Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
871-900 z 1069
nam Mario i ohp Gorzów mówili coś zupełnie innego...
Cytat: Valenciana7
na co wy czekacie???wyjazdy na te cytrusy są oficjalnie już odwołane....tak mówią w toruńskim WUP-ie!!!oto nr tel.do WUP-u w Toruniu:56-669-39-08.Teraz to wszystkie zbiory w Huelvie już się kończą!!!

na co oni czekaja?
tez zadaje sobie to pytanie
hooj bedzie z ich zbiorów
co ci do tego... bede czekac ile bede chciała...
tego nie pisal zaden mario tylko osoba ktorej to wyznaczyl zeby ladnie ubrala w slowa to wszystko..mialem okazje przeczytac jego kilka postow ktore byly pisane mocno kaleczona polszczyzna..w dodtku troche glupkowato xD dzis dostalem pismo z ohp ze wyjazdy odwolane zeby podac nr konta po odbior zaliczek i takie tam pierdoly... ale tak jak niepewny byl ten wyjazd tak i zwrot zaliczek xd
A ja się zastanawiam co z osoboami co wpłaciły a nie mają konta. Bo ja nie mam. I co teraz mam specjalnie założyć konto, żeby zaliczke mi przesłali?
Cytat: jaan90
co ci do tego... bede czekac ile bede chciała...

to milego czekania zycze
potwierdza sie moja teza iz w tym kraju desperatów wciaz wielu
A to nie wiedziałam że wyjazdy są odwołane.Ja już zrezygnowałam ale i tak czekam na zwrot tej zaliczki a dalej nie zwracają.
wsumie to nie tylko zwrot zaliczki sie należy , a kto pokryje koszt lekarza przecież dali nam papierek żeby lekarz podpisał i wogóle a takie rzeczy są płatne a do innej pracy się nie przyda to .
Dziwi mnie to że ktoś jeszcze czeka ok rozumiem brak pracy lub jakies plany finansowe związane z wyjazdem ,ale ludzie nie czytacie tych opinii kurcze ja nie znalazłam pozytewnej ani jednej opinii owszem różnie piszą ludzie ,ale trzeba też wziąśc to pod uwage. A pozatym to że mario się nie odzywa nawed nie raczył na e-maila napisać także coś nie tak jest .A wogóle ile to ma trwać już 9 maj nie można być aż tak naiwnym jeszcze chociaż rozumiem bo też miałam plany ale tak wyszło
Sezon na owoce cytrusowe rozpoczyna się już w połowie listopada od zbioru mandarynek i cytryn. W połowie grudnia przychodzi czas na pomarańcze. W zależności od pogody zbiory tych owoców trwają nawet do końca marca. Niektóre odmiany pomarańczy dojrzewają dopiero w maju i czerwcu. Taki wpis znalazłam na necie także dziwne z tą pracą
Nie ma ich jednak zbyt wiele.
i co z tego
i tak pojedzie tylko kilku wybranców
napewno nie pojada wszyscy
podejrzewam ze mario raczej ma swoj staly sklad ktory zabiera co roku i czas od czasu dla sciemy dorzuci kogos nowego zeby ne wmawiano mu ze stale jezdza jedni i ci sami
a reszta roboli to ciapate marokancy rumuni i sami hiszpanie

wezcie ludzie w koncu przejrzyjcie na oczy i przestancie sie ludzic tym ze jakis mario ktory wyraznie was zlewa wam cokolwiek zalatwi
zalatwi wam ale strate waszej kasy na swoja korzysc
edytowany przez piter77: 09 maj 2012
Śledzę cały czas te forum może wkoncu dotrze do Was ,że facet tylko nabija sobie kase na naiwniakach i to juz od lat - obraca waszymi pieniądzami juz pół roku i jeszcze niewiadomo czy je odda . Odpowiedzcie sobie sami na pytanie - kim jest taki człowiek ?. A tyle opini złej tu o nim i o pracy w Hiszpanii . Byłam to wiem tam juz nie ma pracy dla polaków a pieniądze tez marne nie wspomne o warunkach mieszkalnych i traktowaniu pracowników . Oszukiwanie ludzi i naciąganie ich na pieniądze to sprawa dla prokuratury , nie tylko tę kwotye co wpłaciliscie powinien Wam oddac ale wszystkie poniesione koszty oraz za stracony czas bo napewno szukalibyscie pracy gdzie indziej - to pół roku czekania więc straty poniesliscie spore - pozdrawiam
no zgadza się a już o nerwach nie wspomne ile kosztowały poprostu z ludzi se nic nie robią .A ja wciąż na kaske czekam i nic żadnej rekompensaty a człowiek czekał i czekał tyle czasu.
z pewnoscia poniesliscie wieksze koszta niz te 30 euro, bo tyle czekania na nic, i mario wam tego nie zrekompensuje nawet jak odda te zaliczkę, ale i jego "firma" wyrobiła sobie wątpliwa reklamę i sam siebie przez takie naciąganie niszczy.
no z pwnoscią tak już nikt nie wspomni że czas się marnowało i dziwi mnie to jeszcze że pare osób czaka pomimo takich wpisów i już puźnej daty
ajtam ja tam czekam
my też czekamy...
No to sobie Mario w kolki poleciał... Ciekawe, czy bedzie miał czelnosc przyjechac do nas na kolejny nabór w tym roku. Oj,nie chciałabym byc w jego skórze... Ja rozumiem, ze mogło sie okazac iz w tym roku jednak nie bedzie pracy dla tylu ludzi ilu zwerbował. Bo pogoda, bo nieurodzaj itd. Ale w takim wypadku informuje sie o takich rzeczach czekajacych na wyjadz. Nie powinien tez pobierac zaliczek, skoro nie był pewien na 100% czy wszyscy wyjadą. Ja nigdy nie miałam z nim problemu. Nigdy, tez nie zbierał zadnej kasy od ludzi, na spotkaniach, w których uczestniczyłam... A próbujecie do niego, nie wiem, dzwonic? odbiera w ogóle?
Koleżanka do niego dzwoniła, to odebrał, a że były szumy, i ledwo co można bylo cokolwiek zrozumieć, kazał zadzwonić za 10 min - a już wtedy miał wyłączony telefon.
Poczytajcie sobie tę stronke http://produkcja.rolnicy.com/tag/hiszpanski-rynek-owocow już w styczniu było wiadomo , że to będzie najgorsza kampania cytrusowe stulecia a ktoś zbił sobie na was kase wiedząc , że i tak nie pojedziecie .Ewelinae , jaan hehe czekajcie może pojedziecie ale tylko pozwiedzać Hiszpanie i jeszcze dacie zarobić mario na jego przewozach więc szykujcie 200 Euro na osobe na te wycieczke - powodzenia
no własnie dają mu jeszcze zarobic bo logicznie myśląc to już zaniedługo połowa maja będzie wiec raczej z wyjazdu nici lub bedzie ale hmmmmm kiedy na pare dni ze mario zarobi a ktos straci
p.Mario oddaj Nam Nasze pieniądze za nieudany wyjazd.!!!!!!!!!!!!
Cytat: 1988emilka
p.Mario oddaj Nam Nasze pieniądze za nieudany wyjazd.!!!!!!!!!!!!

i moze jeszcze frytki do tego???
hehe
zobaczysz swoja kase jak swinia niebo
edytowany przez piter77: 17 maj 2012
piter77 odczep sie i zajmij sie swoją dupą,do Ciebie to nie było!!
no wlasnie mario ma nie gdzie indziej jak w dupie twoje gadanie
trzeba byc ostrym desperatem i debilem zeby wplacac komus kase w ciemno
Hej! Czy ktoś coś słyszał o warunkach pracy i warunkach mieszkaniowych w miejscowosci Maella? A może ktos pracował u Sergia w GUIMERA SELECT FRUITS S.L. w Maella?
z tego mario to piepszony oszust!!!!!!!!!!!!!!!!kase już 2 tyg temu mial oddac i nic trzeba to zgłosic na policje i tyle bo pogrywa se.
Ludzie idzcie na policje może to coś da ,ja się wybiera m jutro bo ile można zwodzić , MArio chcaił skan wpłaty dałam chiał z urzędu bo myślał że go oszukam czy coś i kto to mówi... specjalnie wybrałam się do urzędu żeby przesłali oni mu ten skan,było obiecane w ciągu par dni doknoam wpłaty ....no i mam kota w worku nie pieniądze ,już sobie kpi z tych ludzi myśli że ktoś będzie latał jak on zagra a na końcu i tak oszuka ,zwykła ściema i granie na czasie..Idzcie na policje!!! ZBo szkoda stracić te pieniądze i dać mu zarobić za oszustwa!!!!!
Temat przeniesiony do archwium.
871-900 z 1069