Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
841-870 z 1069
nie atak tylko wkleiłas cytat przezemnie napisany i źle zintepretowałas a ze zastanowieniem to wyżej pisałam do innej osoby
No i co z tego? Ja źle nie zinterpretowałam. Wiem o co chodziło, ale chciałam też coś na ten temat napisać, ale rozumiem, że skoro to nie było do mnie nie miałam prawa się wypowiadać? Lepiej niech każdy zajmie się odzyskiwaniem swojej kasy a nie rozstrząsaniem kto ma rację a kto nie, no chyba że nadal czekacie, ale jak dla mnie to już głupota.
czy ja coś takiego napisałam tak źle zinterpretowałaś bo napisałaś ze trzeba jechac bo 60e się wpłaciło a mi o coś innego chodziło i nikt nie rostrząsa bo ja akurat działam co do odzyskania zaliczki
no to jak wiedziałas o co chodziło to mój cytat po co dałas dla swojej interpretacji który w każdym bądz razie nie mówił że trzeba jechac bo zaliczke się wpłaciło
ja nie napisałam że ty tak napisałaś!!! czy ty tego nie rozumiesz? nie zamierzam się przekrzykiwac, jak zwykle każdy najmądrzejszy. Spadam, bo szkoda słów
no raczej ty nie rozumiesz!bo cytat mój był czy to trudne takie
matko to sobie go weź jak twój
Moim zdaniem to zadnego wyjazdu nie bedzie.. Niby po co oni dali dla dziewczyn propozycje wyjazdu 19.04. na truskawki.. bo nie potrzebuja ludzi na te cho.lerne cytrusy. Faceci mieliby dojechac po 2 miesiacach.. he he jasne, chyba zeby sie autokarem przejechac, bo po takim czasie to watpie ze jeszcze byloby trzeba cokolwiek zrywac. Ja ze swoim facetem zrezygnowaliśmy z tego "niby" wyjazdu z końcem kwietnia. Czekałam jak jakis debil 3 miechy.. No i oczywiście będziemy się bić o naszą forse.
Mario dziadu masz od nas Karnego Kutassa.
Boże jaka patologia się tu zrobiła przez te nerwy!!
Dzik_1 - konkretnie mówisz.. heee.
Cytat: dzik__1
Mario dziadu masz od nas Karnego Kutassa.

^_^
Czy tak ciężko napisać parę słów informacji Mario?Wiesz że i tak nie będziesz miał spokoju...
Nie wierze w to że nie zbierają cytrusów... ktoś robi nas w konia...
Cytat: arche71
Nie wierze w to że nie zbierają cytrusów... ktoś robi nas w konia...

jak na to wpadliscie
hehe
ja juz to wiedzialem od poczatku jak tu jestem
widocznie wy potrzebujecie wiecej czasu zeby zakapowac
nie wiecej czasu nie schlebiaj sobie tylko ktos nas zapewniał ze nigdy wczesniej nie było z Mario problemów i z ta praca... dziwi mnie tylko to ze wczesniej udzielał sie na forum a teraz cisza... ale jeszcze sie odezwie juz w tym mpja głowa... tak tego nie zostawie...
Cytat: arche71
nie wiecej czasu nie schlebiaj sobie tylko ktos nas zapewniał ze nigdy wczesniej nie było z Mario problemów i z ta praca... dziwi mnie tylko to ze wczesniej udzielał sie na forum a teraz cisza... ale jeszcze sie odezwie juz w tym mpja głowa... tak tego nie zostawie...

powodzenia
piter nie rob tu z ludzi debili.. kazdy tu ma swoj rozum i nie jestes jakims nadzwyczajnym geniuszem szybkokapujacym.. poprostu ludzie byli tu zapewniani przez powazana instytucje jaka jest (byl) OHP
przeciez to nie jest jakas oferta z internetu..choc nie powiem ta zaliczka strasznie mi w grudniu smierdziala ale ohp podczepila sie pod jego bajki i jakos to przeszlo;/ ja juz mam tu na miejscu robote 1800zl coprawda to nie to co bym tam zarobil ale tu mam pewne a tam same znaki zapytania.zreszta widzialem juz kwity z wyplat dziewczyny i wachaly sie od 150euro do 800 w roznych miesiacach wiec co ten cwel mario pierdoli ze stawka minimalna to 1000Euro netto bez nadgodzin przeciez wystarczy przeliczyc dni godziny i odjac dodatkowo pory deszczowe....
Cytat: Ghost_86
piter nie rob tu z ludzi debili.. kazdy tu ma swoj rozum i nie jestes jakims nadzwyczajnym geniuszem szybkokapujacym.. poprostu ludzie byli tu zapewniani przez powazana instytucje jaka jest (byl) OHP
przeciez to nie jest jakas oferta z internetu..choc nie powiem ta zaliczka strasznie mi w grudniu smierdziala ale ohp podczepila sie pod jego bajki i jakos to przeszlo;/ ja juz mam tu na miejscu robote 1800zl coprawda to nie to co bym tam zarobil ale tu mam pewne a tam same znaki zapytania.zreszta widzialem juz kwity z wyplat dziewczyny i wachaly sie od 150euro do 800 w roznych miesiacach wiec co ten cwel mario pierdoli ze stawka minimalna to 1000Euro netto bez nadgodzin przeciez wystarczy przeliczyc dni godziny i odjac dodatkowo pory deszczowe....

bo widzisz moj drogi problem jest w tym ze ludzie tutaj sami z siebie robia debili i niczyja ingerencja juz nie jest tutaj potrzebna
Cytat: Ghost_86
ja juz mam tu na miejscu robote 1800zl coprawda to nie to co bym tam zarobil ale tu mam pewne a tam same znaki zapytania.zreszta widzialem juz kwity z wyplat dziewczyny i wachaly sie od 150euro do 800 w roznych miesiacach wiec co ten cwel mario pierdoli ze stawka minimalna to 1000Euro netto bez nadgodzin przeciez wystarczy przeliczyc dni godziny i odjac dodatkowo pory deszczowe....

i to mi sie podoba
wreszcie skonczyles pierdolic bez sensu i zaczales myslec
oby tak dalej
a na hiszpanie huj połóż
bynajmniej w tym momencie
posłuchaj rady pitera
zacznie sie tam dziac lepiej wtedy mozna bedzie spokojnie planowac tam robote
na chwile obecna hiszpania to dwa razy takie bezrobocie jak u nas
[/quote]zapytania.zreszta widzialem juz kwity z wyplat dziewczyny i wachaly sie od 150euro do 800 w roznych miesiacach wiec co ten cwel mario pierdoli ze stawka minimalna to 1000Euro netto bez nadgodzin przeciez wystarczy przeliczyc dni godziny i odjac dodatkowo pory deszczowe....[/quote]

ty sluchaj maria to bedziesz zimą w trampkach napierdalał
edytowany przez piter77: 06 maj 2012
napierdalac to bede w sagan tego oszusta jak przyjedzie znow
dzwoniłam do ohp i maja być zwroty zaliczek
tez o tym słyszałam... z drugiej strony Mario pisał i twierdzi ze wyjazdy beda, pogoda sie klaruje, ma byc po 32 stopnie i ciepło... nie wiem...
no może i będą wyjazdy ale kiedy? niewiadomo także my z mężem zrezygnowalismy bo też już się nieopłaca a pozatym za długo to trwa
ale szkoda że tak wyszło bo napoczątku chciałam pojechać i to bardzo bo w Polsce też nie zaciekawa sytuacja z pracą .
Tak jak napisala tutaj jedna osoba , ja nie jestem posrednikiem pracy ,a moja rola ogranicza sie do przeprowadzenia selekcji oraz podpisania kontraktow od pracodawcow hiszpanskich z osobami chetnymi do pracy .Od 2-3 tygodni , jestem w stalym kontakcie ze stowarzyszeniem cytrusow i od 2 tygodni oczekuje rowniez na konkretna odpowiedz co do terminu wyjazdu. Mozemy przywiezc jednoczesnie 5[tel]ludzi w ciagu jednego dnia , wiec problem nie tkwi w zorganizowaniu wyjazdu , ale w poprawie pogody . Dzisiaj w Huelvie padal deszcz , wczoraj bylo bardzo pochmurno , prawdopodobnie na weekend rowniez na padac . Przy takiej pogodzie zbieranie owocow cytrusowych jest zabronione , z uwagi na to , ze zrywajac bardzo mokre owoce , one szybko gnija . Na zbior cytrusow jak do tej pory , tak samo jak i na ostatni wyjazd na borowki , przyjechaly osoby powtorkowe ( z poprzednich lat) , ktore znaja prace i wiedza na czym ona polega. Osoby nowe , sa przywozone w momencie kiedy na drzewach jest duzo owocow i trzeba je w miare szybko zerwac. Wszystko niestety podyktowane jest pogoda , a na nia , ani JA ani WY nie mamy wplywu. Rozumiem zniecierpliwienie osob czekajacych na ten wyjazd , ale tak samo , stalo sie z osobami wyjezdzajacymi na truskawki. Wyjezdzajac w lutym i na poczatku marca , wiele z nich pracowalo co drugi dzien lub z postojami, poniewaz nie bylo dojrzalych owocow. Osoby, ktore przyjechaly ostatnimi kursami , pracuja codziennie , wiele z nich nawet z nadgodzinami. Przez to w mmniejszym odstepie czasu , zarobia wiecej pieniedzy. Jezeli sa jakies osoby , ktore nie chca czekac na wyjazd , bo nie moga z roznych powodow , moga zglosic sie do odpowiednich Hufcow i poprzez Hufiec podac nam numery swoich kont bankowych , a my oddamy wplacona zaliczke . Ja nie bazuje na 30 euro , przez 10 lat organizuje nabory do pracy i od 10 lat zajmuje sie transportem pracownikow . Do dnia dzisiejszego jestesmy jedyna firma , ktora utrzymuje sie tak dlugo na rynku w przeciwienstwie do innych. Od 10 lat prowadzimy nabory oraz selekcje pracownikow sezonowych.

to napisał mario na forum truskawek
wiec ja jeszcze czekam
To widze że nie jestesmy sami w tym czekaniu... co do pogody to czytałam że jest tam po 32 stopnie już i w miare ciepło... więc tu się nie zgodze z p.mario... ale mamy nadzieje że lada dzien dostaniemy smsa o wyjezdzie...
na co wy czekacie???wyjazdy na te cytrusy są oficjalnie już odwołane....tak mówią w toruńskim WUP-ie!!!oto nr tel.do WUP-u w Toruniu:56-669-39-08.Teraz to wszystkie zbiory w Huelvie już się kończą!!!
Temat przeniesiony do archwium.
841-870 z 1069