IBERYSTYKA TRÓJMIASTO !!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 98
Pola:) nie sądze, zeby bylo na co patrzeć za rok, ponieważ kierunek już w zeszłym roku nie powstał, a w tym roku również się na to nie zanosi.. mam takie dziwne przeczucie, ze tylko my jestesmy zainteresowani tym kierunkiem :P

Crazy_litte_things gratuluje matury.. i nie marnuj sie na płatnych uczelniach, do tego nie sprawdzonych :)
dziekuje bardzo :)
rozmawiajac dzis z mama doszlysmy tez do takiego wniosku zeby nie marnowac kasy na prywatne uczelnie bo szkoda matury.
no i nie chca mnie puscic daleko wiec chyba tez zmieniam kierunek na filologie angielska chociaz szczerze mowiac nie chce tego studiowac.....
ale w trakcie pomyslalam ze zapisze sie do british school na hiszpanski a potem jakies certyfikaty mozna chyba robic. wiecie cos na ten temat?
a propos certyfikatów, to na tym forum znajdziesz wszystkie informacje.. tylko poszukaj sobie w wyszukiwarce czy cos :)
witam, podajcie mi minusy i plusy na PWSH, bo strasznie się na tą uczelnie nastawiłem, nie dostałem się na państwowe uczelnie, a ni chce studiować czegoś co mnei nie interesuje, dlatego wybrałem PWSH bo tam jest iberystyka, zmarnuuje pięniądze i niczego sie nie naucze? czy naucze się dobrze hiszp., tylko moja przyszłość ze znalezieniem pracy będzie kiepska? Szkoła ta oferuje szeroką skalę jeśli chodzi o zawód po tym kierunku. jak myślicie? Chciałbym żeby wasze odopwiedzi były w formie minusów i plusów jeśli chodzi o wybór tego kierunku w owej szkole. Komentarze już Wasze poznałem czytając powyższy temat.

AYUDAME, POR FAVOR!! :*
mysle, ze my wiemy tyle co ty:)
HOLA!

to moj pierwszy wpis na tym forum znalazlem je dzis przypadkowo:). Przeczytalem caly wątek dotyczący: Iberystyki na PWSH bo jestem bardzo zainteresowany studiami zaocznymi na tym kierunku w Trojmiescie to bylby moj drugi kierunek, gdyz jestem na 5 roku dziennej administracji na UG wiec w polaczeniu z praca tylko zaoczne wchodza w gre. Przeczytalem wszytkie powyzsze posty i rozumiem ze forumowicze ucichli na temet PWSH to w koncu jak to jest z ta iberysyka na tej uczelni bo jestem ze Slupska i to forum to jedyna mozliwosc zdobycia OBIEKTYWNYCH informacji na temat tej uczelni i ludzi ktorzy od pazdziernika planuja tu studiowac ( z drugiej strony rozumiem wasze obawy dotyczace prywatnej uczelni gdyz mialem "przyjemnosc" studiowania prywatnie przez rok z racji bycia z wyzu demograficznego '83 i byl to czas stracony na szczescie zdalem rok pozniej egzamin wstepny na UG ;)
Reasumujac zwracam sie z prosba do was o jakiekolwiek informacje dot tej uczelni i waszych planow co do studiowania iberystyki wlasnie tu
pozdr
ja złożyłam już dokumenty i dowiedziałam się od pani z biura rekrutacyjnego, ze najprawdopodobniej powstanie iberystyka i zaoczna i dzienna.. podobno jest duze zainteresowanie, ale jak jest naprawde nie potrafie powiedziec :) wszystko okaże się w pazdzierniku.. rozmawialam kiedys na jakims forum z innymi osobami z tej uczelni, tyle ze z fil.ang. i ich opinie byly jak najbardziej pozytywne.. nic więcej na temat powiedziec nie potrafie :P
Witam, też już się dostałem na PWSH fil.hiszp. mam nadzieje że będzie spoko :) Wie ktoś może czy jest jakiś obóz integracyjny przed studiami jak na innych uczelniach? Nie znalazłem informacji na ten temat na stronie PWSH do tej pory. ;/
ok rozumiem że dwie osoby juz a co z reszta ciagle sie wahają??
bo z tego co wynika to filologia hiszpanska istnienie na pwsh od roku ale fizycznie studentow na tym kierunku nie ma wiec jezeli tylko kilka osob zlozy papiery to znow nic z tego nie wyjdzie :(
napisalam Ci wyzej, ze kierunek powstanie najprawdopodobniej, bo duzo osob zlozylo... i zaoczny i dzienny.. tzn, ze ok. 60 osob..

a co do obozu integracyjnego, to nie sądze, chociaz nic nie wiem na ten temat :(
Witam wlanie odkrylam dzis ta szkole nie wiedzialam ze w trojmiescie jest filologia hiszpanska .Mam zamiar wybrac sie zaocznie tylko slabo maja opisane zasady przyjecia ,koszty itd.. Jesli ktos wie ile dokladnie wynosza te studia i czy mozna placic miesiecznie, jakies raty itd i czy ucza tam hiszpanskiego od podstaw czy trzeba miec juz jakies podloze :) ucze sie korespondencyjnie niecale pol roku i wolalabym od podstaw no i czy sa jeszcze miejsca jesli zostal utworzony zaoczny kierunek?????????
Proszę o odpowiedz jesli ktos cos wie:)
moj e mail [email]
pozdrawiam
wszystkie info a propos kosztów, rat etc znajdują się na stronie.. a jeśli chodzi o znajomość języka, to będzie podział na grupy.. od podstaw i bardziej zaawansowany :)
wszystko wskazuje na to, że od października rusza ten kierunek.. czy ktoś z Was jest na dziennych?? jeśli tak to piszcie.
hej byłam nie dawno w szkole chcialam zapisac sie albo na hiszpanski albo na lingwistyke okazuje sie ze kierunek nie powstaje"(:(
Witam, ja jestem na dziennych flologii hiszp. w PWSH ale co widzę na stronie jakieś cyrki, kierunku nie będzie?? Ja liczyłem,że będzie i nigdzie już nie składałem, ale lipaaaaa ;///
coooo?? nic o tym nie wiem.. hmm...
no ale zaraz, na stronie nie ma zadnych informacji na ten temat, więc skąd wiesz?? ja też nigdzie nie składałam i nie wiem, co teraz zrobić.. od jakiegoś czasu probowałam się tam dodzwonić, ale cały czas jest zajęte wrr..:[
Na stronie jest napisane, że.. drugi nabór na filologie hiszp. Moje gg to 1143305 odezwij się.
własnie dzis dzwoniłam do pwsh kierunek ma ruszyc od lutego.ale do 31.10 jest nabor .prosze zluzcie tam papiery moze sie uda.jesli nie oddadza wam kase za wpisowe i wszystkie dokumenty.
ee ja mam to gdzieś.. za chwile jadę po odbiór dokumentów i nie mam zamiaru czekać pół roku na coś, co i tak nie powstanie:/
i jak tam debrałes papiery????? co mowili?
ja odebralam i już jestem na innej uczelni, baardzo zadowolona:D nie było problemów, pieniądze rowniez zwrocili szybko, tylko musialam zawiezc podanie :)a ty co postanowilas??
a moge spytac na jakiej uczelni?// jakis jezyk??
Wyzsza Szkola Turystyki i Hotelarstwa w Gdansku.. jestem bardzo zadowolona.. sa lektoraty z dwoch jezykow i jest dosyc duzo godzin.
a ile placisz za semestr?? i jakie jezyki?
2200 za semestr a języków dużo jest do wyboru.. angielski, niemiecki, hiszpanski, wloski, francuski, rosyjski i szwedzki.. chociaz szwedzki nie powstal, bo bylo zbyt malo chętnych.. moze jakis jeszcze, ale sobie nie przypominam. w kazdym razie slyszalam, ze nabór caly czas trwa na stacjonarne I stopnia. Polecam jak najbardziej :)
masz moze strone internetowa tej szkoły?? i nie zaczeły sie jeszcze zajecia??od kiedy sie zaczynaja na dziennych a kiedy na zaocznych ?
juz drugi tydzien trwaja zajęcia..
www.wstih.edu.pl
masz tam podane wszelkie namiary, najlepiej zadzwon tam jakbys miala jakies wątpliwosci, bo ja wszystkiego nie wiem:)
byłam na stronie.ale to nie to jednak co mnie interesuje.ide na pedagogike resocjalizacyjną:) do pwsh w gdyni:0
aha powodzenia w takim razie:)
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 98

»

Pomoc językowa - tłumaczenia