Hola, hola Amigos!; jestem jak najbardziej zainteresowany filologią hiszpańską. Dziś dopiero odkryłem przez przypadek ten portal, ale postaram się być up-to-date ze wszystkimi wpisami na forum.;). Uczę się hiszpańskiego drugi rok, moim lektorem jest Peruwiańczyk. Zastanawiam się wiąż nad drugim kierunku studiów... Filologia hiszpańska byłaby najlepszym rozwiązaniem, gdyż jestem pasjonatem latynoamerykańskich klimatów, zwłaszcza systemów politycznych. Na łamach forum e-polityka.pl w dziale świat często zamieszczam posty poświęcone latynoamerykańskim klimatom (mój nick healthpromotor). Gabo Marquez, Ernesto Sabato, Octavio Paz...biografie Che Guevary i Fidela...Polecam zwłąszcza ksiązkę „Gabo i Fidel – pejzaż przyjaźni” - Esteban Angel, Panichelli Stephanie. UG w swojej szerokiej gamie kierunków nie posiada iberystyki, priorytetem filologii romańskiej nie jest raczej wykształcenie profesjonalnych kadr z języka hiszpańskiego. Czy istnieje realna szansa, że filologia hiszpańska powstanie na PSWH?; osoby zainteresowane mogą na mnie liczyć, w przyszłym tygodniu chętnie się tam wybiorę.
P.S. Moje gg – 1646988
P.S. II Polecam klub Latino Cafe w Sopocie
Ciao, Ciao! Hasta la vista!