomo żewódka bedzie sie lała,że zostanie jedzienie. Grunt to to aby goście się dobrze bawili. Wiadomo, zawsze trafiaja się tacy, którzy sie schleją. To jest raczej nieuniknione. Więc nie ma o czym gadac.Pozdrawiam
Witam skara.
*Hiszpanie sa na tyle zamozni, ze stac ich bez problemu na taki wydatek :)*
Niestety Polacy nie sa na tyle zamozni i dlatego rozwazam opcje zakupu biletow. Dzieki za informacje. Pozdrawiam;-)
ale sie temacik rozkrecil.ja tez planuje slub z hiszpanem,najpierw w polsce potem w hiszpanii,no i mieszkac chcemy w polsce.czy ktoras z was sciagnela tu swego hiszpana?jak tak to czy sie zaklimatyzowal i jak mu tu jest??pozrdawiam
martna2591 ja znam 3 hiszpanów którzy naprawdę pokochali Polki i na stałe wprowadzili się do Polsi. I Z nimi rozmawiając dostrzegłem ze są bardzo zadowoleni. Bo wbrew obiegowym opinią Polacy to Gosciny naród.P)
do inf.a mozesz mi powiedziec jak im idzie jezyk polski,i czy nie mieli problemow ze znalezieniem pracy?troche sie boje ze bedzie nam tu duzo trudniej niz gdybysmy zamieszkali w hiszpanii,ale ja sobie nie wyobrazam tam zycia.pozdrawiam
Witam wszystkich mam takie pytanko ze wzgledu na mój wiek (mam 17) lat mam problem z slubem w polsce zgody sąd itp. Mam pytanie czy jako polka moge w wieku 17 lat wziąść pełnoprawny ślub w Hiszpańii? wiem że gdybym była hiszpanka nie było by problemu. Z góry dziekuje za pomoc i informacje.
Radzą sobie doskonale w Polsce i czują się tez bardzo dobrze.P)
Malena MGA coś dla Ciebie a wierz mi że nie tylko wśród Włochów Polki mają taka opinię
http://www.seduction.net/riv1a000423.htm
http://www.seduction.net/riv1a000378.htm
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 111