Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
931-960 z 1069
Mam pytanie odnosnie osób ktore nie pojechały bo z powodu zbyt długiego przeciagania wyjazdu same ZREZYGNOWAŁY:

Czy ktoś z was ubiegał się o zaliczki ? Jeśli tak to w jaki sposób?
A może juz ktoś otrzymał ZWROT ZALICZKI 30Euro?

Pozdrawiam !
edytowany przez pablomazury: 04 cze 2012
Ja pisałam do Maria na email odpisał, że odda kasę, ale jej nie widać nawet. Pisałam ponownie dwa razy i cisza, telefonu nie odbiera. Jeszcze sprawdzę konto czy napewno nie wpłynęło i jak nie będzie to idziemy z mężem na policję, bo inaczej chyba nie odzyskamy kasy. Nawet jeśli niewiele da się zrobić, to Mario będzie miał nauczkę. A jak się dowiem, że znów są spotkania, będę kontaktowała się z Urzędami Pracy oraz poświęcę czas i kasę, i pojadę na te spotkania i zrobię taką aferę, że Mario na sali zostanie sam.
Kobieta z OHP powiedziała by wysłać do nich pismo "ze się rezygnuje" z wyjazdu.
W pismie trzeba zamiescic swoje dane osobowe oraz nr konta bankowego na ktore mają zostać przelane pieniadze - zaliczka 30E.

Jak dojdzie list do OHP to Oni wysyłają informację do Maria i reszta on juz sie zajmuje.

Dla Mnie to jest TOTALNA GŁUPOTA.
Przeciez były maile wysyłane do Maria z powiadomieniem o zwróceniu tej zaliczki 30E.
Ja równiez pisałem do niego.. NIC NIE ODPISAŁ.

Kamila26 :Wiec dlaczego on nie zwraca ZALICZKI 30E ?
edytowany przez pablomazury: 04 cze 2012
ja już nie mam nerwów żeby dzwonic do tego ohp zawsze to samo mówią a kasy jak nie ma tak nie ma.Mario zwykły krętacz i tyle wzbogaca się na cudzej krzywdzie
pablomazury nie wiem dlaczego nie zwraca, niby skąd mam to wiedzieć? On mi się nie tłumaczył, dlaczego nie oddaje.
Ja tam idę na policję, Wam radzę to samo.
nie piszcie zadnego pisma ze sie rezygnuje bo cwaniak znów wyjdzie na czysto, a bedzie ze wy zawiniliscie bo zescie sami zrezygnowali a w razie czego bedzie mial wasze pisma. Nie załatwił wam pracy, wziął pieniadze z góry to nielegalne, straciliscie czas i nerwy a cytrusy juz sie dawno pokonczyły wiec z jakiej paki sami zrezygnowaliscie , przeciez chcieliscie jechac, takze pismo tak, ale całkiem inne, nie ze sami porezygnowaliscie bo juz przeciaganie było i praca sie skonczyła tam.
z tego, co wiem jak nawet ludzie podawali do ohp nr kont to kasy też nie zobaczyli, jak dla mnie to gra na zwłokę. Ja idę na policję, czekam tyklko aż mąż wróci, bo pracuje 200 km od domu, a razem złozymy doniesienie. Niech ma nauczkę, z nami się nie zadziera.
nikt sam nie zrezygnował to totalne bzdury...niech krętacz i oszust Mario ma nauczke a kase to sam w zębach przyniesie... i jeszcze odszkodowanie powinien ludziom wypłacic za nie wywiazanie sie z umowy.trzeba go udupic i tyle...W Polsce Mario ty dupku nie masz czego szukać...My sie z toba policzymy wszyscy... juz nie zasniesz spokojnie...
no a w ohp gadają że to zgłoszą ciekawa jestem i ponoc Mario przez 6 lat z nimi współpracował a teraz takie cyrki odwala
Wiesz, nikogo w sumie nie interesuje ile on z nimi wspłpracował. Ludzie chcą tylko odzyskać swoje zaliczki i tyle.
OHP współpracowały poniewaz wydawał sie wiarygodny, elegancko ubrany, elokwentny obiecuje prace za granicą a firmy z którymi on współpracuje istnieja w rzeczywistosci, pewnie gdyby byla praca by was sciągnął a dał sie we znaki hiszpanski kryzys i pewnie rolnicy nabrali miejscowych ludzi do roboty i mario sie przeliczył.
To trzeba być szczerym i szczerze powiedzieć, przyznac się do pomyłki, oddać ludziom kasę i wtedy wszyscy by mówili, jaki to mario uczciwy i w ogóle a w wyniku tej afery, wątpię, by znalazł jeszcze ludzi do pracy w polsce, bo przez OHP na pewno nie.
Cytat: cati28
OHP współpracowały poniewaz wydawał sie wiarygodny, elegancko ubrany, elokwentny o

Nie...no proszę:) Gdybym była kurwa choćby sekretarką w tym OHP, nie mówiąc o dyrektorach oddziałów to po jednym występie kolesia przewertowałabym mu wszystkie papiery i kurwa zasady tych umów!
To , że współpracują i to na takich połlegalnych zasadach (nie wolno pobierać zaliczek bez księgowania) świadczy tylko o poziomie i wykształceniu pracowników OHP...ŻĘNADA!!
edytowany przez gaga32: 06 cze 2012
wiesz, gdyby to było w jednym OHP to ok, moze pracownicy nie do końca normalni czy coś, ale daruj sobie, nie we wszystkich, skoro tak było wszędzie to znaczy że mógł widocznie tak zrobić, bo nie uwierze w to, że jak było spotkanie powiedzmy w 5 oddziałach ohp i urzedach pracy to, że wszędzie pracownicy byli na tyle nierozsądni, że przymykali oko, bo w to nie uwierzę.
To znaczy, ze we wszystkich OHP pracują głąby. No chyba , ze mi powiesz, ze w innych odddziałach gadał inny człowiek i inaczej przeprowadzano rekrutację. SAMO TO, ze ludziom daje się do podpisania jakiś świstek w obcym jezyku!!! Gdyby na sali był prawnik, to by WYŚMIAŁ kolesia. Ale tępaki z ohp nadają się bardziej do zbierania truskawek jak widać..Całą listę zastrzeżeń można wymienić. Nie chce mi się tego samego pisać od pół roku w kółko..W grudniu napisałam, że "nie wierzę, by Urzędy Pracy firmowały tą szwindlowatą rekrutację". Wtedy na forum mnie oświecono, że niestety...również UP. Nie wymagam, od robotników polowych, żeby kumali to co było wiadome od początku..ale urzędnicy??? Skandal. Świadectwo jakich głąbów tam się po układzie trzyma..
Ja byłam w ciężkim szoku od razu po spotkaniu, więc nikt mi nie wmówi, że dopiero teraz, gdy te krzaki wyszły, zaczynam najeżdzać na Mario. Sposób w jaki przeprowadza nabór i kasuje ludzi jest NIEDOPUSZCZALNY I NIEZGODNY Z PRAWEM.
Cytat: Kamila_26
nie uwierze w to, że jak było spotkanie powiedzmy w 5 oddziałach ohp i urzedach pracy to, że wszędzie pracownicy byli na tyle nierozsądni, że przymykali oko, bo w to nie uwierzę.

Gdybym znalazła się w gronie poszkodowanych złożyłabym zażalenie i żądanie wyjaśnień po szczeblach administracyjnych. Od naczelnej dyrekcji OHP do Ministerstwa Pracy...ale od was nikt się nie ruszy:) wiadome:)
nie wnikam w wykształcenie ludzi, ale sory, myslisz że robotnicy są głabami? znam wielu ludzi po studiach, którzy są zmuszeni przez życie do pracy fizycznej, w takich czasach żyjemy. Zresztą nie zamierzam się z toba kłócic, bo dla ciebie wszyscy są głąbami, poza tobą oczywiście.
a może oni wiedzą co się działo i dzieje tylko dostają za to prwizje
kazdy kto pobiera pieniadze za zalatwienie pracy jest oszustem...."Najczęstsze sposoby oszukiwania ludzi szukających pracy za granicą przez osoby prywatne....Przy tego typu ogłoszeniach oszuści liczą przede wszystkim na odzew ludzi prostych i pilnie potrzebujących pracy oraz młodych i nie doświadczonych życiowo osób. http://www.oszukany.pl/teoria/oszustwa.html http://www.oszukany.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=733&start=0&sid=1b90cd6d681094a[tel]a627c3f75b&view=print
Hiszpania na krawędzi

Po Irlandii, Portugalii i Grecji na skraju przepaści stoi Hiszpania. Przy wysokim bezrobociu coraz więcej rodzin żyje w skrajnej biedzie... Bezrobocie sięgnęło 25 proc. a wśród ludzi młodych wynosi niemal 46 proc. Po raz pierwszy w historii Międzynarodowy Czerwony Krzyż ogłosił apel o pomoc dla Hiszpanii, która od wejścia do UE w 1986 r. była wzorem gospodarczego i społecznego postępu. MCK ocenia, że już 22 proc. Hiszpanów żyje poniżej progu biedy i na pomoc dla najbardziej potrzebujących potrzeba 30 mld euro.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75477,11856716,Hiszpania_na_krawedzi.html#ixzz1x3VsCuLT

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75477,11856716,Hiszpania_na_krawedzi.html#ixzz1x3Vc5Pot
dlczego Mario bierze Polakow dp pracy skor jest tak wysokie bezrobocie w Hiszapani?????..bo od Polakowwezmie wpisowe 30 eu a od Hiszapna nie...pewnie da prace jedemu Polakow /Polce na 10 ..dziiewieciu przewalonych Polakow to 270 eu wkieszenie i tak na 100 Polakow 10 dostanie pracke..i w kiesznie jest 2.700 eu...dobrze policzylam?????? i wejdzie taka ci na forum i zrobi OSZUSTOWI/WYLUDZACZOWI dobry PR i juz gambety sie garna do wplacania 30 eu....heheh naiwnych nie sieja sami sie rodza..../UWAGA na obczyznie na wszystkie osoby Z POLSKIM NAZWISKIEM ...! ci wyludzaja najwiecej ,nikt tak rodaka nie obskubie jak wlasnie psudorodak w tym przypadku' hiszpanski volksdeutsch'
sorry za literowki
post o oszuscie Mario http://www.hiszpanski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/126781/page/95#post1320462
Mario jest przewoźnikiem...i jego główny interes to przewieźć jak najwiecej osób w te i nazad..Dlatego też świadomie ściemnia, przedstawia zafałszowane informacje, działa niezgodnie z prawem. Te jego "nabory" to loteryjka. Owszem, zdarza się ,ze komuś uda się trafić nawet i dobrze, ale gdyby rekrutacja była przeprowadzona uczciwie bez naciągania rzeczywistości - pojechałoby 50 osób a nie 100 przykładowo. Mniej kasy za przewóz. Dlatego też koleś kombinuje ponad normę , mydląc oczy tym biednym ludziom.
a jednak mysle że ludzi to interesuje że wspóółpracował z ohp przez 6 lat!!! wiem że ludzie chcą odzzyskac kase bo ja też chce ale chodzio o to że problemów nie było z nim przez tyle lat a teraz są jednak moim zdaniem jest oszustem wątpie że kase odda bo jakoś zadługo oddaje a kaski jak nie ma tak nie ma
Złe doświadczenia z wyjazdem do pracy (Hiszpania,Huelva) http://www.hiszpanski.ang.pl/forum/stop-oszustom/220485 ..skoro Mario jest przewoznikiem to czemu sie podaje w polskim OHP/Podlaskiej i Lubelskiej ,Rzeszowskiej WK OHP za reprezentującego Stowarzyszenie Młodych Rolników Asaja Huelva, Zjednoczenie Małych Hodowców UPA Huelva oraz Spółdzielnię Rolniczą Agromolinillo...dlczego wregionach gdzie ludziom ciezko sie zyje gdzie nie maja pracy .. chlopcy z OHP zawsze byli najtansza sila robcza...ciut drozsza od wiezniow z ZK ..bo ci byli zawsze najtansi w PL .W innym linku czytam .. Mario...przedstawiciel firmy Cordi alca S.L. z Hiszpanii...od 8 lat prowadzi selekcje z PL.
CORDI-ALCA S.L.
Dirección principal en:
Rábida, 19
21810 , PALOS DE LA FRONTERA , HUELVA
Servicios: AUTOCARES: SERVICIOS Y ALQUILER.
www.cordialca.com
tel:959530625
www.cordialca.com weszliscie juz?..sa 2 jezyki tylko..dziwne ze tylko dwa, polski i hiszpanski..z tego co czytam dalej slowo: 'przewoznik' nasuwa sie samo...czyli to glowna praca goscia...
To znowu ja - witam . Widze , że nadal drań nie oddał Wam kasy i napewno jej nie odda bo to kawał sukiensyna . Jak wracałam w lutym to dowiedziałam sie jakie numery potrafi odstawić . Dziewczyny co wracały ze mną opowiadały , ze po 3 tyg pracy chciały wrócic do polski bo zle ich tam traktowano , ale załatwiali sobie innego przewoznika / SINBAD/ . Więc on gnojek jeden kazał szefowi wstrzymać im wypłaty - z wynagrodzeń dziewczyn zabrał po 95 Euro na przewóz swoim autobusem . Dziewczyny zostały bez kasy i z tego powodu musiały wracac jego liniami . A ile jeszcze innych przekrętów robi to głowa boli . Walczcie o swoje bo takich ludzi trzeba niszczyć . NIE BEDZIE HISZPAN PLUŁ NAM W TWARZ !!! bo z Polaka to juz niz w nim nie zostało . Wstyd , że kiedyś był Polakiem .
A tak apropo to teraz zajęty jest oszukiwaniem ludzi zwerbowanych na jabłka , winogron i borówke _ Was juz odstawił na boczny tor .
A i jeszcze szukaniem turystów na swoje chaty w Mazagonie nad morzem w Hiszpanii
Temat przeniesiony do archwium.
931-960 z 1069