To fajnie Asiek, że Ci się tam dobrze studiuje : ) Super jest poznawanie ludzi z różnych krajów, z tym erazmusami jest tylko taki minus że sie zaprzyjaźniasz a oni później wyjeżdżają i koniec, z drugiej strony możesz ich później odwiedzać po różnych krajach! ; )
Z tym mówieniem, że się nic nie wiedziało a zapisywaniem całej kartki... Znam to, fakt, irytujące...
Ja nie planuję robić niczego przez pocztę. Zaczęłam szukać teraz pracy i chcę na początek czerwca wyjechać i pracować gdzieś na głównym lądzie Hiszpanii w hotelu. Wtedy sobie na spokojnie wszystko ogarnę...
Z tego linku wyczytałam, że jak się robi to przez pocztę to trzeba potwierdzic np. te kopie swiadectw w ambasadzie ale chyba rzeczywiście nie ma sensu skoro mogę im pokazać dla porównania oryginały na miejscu. Kopii dowodu też nie potrzebuję skoro mogę go po prostu pokazać...
Czyli Ty musiałaś mieć tylko tłumaczenia świadectw, zwykłe kserokopie świadectw, oryginały tylko do pokazania i okazać dowód tożsamości? To wszystko co miałaś mieć przygotowane?
A i te kserokopie świadectw zostawia sie tylko później na tym ostatecznym uniwersytecie na który Cie przyjęli i który się wybrało, w unedzie nic nie zostawiam...?
Czyli fajnie, wygląda na to, że preinscripcion mogę zrobic od razu w unedzie po otrzymaniu credencialu... Pamiętam, że napisałas wcześniej że płaci się raz i wybiera ile sie chce kierunków. Mam pytanie czy pamiętasz czy mogą być one na różnych uczelniach czy później od każdej uczelni na nowo płacę?
Przepraszam, że tak zamęczam tymi pytaniami, mam nadzieje, że to juz ostatnie i dam spokój, juz sobie to poukładałam w głowie : )
I tobie hotshot tez bardzo dzięki za info, bardzo przydatne!
Cieszę się że trafiłam na to forum : )