Ślub w Hiszpanni czy wPolsce

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 111
http://media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=41794&wid=8593110P)
witam inf. mozesz napisac w jakim celu te linki wyslales? bo nie rozumiem.
Malena MGA z prostej przyczyny. Ta opinia od Włochów przeszła na południowców a dotyczy Polek i Polaków.)))
inf. wklej jeszcze raz ten tekst z wp.pl, bo mi sie nie otwiera nic podobnego a chcialabym poczytac.
http://media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=41794&wid=8593110&ticaid=12ac2
lub
http://media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=41794&wid=8593110
Inf. Nie zauważyłeś dwóch banalnych szczegółów w tym artykule:
1. Pojawiła się 10 listopada, czyli...hmmm... jakieś dwa dni przed wyborami??
2. Metro jest odłamem Gazety Wyborczej.
Nie wiem jak Tobie, ale mi te dwa fakty przywodzą na myśl termin "propaganda sukcesu".
ja wiem ze rząd polski będzie sięw chwalił sukcesami. Ze bezrobocie spada , ze płace rosną. Chociaż to wynika z reguł rynkowych. No z tymi linkami jest taka sprawa ze Włosi piszą ze polacy i peruwiańczyczy są najbrzydzsymi facetami na świecie, dlatego Polki są takłatwe. I że istnieje prosty sposób na Polki. No to teraz przeszła ta opinia do hiszpanów ,portugalczyków i greków. Teraz dopiero się zacznie. Ale to Polki same sobie strzeliły samobuja i wyrobiły taką opinieP)
No racja. Wystarczy spojrzeć na wątek "którzy latynosi są najprzystojniejsi" albo podobne w stylu "czy Hiszpanie dobrze całują" albo "czy Hiszpanie lubią blondynki". Ręce opadają :)
Nie macie racji. Zawsze i wszedzie znajda sie idioci, ktorym jedno w glowie (plci obojga). Mieszkam w Hiszpanii i zapewniam Wam, ze w zadnym rejonie, oprocz przeslawnej Huelvy, w ktorej dziewczyny z truskawek wyrobily opinie o Polkach kur.wach, nikt nie mysli tak o Polkach. Polki uwazane sa za ladne, sympatyczne, dobre, pracowite, ale na pewno nie puszczalskie. Nie wiem jaka opinie maja Polki wsrod Wlochow, ale wsrod Hiszpanow ciesza sie dobra. To czesciej Polak Polke oskarzy o zle prowadzenie (w 95% oskarzenie falszywe i kompletnie bezpodstwne) niz uslyszysz cos takiego z ust Hiszpana. A generalizowanie pogladow, ze jak Wlosi to cala poludniowa Europa nie ma najmniejszych podstaw ani sensu. Tu na przyklad Wlosi sa powszechnie nielubiani i wcale nie sa uwazani za "bratni" narod.
skara oj widzę ze nie znasz zycia w Hiszpanii. I nie zapominaj ze jesteś zwiżana z hiszpanem wiec idealizujesz Hiszpanów. nigdy nie będziesz obeiktywna.)))
Skara, wiem. To był tylko negatywny przykład. Sama jestem teraz w Hiszpanii i wiem doskonale, że akurat tu gdzie jestem Polki mają opinię dobrą (pomijając fakt, że studentów z programów międzynarodowych określa się mianem Orgasmus, no ale trochę racji w tym pewnie jest). Zawsze i wszędzie znajdą się też idioci, którym po pierwsze: jedno w głowie, a po drugie: nie mają zielonego pojęcia o niczym. Przykład? Ostatnio jakiś typ ze zdumieniem stwierdził "ooo to w Polsce macie telefony komórkowe??". No cóż, zawsze wierzyłam w te białe niedźwiedzie spacerujące po naszych ulicach...
skara ja wiem ze Włosi nie są lubiani nie tylko w Hiszpanii ,ale równiez w Stanach.P)
Mysle, ze znam hiszpanskie realia. Nie od wczoraj tu jestem. Ale nie zamierzam sie klocic.
Zwiazku z Hiszpanem, a przez niego Hiszpanow rowniez nie idealizuje - nie byla to pierwsza hiszpanskojezyczna osoba, ktora poznalam. Mialam i mam mnostwo znajomych z przeroznych kregow - nie bylabym w stanie patrzec na Hiszpanow przez "rozowe okulary" milosci. Po prostu stwierdzam, ze Polki tutaj sa szanowane, powazane i dobrze traktowane. Mamy jako narod dobra opinie, solidnych, pracowitych, wesolych, sympatycznych ludzi. Tutaj opinie latwych maja przybyszki z Ameryki Poludniowej (zwlaszcza Kolumbia, Brazylia). I z tego co wiem to TYLKO w Huelvie Polki uwazane sa "cichodajki". Tak wiec nie wolno generalizowac, bo wiecej to szkody niz pozytku przynosi.
popieram:)
BeaI a jakiego typu jesteś według typologii 16 typów JTI
ISTJ, ISFJ, INFJ, INTJ, ISTP, ISFP, INFP, INTP, ESTP, ESFP, ENFP, ENTP, ESTJ, ESFJ, ENFJ, ENTJ
bo ja wiem doskonale którym.P)
Znacie to do kogo to jest podobne:
ja bym uważał na facetów
nie pytani mowia o dzieciach
chcą szybko do ciebie zblizyć poprzez wciagnięcie w rozmowę na zyciowe tematy, gdzie łatwo o emocje, wierność, zdrada albo rodzina'bezbłędnie panuja nad swoimi oczami
łatwo nawiazuja kontakt: na ulicy, w parku centrum handlowym
kasują SMS-y zaraz po przeczytaniu
są aktywni nierównomiernie:
przez kilka dni kontaktuja sie często, potem pare dni w ogole i znowu czest
swobodnie opowiadaja o tym ,jak głęboko potrafia sie zaangażowac w zwiażek
rozmowa na temat małżeństw przychodzi im łatwo
idąc obok, biora cie na chwile pod reke albo dotykają pleców ,przepuszczają w drzwiach-
chcą cie oswoić ze swoim dotykiem
są przesadnie mili wtedy albo czegos chca albo cos przeskrobali
ppj, juz wiesz jaki?:))))
A Tobie to placa za obrzydzanie kobietom polskim facetow latynoskich???:))
BeaI otwieram szkołę uwodzenia dla kobiet stąd ta kampania na podrywaczy kazdej narodowości
http://www.wloski.ang.pl/kto_da_rade_16813.html
)))
moja szkola uwodzenia funkcjonuje juz wiele lat , ale kosztowalo mnie to tyle bledow i cierpienia, ze moge sie tym tylko podzielic z bliskimi mi kobietami:)))))

a skrot ppj to po prostu ja:)))))
BeaI cieszę sie z tego ze to Polką udało sie odkryś co naprawdę Włosi o nich sądzą. Muszę podsunąć im jeszcze informacje ze istnieje cichy proceder łapania Polek na żony we Włoszech. Włoski ich nie chcą bo są strasznymi leniami i siedzą u rodzicó na garnuszku. ))))
http://kobieta.wp.pl/kat,26339,wid,8567950,wiadomosc.html
Wiesz inf., jak przeczytałam ten post poczułam się jakbyś próbował obrażać Polki. Wybacz ale nie wiem na czym opierasz się wypowiadając swoje sądy. Polki nie są głupimi gąskami żeby "lecieć na faceta" tylko dlatego że ma ciemniejszy kolor skóry i powie parę cieplejszych słów. A ty wyraźnie sugerujesz że Polki są na tyle głupie że biorą - wybaczcie panowie - "wybrakowany towar" z odrzutu którego włoszki i latynoski nie chcą.

Ludzi nie dzieli się na latynosów i nie-latynosów tylko na ludzi w porządku i cwaniaków. Nie wrzucaj proszę wszystkich do jednego worka z powodu własnych uprzedzeń czy też urazów z przeszłości które najwyraźniej miały miejsce w twoim życiu. Tak na marginesie - nie udzieliłeś mi odpowiedzi w innym wątku na temat jak to nazwałeś "zorganizowanych grup latynosów" ;) który to niezmiernie mnie zaciekawił :). Śluby "dla obywatelstwa" dotyczą każdej narodowości. Czasem to czysty układ ale czasem ma to też coś wspólnego z wyższymi uczuciami. Dodam tylko że wśród Polaków też spotyka się różnych osobników bardziej lub mniej zorientowanych na korzyści materialne. Jeśli oceniasz naród, nie generalizuj zatem, bo ktoś może stwierdzić że jesteś pijakiem i złodziejem i podrywasz Amerykanki dla wizy tylko dlatego że jesteś Polakiem.

pozdrawiam
Nie obrażam Polek tylko pokazuję problem ze ułatwiają zycie cwaniaką)))
http://wizaz.pl/forum/archive/index.php/t-137594.html
Antares11 nie jeżdzisz tyle co ja po świecie wiec jest nie możliwiścią abyś rozumiała dokładnie problem który chcę pokazać. I zawsze mije działania będą dla ciebie nie zrozumiałe)))
A zatem w swoich dywagacjach na temat latynosów i południowców nie zapominaj o Cwaniakach-Polakach którym Polki ułatwiają życie. Z całym szacunkiem - nie jesteś ekspertem od życia i życiowych pomyłek. Nikt nie jest. Czasem żyjesz z kimś pod jednym dachem i nadal nie wiesz co w nim siedzi - mówię o Polakach w tym miejscu. Powtarzam - Polki nie są głupie żeby pozwalać się oszukać ale też nie są z kamienia żeby się uprzedzać na zapas. Nie trzeba ich też specjalnie "uświadamiać" bo mają intuicję - no... chyba że chodzi o nastolatków ale oni popełniają błędy innego kalibru przygotowując się do życia. Polki (i nie tylko) po prostu bywają otwarte, czego również Tobie życzę... a że czasem to boli? każdy zawód boli - nieprawdaż?
a te grupy mają nazwe LGVL)))
Antares11 nie jeżdzisz tyle co ja po świecie wiec jest nie możliwiścią
>abyś rozumiała dokładnie problem który chcę pokazać

???? Owszem - ROZUMIEM doskonale ale widzę że masz własne przekonania które uważasz za jedyne i słuszne. Nic o mnie nie wiesz a już zakładasz że nie jestem w stanie zrozumieć. Ciekawe podejście :)
Antares11 wybacz jezeli to bardzo szowinistycznie wyszło. Ale mogę cie zapewnić ze te osoby chociaz trochę mnie blizej poznały na forum nie odczuwają moich poglądów jakie prezentuję na tym forum)))
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 111