Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
1051-1069 z 1069
| następna
witam.jest tu ktos kto pracowal przy zbiorach cytrusow w tortosie.
jest tu ktos kto pracowal przy zbiorach cytrusow w tortosie
Witam, w grudniu 2011, podkreślam 2011 roku zapisałem się u Mario Wróbla (w OHP) na wyjazd do Hiszpanii na cytrusy/truskawi wraz z kilkusetosobową grupą osób. Jak wszyscy wpłaciłem zaliczkę 30 euro na autobus. Czekam kilka miesięcy jest marzec 2012 rok, wyjazdu nie ma, jest kwiecień 2012 rok okazuje się ze wyjazdu do pracy w ogóle nie będzie. No więc zostałem OSZUKANY!!
Mario Wróbel-pół polak pół hiszpan okradł mnie i moich kolegów i moje koleżanki!
Biegałem, latałem do OHP żądać zwrotu zaliczki, baby napisały do Wróbla, mówiąc że wszystko będzie w porządku a tu okazuje się ze nic z tego !
Kasy jak nie ma to nie ma! Do dziś!
Mario Wróbel za kradzież pieniędzy powinien zostać uskazany i ukarany, bo to zwykły złodziej jest i oszust, nie pośrednik.
Przestrzegam wszystkie osoby przed wyjazdem przez jego pazerną i podłą osobę.
Cytat: KGB-member
Witam, w grudniu 2011, podkreślam 2011 roku zapisałem się u Mario Wróbla (w OHP) na wyjazd do Hiszpanii na cytrusy/truskawi wraz z kilkusetosobową grupą osób. Jak wszyscy wpłaciłem zaliczkę 30 euro na autobus. Czekam kilka miesięcy jest marzec 2012 rok, wyjazdu nie ma, jest kwiecień 2012 rok okazuje się ze wyjazdu do pracy w ogóle nie będzie. No więc zostałem OSZUKANY!!
Mario Wróbel-pół polak pół hiszpan okradł mnie i moich kolegów i moje koleżanki!
Biegałem, latałem do OHP żądać zwrotu zaliczki, baby napisały do Wróbla, mówiąc że wszystko będzie w porządku a tu okazuje się ze nic z tego !
Kasy jak nie ma to nie ma! Do dziś!
Mario Wróbel za kradzież pieniędzy powinien zostać uskazany i ukarany, bo to zwykły złodziej jest i oszust, nie pośrednik.
Przestrzegam wszystkie osoby przed wyjazdem przez jego pazerną i podłą osobę.

Niestety też padłam wraz z narzeczonym ofiarę oszustwa Maria i OHP w Katowicach. Nie wiem ile ta instytucja dostała pieniędzy za pomoc w tym oszustwie i okradaniu tych wszystkich ludzi. Baby stamtąd (bo tych osób nie da się nazwać ani ludźmi ani kobietami) wielce mówiły że pieniądze zostaną zwrócone. Gó*no prawda. Tylko unikały ludzi w ten sposób ich płosząc. Ludzie nie wpłacajcie pieniędzy na wyjazdy do hiszpanii, uważajcie na oszustów. W Hiszpanii jest największe bezrobocie, a Mario tylko trzepie na naiwnych ludziach kasę wraz ze swoimi współpracownikami ;/ pozdrawiam Barbara.
Witam , znalazłam od Maria ogłoszenie i napisał że trzeba wpłacić 100 zł jako zadatek ale napisałam że żadnych zaliczek nie wpłacam , ponieważ już pracowałam w okolicy mazagonu i okolicy luceny i nigdy nie płaciłam żadnej zaliczki i po tym przestał się odzywać.
dla zainteresowanych podaję link do tego oszusta Maria http://zielona-gora.lento.pl/praca-sezonowa-zbiory-truskawek-malin,694044.html
witamw szystkich wpłaciłam na truskawki kase i teraz cisza od maria ! od cz3ego to zalezy ? sam wybiera sobie ludzi ?
ktorzy pojada? czy jak bo czytam ze niektorzy jaka a niektorzy nie jada!
na jakiej zasadzie on dziala ?
czytałam różne opinie ale wpłaciłam bo odpisywał na wszystkie maile , nigdy nie byłam w hiszpanii
i tak zaczęła się moja przygoda za pierwszym razem , nie wiem czym on się sugeruje , teraz pisze i cisza jest , nie wiem co mam o tym myśleć prosze napiszcie coś na temat maria
wpłacilam zaliczke i od tego momentu jest cisza nie moge tego pojac zwlaszcza ze czytalam ze terax sa wyjazdy
Witam fresowka, mam pytanie bo widzę że orientujesz się w tych sprawach , jeśli pracowałam z 3 lata temu zjechałam do Polski i nie zrobiłam bachy to czy teraz cały czas mi się liczy jako pracuję i popierają mi kwoty na ubezpieczenie? zaznaczam iż za pierwszym razem też nie rozbiłam bachy i jak wróciłam na następny rok to nic mi nie zabrali a drugim razie też nie robiłam bachy i nie wiem czy teraz mi naliczają co miesiąc na seguro a jesli tak to ile ? słyszałam że wcześniej bache robił szef zawsze i dopiero od roku 2012 e trzeba robić samemu i że nic mi nie pobieraja a też słyszałam że leci mi i że 80 e mi pobierają i teraz nie mam pojęcia jak to z tym jest .
Cytat: cokainer
Witam, na cytrusy jadę pierwszy raz. Na forum ludzie odradzają mi tam jechać bo to ponoć jedno wielkie oszustwo. W Moguer łatwo dostać maczetą od Marokańca, pracowników pilnują ludzie uzbrojeni w AK-47, kobiety są przemocą zmuszane do sexu i do późniejszego usuwania niechcianych ciąż, naszymi szefami są kokainiści. No i najważniejsze ponoć całe gówno się zarabia. Jeden facet pisał że w 3 tygodnie zarobił 37,50 euro. Teraz czytając to mam dylemat. Jechać czy nie jechać. Bo jakby te informacje okazały się prawdą to lepiej wyjdzie jak zostanę w Polsce, bo więcej zarobię. Czy ktoś z forum byłby tak łaskawy (kto już nie raz był na zbiorach cytrusów w Huelvie mógłby mi napisać jak tam rzeczywiście jest?)

Byłbym b. wdzięczny

haha ale jaja jeszcze takich glupot to ja nie slyszlam ale wy dziewczyny jestescie glupie zeby taki glupoty pisac pzoal sie boze
Witam moze ma ktos numer tel. do tego Maria
ja mam hcesz?
Cytat: MIMI3030
Cytat: cokainer
Witam, na cytrusy jadę pierwszy raz. Na forum ludzie odradzają mi tam jechać bo to ponoć jedno wielkie oszustwo. W Moguer łatwo dostać maczetą od Marokańca, pracowników pilnują ludzie uzbrojeni w AK-47, kobiety są przemocą zmuszane do sexu i do późniejszego usuwania niechcianych ciąż, naszymi szefami są kokainiści. No i najważniejsze ponoć całe gówno się zarabia. Jeden facet pisał że w 3 tygodnie zarobił 37,50 euro. Teraz czytając to mam dylemat. Jechać czy nie jechać. Bo jakby te informacje okazały się prawdą to lepiej wyjdzie jak zostanę w Polsce, bo więcej zarobię. Czy ktoś z forum byłby tak łaskawy (kto już nie raz był na zbiorach cytrusów w Huelvie mógłby mi napisać jak tam rzeczywiście jest?)

Byłbym b. wdzięczny

haha ale jaja jeszcze takich glupot to ja nie slyszlam ale wy dziewczyny jestescie glupie zeby taki glupoty pisac pzoal sie boze

Widać, że ewidentnie jest to prowokacja, a Ty w to wierzysz i jeszcze odpisujesz, obrażając.
Jak mozesz to bardzo prosze podaj mi ten numer telefonu bo ostatnio rozmawialam z jakims polakiem w hiszpani nieprzedstawil sie i oczywiscie za wyjazd z gory chce kasowac 120eu
[tel]a tu masz polski numer do mario 6[tel]
to jest zlodziej ! weźmie zaliczki i znowu będzie cisza . dziewczyny nie bądźcie głupie.. ja Wam podam sprawdzone namiary na truskawki bez żadnych chorych zaliczek !!!
Cytat: takabaska
to jest zlodziej ! weźmie zaliczki i znowu będzie cisza . dziewczyny nie bądźcie głupie.. ja Wam podam sprawdzone namiary na truskawki bez żadnych chorych zaliczek !!!

Hej masz wiadomość na priv.
czy posiada ktos jakis namiar na kogos kto moze zalatwic prace w hiszpani przy zbiorach
Temat przeniesiony do archwium.
1051-1069 z 1069
| następna