Ślub w Hiszpanni czy wPolsce

Temat przeniesiony do archwium.
91-111 z 111
| następna
Wyszło jak wyszło... mam sporo dystansu :). Zauważ jednak że cały wątek jest o ślubie. To radosny moment...i niech tak pozostanie. Nie wiem czy np. żeniąc się z Niemką chciałbyś wyczytać/usłyszeć od kogoś że pewnie twoja narzeczona jest wstrętna i bez gustu bo jego zdaniem wszystkie Niemki takie są ;) Przerysowuję trochę, ... ale naprawdę... pozwól ludziom się cieszyć i ciesz się razem z nimi :) nie trzeba wszędzie wietrzyć podstępu prawda? :)

pozdrawiam
BeaI oj oj szkoda ze nie jestem Twoja bliska koleżanką :-))))) Mnie tez uwodzenie kosztowalo sporo cierpienia. Niebawem moj slub bede prawdziwa starą Panną Młodą! Mam nadzieje, że nie bedzie to kolejny błąd :-) trzymaj kciuki :) bo inf mi jeszcze pecha przyniesie czy co tam przynosi :-)
No, to moje gratulacje, zycze Wam samych dobrych dni i nie dajcie sobie odebrac nikomu radosci z tego dnia.Trzymam kciuki i nie podchodz do tego tak sceptycznie, wiecej optymizmu i wiary w Was:))))))))))
BeaI dzieki! Bardzo dziekuje
tyle strasznych słów tu czytalam( o latynosach,) że stracić można wiarę we wszystko.
Wielkie dzieki za zyczenia. I za optymizm :-)
dołączam się do życzeń :) i nie przejmuj się głupimi wypowiedziami na forum które mają tyle wspólnego z rzeczywistością co stwierdzenie że wszystkie Polki to niebieskookie blondynki heh... Skoro się decydujecie na tak poważny krok, to doskonale wiecie co robicie :) Trzymam kciuki!
Dzieki za zyczenia
Bardzo dziekuje
Fidolcia wychodzi że Polacy i Peruwiańcycy to najlepsi faceci. Tak by wynikało z tego że wszyscy podrywacze uważaja te 2 narody za najbrzydsze. Czyli będzie dobrze))))
aaaaa tam Inf a moj jest bardzo przystojny. Nie jest brzydki. Polacy czasami też sa ładni :-)
aaa dopiero teraz zrozumiałam :-) jak brzydki to bedzie dobrze no ale moj Ladny
:-) czyli zle a ja tam wierze ze bedzie dobrze starzy jestesmy a na starosc czlowiek madrzeje :)
Będzie będzie...bardzo dobrze !! Fidolcia życzę Ci szczęscia z calego serca na nowej drodze życia i tak wogóle ;-)

Inf. ?? Ja nie mogłam nigdzie znalezc tego o tych polakach i peruwianczykach ?? Gdzie Ty tak wyczytałes ? Ale nawiasem mówiac to gdyby było więcej na świecie takich "brzydkich" jak mój peruwiańczyk to ja bym nie miala nic przeciwko;-)
A co do drugich co do "brzydkosci" polaków to mysle że oni też nie najgorsi...i sporo ładnych "kąsków" płci męskiej by sie znalazło ;-) .....dla mnie np. brzydsi są tak na powaznie włosi ;-)...Ci stylizujący sie na macho...porażka totalna ;-)
Uroda to kwestia gustu, a co najgorzse, przemija szybko, chyba lepiej jednak poszukac innych wartosci, niezaleznie od pochodzenia osobnika.:)))
Fidolcia, nie przejmuj sie niczym, nie mozesz sie teraz stresowac, bo bedziesz zestresowana na swoim slubie, a to nie jest dobre, bedzie dobrze.:))
Serio, trzymajcie sie razem, a wszystko inne nie bedzie wazne.
Fidolcia też ci życze powodzenia. I nie przejmuj sie tym co pisze bo to bardziej dotyczy młodych dziewczyn do 22 roku zycia niz osoby doswiadczoneP)
>Dzieci beda mialy 2 nazwiska -1 po ojcu, drugie po matce.

Istnieje mozliwosc zmienianie kolejnosci nazwisk dziecka. Ale rzadko kto sie na to decyduje...
Margherita 82 w tym zdaniu
Gli italiani (che ospitano il Papa) sono bene accettati ma molto invidiati dai maschi polacchi che sono gli uomini più brutti sulla terra, dopo i peruviani.
Wlosi (ktorzy goszcza papieza) sa dobrze akceptowani ale sa tez powodem zazdrosci polskich mezczyzn, którzy sa najbrzydszymi mezczyznami na swiecie, zaraz po peruwianczykach.
P)))
Dzieki jeszcze raz dzieki
hahahaha, dlaczego uparles sie obrazac naszych polskich mezczyzn?Zpewniam Cie , ze sa wsrod nich przystojniaczki, Polacy na skutek zawirowan dziejowych maja bardzo wymieszana krew, nie wszyscy sa przasnej urody Slowianami, na szczescie:)))))))
No bo są leniwi. I nie potrafią zbytnio o siebie dbać.Miłego dnia))
inf. , wszystko ok, ale mam wrazenie, ze Ty tez jestes polskim mezczyzna. A jesli czego nie doczytalam i jestes kobieta to Twoj ojciec ani dziadek z pewnoscia byli plci meskiej.
Tez byli tacy okropni i brzydcy? Zaraz po peruwianczykach najbrzydsi na swiecie? Zgadzasz sie z tym stwierdzeniem?
Co do nazwiska, gdyby komus sie przydalo...
Oto fragment odpowiedzi, ktora uzyskalam od polskiego konsula w Madrycie..
"Moze Pani dodac pierwsze nazwisko meza do swojego ale kutek prawny wywrze to dopiero po dokonaniu umiejscowienia hiszpanskiego aktu malzenstwa w polskim USC, gdyz wraz z innymi dokumentami przedlozy Pani podanie, w ktorym poda jakie nazwisko sobie zyczy nosic po slubie. Dzieci, w przypadku malzenstwa Polki z cudzoziemcem, moga nosic nazwisko ojca, matki lub podwojne. Tak, zgodnie z prawem hiszpanskim dzieci bed mialy podwojne nazwisko chyba, ze zdecyduja Panstwo inaczej przy wystepowaniu o umiejscowienie aktu malzenstwa w polskim USC i polski akt malzenstwa zostanie przedlozony w Registro Civil w celu dokonania wzmianki o ustaleniu nazwiska dziecka."
Ja bede miec dwa, panienskie i pierwsze meza
JA też wiem, że w Hiszpanii dzieci biorą nazwisko , czy imię ( ???) po ojcu i matce.

Może imie, bo mój nauczyciel ma nazwiska María i dlatego, kiedyś nam tłumaczył.
Temat przeniesiony do archwium.
91-111 z 111
| następna