Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
991-1020 z 1069
skoro Mario nie odbiera tel tzn ze nie che odebrac ..skoro nie odpisuje na maile tzn, ze nie chce odpisac...jawnie w ten sposb pokazuje, ze lekcewazy/czytaj: ma w dupie/ tych wszystkich ,ktorzy dzwonia i mailuja
SettediNove teraz to on werbuje ludzi na wyjazdy na inną prace - kolezance proponował niedawno jakąś prace na borówke - jeszcze jabłka , winogron itd . Cytrusy to już historia dla niego

może dzwoncie na ten nr 34658643913 to jego nr do rezerwacjii na przewozy http://flotea.pl/przewoznik,759,1.html
Hej dziewczyny...ja tydzień temu skończyłam prace w truskawce tak czytam te wszystkie wpisy tu i ówdzie i wiecie co to jest normalnie śmieszne, kłócicie się z niewinnymi dziewczynami tylko dlatego ze miały dobrze i popatrzcie co się dzieje tu...udzielacie mądrych rad,bo muszę to przyznać ale co z tego,popatrzcie żadnego wpisu od poszkodowanych że skorzystają z tych rad czy coś w tym rodzaju zero zainteresowania i żadnych czynów każdego roku to samo groźby na wyświetlaczu monitora a potem zapakują dupy w autokar i pojadą z Mariem na winogrona lub inne zbiory ...daremny wasz wysiłek.. życzę powodzenia(pewna osoba powiedziała że za te 130 złoty to nie warto wszczynać spraw sadowych przewyższajacych stracona sumę)
Cytat: gaga32
Cytat: gochaj1
Ja byłam na policji ale oni powiedzieli że niewiele mogą bo nie mam żadnego dowodu że taki przelew był

Bzdura. Zgłoszenie Twoje Policja musi przyjąć. Musisz postąpić wg procedury , którą napisałam. Możesz powołać się na świadków, to , ze jestes na listach, po prostu wszystko to co wiesz i co zrobiłaś zgłąszasz na Policję. Oni dają odpowiedź na piśmie chyba po 14stodniowym terminie o wszczęciu dochodzenia. Jeśli sprawa jest na szerszą skalę, tj wiecej osób oszukanych wtedy sprawę przejmuje Prokuratura. Oczywiście "cielaki" z forum muszą iść na Policję, ale jak widać dyndają im ich własne pieniądze.

Wybacz, ale to, że napisałaś, zróbcie tak tak i tak nie znaczy, że każdy musi tak zrobić, bo Ty tak napisałaś. Każdy zrobi jak chce. Nie trzeba nam rozkzywać i mówić co mamy zrobić a czego nie.
A poza tym skąd masz info, że nikt jeszcze nic nie zrobił?
więc kto? Bardzo jestem ciekawa..Nie będę ci rozkazywać. Wystarczy , ze posłuchałaś jak posłuszna owieczka nijakiego Mario:))
Cytat: gaga32
więc kto? Bardzo jestem ciekawa..Nie będę ci rozkazywać. Wystarczy , ze posłuchałaś jak posłuszna owieczka nijakiego Mario:))

No wiesz, nikt nie będzie Ci się tłumaczył, bo po pierwsze z jakiej racji a po drugie z tego, co wiem, Ciebie ta sytuacja nie dotyczy. Z moich informacji wynika, że kilka osób było na policji, bo ja też byłam, dlatego wiem, że wpłynęło kilka doniesień na Maria i cytrusy. A kto był na policji? Nie jestem upoważniona do udzielania takich informacji, a jeśli jesteś ciekawa to już Twój problem. Dałóaś kilka rad, kto zechce skorzysta, a co zrobią pozostali to już nie Twój problem.
Cytat: Kamila_26
kilka osób było na policji, bo ja też byłam,

A no to gratuluję egoizmu. Byłaś i nie podzieliłaś się na forum? Nie napisałaś ludziom w jakim mieście złożyłaś dniesienie , na jakiej komendzie? Ani jak to załotwiłaś? Fajnie. żeby następnym razem nikt ci nawet godziny na ulicy nie podał, gdy zapomnisz zegarka..gratuluję.
Nie musze podawać takich info publicznie, jakiś czas temu prosiłam o info na pw zainteresowane osoby i te zainteresowane osoby wiedzą co i jak, Ty wiedzieć nie musisz. Zresztą, nie mam obowiązku dzielić się z nikim, inni też publicznie nie powiedzieli. To jak załatwiłam sprawę to tylko i wyłącznie mój problem, Ciebie on nie dotyczy to co się wtracasz?? Chyba nie masz co robić...
Jasne , wiem , ale nie powiem:)))) :DDDDD. I jak tu Was żałować...To nie jest przypadek , że taką grupę społeczną dymają oszuści
Licz się ze słowami. Te 32 w Twoimniku to chyba nie wiek, bo kobieta 32-letnia inaczej się zachowuje, a Ty zachowujesz się jak 15-letnie dziecko. I nic dziwnego, że Twoją jedyną rozrywką jest obrażanie i ocenianie innych. Żenada. Szkoda słów. I dziwisz się, że nikt tu nic nie pisze. po co, skoro zaraz próbujesz kazdego poniżyć i obrazić???
Ale po co chcesz ze mną dyskutowac? Przeciez liczą się konkrety, od początku. To co pani "wiem, ale nie powiem". Pochwalisz się co było na policji?
Nie mam potrzeby chwalenia się przed nikim.
heh termin kolejny minoł a kaski nie wypłacił więc pozw pisze a jak tam u was?
a do kiedy miał byc ten termin ma oddanie kasy? bo do mnie nic sie nie odzywa i nie odpisuje...
nie pisze sie pozwu..pisze sie zgloszenie o fakcie wyludzenia/ przywlaszczenia kwoty pienieznej w wysokosci ..pozew pisze prokurator ..Przeciez sa jakies normy prawne w kodeksie umowne terminy na zwrot zaliczki!!!!!
Kodeks cywilny
Art. 394. § 1. W braku odmiennego zastrzeżenia umownego albo zwyczaju zadatek dany przy zawarciu umowy ma to znaczenie, że w razie niewykonania umowy przez jedną ze stron druga strona może bez wyznaczenia terminu dodatkowego od umowy odstąpić i otrzymany zadatek zachować, a jeżeli sama go dała, może żądać sumy dwukrotnie wyższej.
§ 2. W razie wykonania umowy zadatek ulega zaliczeniu na poczet świadczenia strony, która go dała; jeżeli zaliczenie nie jest możliwe, zadatek ulega zwrotowi.
§ 3. W razie rozwiązania umowy zadatek powinien być zwrócony, a obowiązek zapłaty sumy dwukrotnie wyższej odpada. To samo dotyczy wypadku, gdy niewykonanie umowy nastąpiło wskutek okoliczności, za które żadna ze stron nie ponosi odpowiedzialności albo za które ponoszą odpowiedzialność obie strony.
Nie można mówić, że w tym wypadku doszło do zastrzeżenia zadatku w rozumieniu art. 394 k.c., co usprawiedliwiałoby zatrzymanie zadatku . W związku z tym należy wezwać pana Mario na piśmie listem poleconym za potwierdzeniem odbioru do zwrotu zaliczki w określonym terminie pod rygorem naliczenia odsetek ustawowych począwszy od następnego dnia od upływu tego terminu (art. 455 w zw. z art. 481 k.c.).
znacie dane Mario zażądajcie zwrotu zaliczki, a jeśli Mario odmówi należy skierować (list polecony ze ZPO) do niego pismo z takim żądaniem/rownoez napisac sms z takim samym tekstem/, wyznaczyć mu 14-dniowy termin na zwrot i poinformować, że po bezskutecznym upływie terminu podejmicie działania w celu odzyskania pieniędzy - ze skierowaniem sprawy na drogę sądowa włącznie. to piwrwszy krok i jak dotad jedyny jaki mozecie zrobic..nastepne kroki to poinformowanie policji prokuratora..
..na policje /prokurature bedziecie musieli zaniesc kopie listu jaki wyslaliscie do Mario czyli kopie wezwania do zwrotu zaliczki .. potwierdzenie nadania listu polec . potwierdzenie odbioru przez mario/to platne za ktore wy zaplacicie/
W związku z brakiem mozliwości jakiegokolwiek kontaktu z Panem (braku
odzewu z Pana strony, nieodbieranie telefonów, nieoddzwanianie i
nieodpowiadanie na maile) rezygnujemy z Pańskich usług i prosimy o
zwrot pieniędzy na konto w ciagu 14 dni
zawsze podawajcie termin 14 dniowy
siema wszystkim co nie odzyskali zaliczek od Maria.ja z mężem wpłaciliśmy cwelowi zaliczkę w Elblągu na cytrusy,ohp nam nie pomógł to poszłam z tym na policje i opowiedziałam jak to wszystko było na tym spotkaniu w Elblągu,podałam dane Maria i z jakiej firmy jest,potwierdzenie wpłaty zaliczki jest najmniej ważne bo jesteśmy w komputerach,dodałam też że Mario pobrał zaliczki nie tylko w Elblągu ale w różnych miastach a na koniec zapytałam co oni z tym zrobią to odpowiedziano mi że najpierw sprawdzą ohp i dobrze by było gdyby takich zgłoszeń jak moje było więcej.moja proźba jest do was taka że jak będziecie mili czas to idźcie i też to zgłoście bo wydaje mi się że im więcej takich zgłoszeń tym lepie bo chore by było żeby nasze pieniądze poszły się je.... a cwel spokojnie po hiszpanii chodził...
Kasia, wreszice się znalazłaś jedna myśląca. Oczywiście. im wiecej tym lepiej, ponieważ od pewnej kwoty, jesli jest to wyłudzenie masowe- policja sprawę przekaże prokuraturze. Niestety , nie działa to tak, ze Policja będzie sienapraszac wszytskim tym leniom co się nie pofatygowali zgłosić sprawy i łaskawie prosić , czy moze pan też nie złoż doniesienia. Sami musicie się postarać, bo jak was ten oszust okradł a wy nie idziecie na Policje to tak jakby wam się spodobało dymanie w dupę i nikt tym sie nie zainteresuje. Kasia, napisz do Kamili, która kilka postów wyżej twierdzi , ze też zgłosiła sprawę. Ona na forum nie chce sie przyznac, ale na PW poda ci gdzie (na jakiej komendzie i jaki ma numer sprawy). Wtedy ty podrzuć to jeszcze do swojej komendy, oni bedą sie kontaktowac z innymi jednostkami policji gdzi ejuz bylo zgloszenie.
witam gaga moja komenda jest w Iławie koło Elbląga a ja do sierpnia jestem w opolu i nie wiem czy uda mi się teraz coś z tym zrobić,ale doskonale to ujełaś że jest to wyłudzenie masowe,więc tylko się dziwie czemu ludzie tego nie zgłoszą.jedno wiem że pracownicy z ohp wiedzą w jakich miastach Mario był i brał zaliczki a z tego co wiem tych miast było kilka.więc dlatego jeszcze raz pisze im więcej zgłoszeń tym nasza korzysć a moje zgłoszenie i Kamili to stanowczo za mało ale trzeba coś z tym robić a nie siedzieć na dupie i głupoty wypisywać a on między czasie następnych w huja robił.
Kamila jak chcesz to podaj na jakiej komendzie i w jakim mieście byłaś bo nie wiem czy masz nr,sprawy nie tylko ty z tym wyjazdem się zrobiłaś bo my z mężem też i na dodatek oddaliśmy brudasowi ostanie pieniądze a to tylko dlatego że to Ohp wydał się zaufany bo w innej sytuacji za chiny ludowe bym nie wpłaciła.ja swoje uczyniłam a reszta zależy od ludzi którzy zwrotu zaliczek nie otrzymali i to jest w waszych rękach a nie kogo innego.
ale ja nie rozumiem logiki Maria, zamiast wypłacic ludziom te zaliczki i miec swięty spokój dalej prowadzic firme i nabory to zachowuje sie jak ostatni naciągacz oszust a tak mówił ze ma renomowaną firmę przewozową, no tak podszyc sie pod Ohp niezle to wymyslił, a ludzie ufali tej instytucji i tak Ohp straci wiarygodnosc i on tez.
Widocznie wie , że te nabory w Polsce to już ostatnim pierdnieciem, bo przecież i kryzys w Hiszpanii i pełno jest i Rumunek i Murzynek- tańsze , wydajniejsze,wiec gdzie sens tłuc ludzi tyle km z Polski, skoro zarobki konkurencyjne suma sumarum nie są .
dobrze by było żeby sprawa się nagłośniła i do władz hiszpańskich trafiła i jest już po gościu a rumunki i murzynów niech se dyma
a czy jest ktoś z elbląga lub okolic kto zaliczki nie otrzymał ?
Czesc Kasiu,Arek z tej str.tez z Elblaga,mieszkam za kanalem na ul.Grochowskiej,tak czytam ten blog i dochodze do wniosku ze trzeba gosciowi poprostu wpierdolic,ja sam wybieram sie tam za praca do tej pory pracowalem na cyprze jako ochroniarz i steeward,zbieraj info jak i gdzie mozna tego cwela namierzyc,napisz mi na maila a ja go juz dojade,tak samo od ludzi ktorych wydymal.pozdrawiam [email]
wyludzenie masowe ..takie okreslenie nie istnieje..istnieje za to przestepstwo ciagle...czyn ciagly..Mario od lata powiela to samo przestepstwo..widac ze to mu sie oplaca ze z tego sie utrzymuje..a wy kochani macie tylko 3 lub 4 mies od faktu zaistnienia wyludzenia macie krotki wiec czas nz zlozenie zgloszenia o fakcie zaistnialego przestepstwa..po tym terminie policja moze wam odrzucic wasze zgloszenie mowiac ze za pozno poinformowaliscie ich..tak jest zawsze zawsze sa prawne terminy ,ktorych nie mozna przekroczyc http://pl.wikipedia.org/wiki/Czyn_ci%C4%85g%C5%82y
Temat przeniesiony do archwium.
991-1020 z 1069