filologia hiszpanska AP

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 183
mam info od sekretarza Komisji Rekr. że we wrześniu będzie miał miejsce dodatkowy nabór. Myślę że ta osoba zna zasady, więc raczej się nie myli, ale z drugiej strony -dalej wszystko zależy od innych....jesli zechcą zagrzać swoje miejsca na AP to jestem w kropce xD szczerze wątpię żeby aż 10 osób zrezygnowało, chociaż...z moich skrupulatnych analiz wynika, że ~11 os. miało wyniki matury z języka obcego między 93 a 100% mogli by spróbować na UJ a tu zwolnić miejsca :D :D
hm, masz może info o tym ile osób przyjęli z listy rezerwowej teraz? czy wogóle ktoś rezygnował? :) no i jakie będą kryteria na ten kolejny nabór we wrześniu? dalej się lista przesuwa czy jak? i czy można się jakoś na ten kolejny nabór zapisać?
nic więcej nie wiem, obawiam się że informacje o tym ile osób zreygnowało są tajne ale i tak ich zapytam :P
osoby nieprzyjęte w 1.ej rekr. mogły zapisać się na listę rezerwową poprzez swoją osobistą stronę kandydata-miały na to czas chyba do.. 25.lipca(piątek). Jeżeli ktoś przegapił to tak jakby zrezygnował z wejścia na ew. wolne miejsce po kimś przyjętym , kto do tego samego terminu miał możliwość doniesienia papierów. X osób z listy przyjętych nie doniosło w odpowiednim terminie papierów i tym samym zwolniło miejca X osobom z listy rezerwowej. Y osób " spod kreski" którzy byli przed Tobą mogło przegapić/świadomie zrezygnować czyli nie wpisać się na rezerwę przez internet. Jeżeli tsk było, to nie jesteś już pod kreską ta która byłaś, tylko o "y" bliżej.

Ale ponieważ ten kierunek jest uwielbiany i oblegany, podejrzewam że wartości "x" i "y" wynoszą niestety albo 0 albo co najwyżej 2-3 :]

Co do zasad -nikt spoza tych 244 (czy mniej) osób nie zostanie napewno dopuszczony do kolejnej rekr. - jeżeli wogóle ktoś, to tylko Ci którzy ZALICZYLI obydwa etapy, a więc m.in. test (jeśli ktoś nie zaliczył testu to już nie ma szans).Nikt "z zewnątrz" bo byłoby to wbrew zasadom przyjęć jakie sami ustalili...
;) pytanie tylko brzmi: jak przeprowadzą dodatkową rekrutację skoro nie ma teraz możliwości wpisania się na kolejny nabór :)

w dalszych krokach mam: "niestety w tym roku nie zostaniesz studentką AP" :P

a co do ilości osób które rezygnują, to w tamtym roku było ich podobno ok 9
nie rozumiem dlaczego robią z tego tajemnicę =) podejrzane wydaje mi się to że nie ma żadnej listy osób przyjetych z rezerwowej, co (jak dla mnie) oznacza, że mogli przyjąć rzeczywiście spod kreski albo poprostu przyjęli kogo chcieli...
skoro podali listę osób przyjetych normalnie to dlaczego nie mogą zamieścić kolejnej? wszystko to jakieś dziwne, byłam 8 pod kreską i rozumiem, że mógł nikt nie zrezygnować albo 1 czy 2 osoby, ale jakieś info mogłoby być na ten temat
osobom, które się dostały w 2.rekrutacji, wysłano o tym powiadomienie, więc zainteresowani wiedzą a reszta wg nich pewnie wiedzieć nie musi...

jak przeprowadzą dodatkową rekr. skoro nie można się już wpisać? podejrzewam, że oni zachowali dane o tym, KTÓRE osoby spod kreski wpisały się na listę rez. do dn. 25.lipca, i tylko ich wezmą pod uwagę...
jak to mówią nadzieja umiera ostatnia :)
no nic, trzeba czekać do września ;)
ma ktoś może jakies informacje o nowej liście? kiedy/czy ma być? :)
Nie mogę się do nich dodzwonić...
Nie wiecie kiedy cale grono pedagogiczne (a przynajmniej sekretarz) wracają na uczelnie?
wg mnie już powinni być, przecież zapisy z rezerwowej były do 5 września
Ja przed chwilą tam dzwoniłam i dowiedziałam się że rekrutacja już dawno jest zamknięta i jest komplet. a Ty , miimii, dostałaś się może? pozdrawiam :)
niestety nie :( nic się nie zmieniło od lipca, czyli zamknięcia listy rezerwowej, trudno
mam już i tak inne plany - wybieram się do cervantesa na kurs, mam nadzieję że będzie fajnie ;)
hola hola :)

Cz w tym roku ktoś dalej walczy? Bo ja tak :)

Zasady przyjęć się zmienily na ...lepsze? (gorsze?) bo wycofano tzw. TEST KOMPETENCJI JĘZYKOWYCH, a więc liczy się jedynie wynik matury z j.obcego nowożytniego... a miejsc jest 40. Masakra :].
Ja się w tym roku wybieram, próbować będę po raz pierwszy. Chciałam na uj, ale stwierdziłam, że jednak za wysoki próg i się nie dostanę, może na ap mi się uda ;-) Ale zmieniła się rekrutacja od zeszłego roku i tak się zastanawiam ile mniej więcej trzeba będzie mieć z rozszerzonego, żeby się dostać skoro mnożą przez 1,5.
Też myślę nad AP.
Mam pytanie: czy jest szansa dostać się na filologię hiszpańską zdając język na poziomie podstawowym ? czy nie ma szans... ?
Bardzo bym chciała ale nie wiem czy jest wogóle sens ..
hej,
wydaje mi się niestety że z podstawowym nie ma szans :(

Twoje 100% z Podstawy równe jest (w przeliczeniu razy 1,5) wynikowi okolo 66% z Rozszerzenia...
A na iberystykę na UP jest w tym roku tylko 40 miejsc (+50 zaocznych,ale to już -wiadomo- mniejsza radocha). Czyli 65%R (100%P)nie ma szans... :(

A jakie są kryteria przyjęć na UJ?
obcy + POLSKI ?
lovelyy90 ale możesz startować na inne mniej oblegane filologie z maturą podstawową. Ja na przyklad dostalam się na niemiecki z ang (NKJO UJ) z wynikiem 77%R z niemca.
Na UJ na filologię hiszpańską trzeba polski i j. obcy na rozszerzeniu oba, bo podstawową dzielą przez pół. Zastanawiam się na jaką inną filologię złożyć, żeby się w razie czego na pewno dostać...
A Ż 40 miejsc.

(U mnie na roku jest teraz 19 osób .
A zaocznych w moim roczniku nie ma wcale.)

Więc się nie martwcie na zapas ;)
Pozdrawiam!
Witam wszystkich :) Ja w tym roku tez mam zamiar zdawac na hiszpanski, ale z tego co widze, to bedzie bardzo ciezko :( zdawalam podst. angielski, wiec juz samo to ogromnie zmniejsza moje szanse :/ Ale oczywiscie probowac bede, mam nadzieje, ze sie uda :)
a orientuje się ktoś z was ile osób w zeszłym roku złożyło papiery na hiszpański na UP?
z tego co pamiętam to ok 180, na 30 dostępnych w zeszłym roku miejsc...
Ciekawe jak będzie w tym roku. Mam nadzieję, że uda mi się dostać z moim rozszerzonym ang. Boję się tylko, że wezmą mi pod uwagę średnią ocen, wtedy mogę się nie dostać :/ W ogóle to jest strasznie głupie brać pod uwagę oceny ze szkoły! Przecież w każdej szkole jest inny poziom i są szkoły gdzie 5 jest bardzo łatwo dostać...
ale oceny biorą pod uwagę DOPIERO wtedy kiedy kilka osób ma ten sam wynik nie? Bo jeśli mam mieć dodane moje oceny ze szkoly do wyniku z matury to od razu odpadam! :D
a jak myślicie jaki wynik z ang potrzeba żeby się dostać pytam zarówno o wieczorowe jak i dzienne?
Tego to chyba nikt nie wie jaki wynik będzie potrzebny, bo pierwszy raz coś takiego robią. Byle taki, żebyśmy się dostali xD A z ocenami jest napisane na stronie UPu, że kiedy wyniki są takie same z matur. Ja też mam nadzieję, że jednak nie policzą mi tych ocen, bo mogę się w ogóle pożegnać z hiszpańskim...
nie żegnaj sie ,zawsze jest jakas nadzieja xd [moja mnie nie opuszcza:D]teraz tylko trzeba czekac do tego 30 na wyniki matur ....
hej...no i jak wyniki??
xxx ja zaczynam lekko swirowac xd mam nadzieje ze nie bedzie az tak duzo osob =]
Ja mam 97% i też świruję Podobno 140 osób wpłaciło opłatę i dało dokumenty.
kurcze mam taki problem... ile Wam szła ta opłata? ja to wpłaciłam we wtorek (w banku, więc teoretycznie powinno być szybko) i do dzisiaj nie mam, zaczynam świrować, że coś nie tak
Moja była potwierdzona przez nich w 3 dniu. Spokojnie. Z pewnością dojdzie.
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 183

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego