filologia hiszpanska AP

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 183
Przy rejestracji pokazuje się ilość zarejestrowanych już osób.
Ale ta liczba jest zawsze grubymi nićmi szyta ;)
Wiadomo, że zarejestrować się, to nie to samo,
co uiścić opłatę, złożyć dokumenty, podejść do egzaminu...
No i trzeba pamiętać, że wyniki wielu osób to często podstawowa matura
i to nie zawsze najlepiej zdana.
No i wreszcie: mimo że ja bardzo sobie chwalę moje studia na tym kierunku na AP,
dla wielu osób to tylko jakaś daleka alternatywa dla innych uczelni czy kierunków.

Także nic się nie przejmujcie póki co ;)
na to właśnie liczę po cichu :D
ale te liczby i tak mnie przerażają
do tego mam starą maturę i nie wiem czy miejsca będą dzielone proporcjonalnie (jak jest na UJ) czy poprostu wyniki ujednolicone :(
nie no ja juz powoli trace nadzieje:( 200os:/ no nic, trzeba zlozyc tez gdzies indziej, bo tu raczej nie ma szans:)
pozostaje nam tylko nadzieja, że faktycznie ta liczba jest tylko postrachem i dużo ludzi odpadnie... :/
W tamtym roku zarejestrowały się około 240 osób, do egzaminu przystąpiło 173, przyjęto 32, a później jeszcze kilka z listy rezerwowych, ale nie pamiętam ile, około 8 lub 9.
ale te 8 czy 9 to dlatego że ktoś zrezygnował z tych 30-stu czy dodatkowo?
Ktoś zrezygnował.
Karolina_b a ile masz punktów z matury? ja też się zastanawiam czy mam jakieś szanse i ciężko wywnioskować bo nie orietnuję się jaki będzie próg punktowy w tym roku... ale papiery już złożyłam więc nie pozostaje mi nic innego jak iść na egzamin 1 lipca :] pozdrawiam
Vannie a Ty na ile liczysz z matury i jaki poziom pisałaś? bo ja również wciąż zastanawiam się czy złożyć papiery na AP:/ jestem o tyle w złej sytuacji że pisałam maturę podstawową...
Wiesz co ja pisałam maturę już 3 lata temu... i mam 85% z rozszerzonej. A ty ile miałaś z podst? W sumie zawsze warto spróbować, żeby póżniej nie żałować. Ryzyk fizyk:) Nic nie tracisz (no oprócz tych 85zł) :)
Witam wszystkich :)
Mam pytanko odnoście kandydatury na hiszpański na AP:) Czy ze swoimi 70% z rozszerzonego i 80% z podstawowego angielskiego mam jakiekolwiek szanse na załapanie się na te studia nawet z listy rezerwowych jeśli dobrze pójdzie mi egzamin wstępny z kompetencji językowych? i drugie pytanko czy ten sam test jest co roku i czy ktoś pamięta jakieś pytania oprócz tych o suahili i języku łotewskim? z góry dziękuję za odpowiedz. bardzo chce zasilić szeregi studentó tego kierunku :)
Naprawdę trudno powiedzieć, jakie będą progi.
Bo choć to już czwarta rekrutacja na ten kierunek,
to co roku inne zasady tejże rekrutacji.
70% to wynik przyzwoity, a od testu też dużo zależy.
Nie ma co rozważać - trzeba próbować!
I będzie dobrze :)
dziękuję:) a co do testu wstępnego to co roku jest inny czy ten sam?
w sumie rzeczywiście nic nie tracę (oprócz kasy i czasu);) a z matury myślę że nazbieram ok 98%...
Test, jak dotąd, był tylko raz, w zeszłym roku.
Więc trudno powiedzieć, ale patrząc logicznie... no trudno, żeby był tan sam.
Kiedy sa wyniki matur??
Wyniki matury będą 30 czerwca:) pozdrawiam
Mozna gdzies znaleść przykładowe testy wstępne na j.hiszpański? i w jaki sposób mozna sie do tego egzaminu przygotowac?
Testów na AP raczej nigdzie się nie znajdzie
(zwłaszcza że był dotychczas tylko jeden taki test, w zesłym roku),
no ale może jak napiszesz do sekreteriatu, to Ci wyślą.

Link do przykładowego testu tego typu (ale na niższym poziomie!)
już podawałam (zdaje się , w tym wątku nawet), no ale oto on:

http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,53760,2010033.html

Pozdrawiam :)
możliwe ze już podawałas, a ja przez swoje roztargnienie pewnie nie zauwazylam :P dzięki:) pozdrawiam:)
Czy moze ktoś wie czy na taki egzamin trzeba ubrac sie elegancko czy mozna normalnie?:P
nooo too pozamiatane...co to mialo byc??suahili i wegierski??:/ adios espanol...
z suahili przegięli trochę, ale węgierski się dało zrobić :) mam nadzieję ;D
No mi sie wydaje ze wegierski mam tez w miare dobrze, a to suahili...ponad 50% strzelalam :) Z ta konwersja tez niedobrze...W zeszlym roku mialam 50% z calego testu. Zobaczymy jak bedzie teraz:P
Widze, ze nie jestem sama:P ciezko bylo z tym suahili:| i tak samo jak ty, konwersji nie jestem pewna... a w ogole to caly ten test byl dziwny i nawet nie wiem jak mi poszlo bo nie ma jak tego sprawdzic, ehh. A jak wasze wrazenia?
Mam jedno pytanie. Jak to jest z wynikami, beda dopiero 11 lipca? czy bedzie mozna sie wczesniej dowiedziec jak wyglada sytuacja na liscie rankingowej nie uwzgledniajac wynikow testu, czyli biorac pod uwage sama mature...
Hej ;) ja też juz po ;) nie za faajnie faktycznie;/ a czy ktos wie na czym ta konwersja dokladnie polegala bo sie zastanawiam czy calkowicie tego nie zawalilam;/
Absolutnie nie jesteś sama :D Ja się nawet boję dowiadywać o te wyniki bo to wstyd będzie zobaczyć taki niski wynik...
no a jak było np "czegoś" to można było np odmienić to słówko na "czymś" przykładowo? Bo w sumie o to samo chodzi ;d ja już tak zmyślałam w tych zadaniach, byleby coś napisać ;d
aa wezcie dziolchy nawet o tym nie gadajcie;p kosmos i tyle:/ ale cóż trzeba teraz myslec co robic dalej;p
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 183

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego