Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
1021-1050 z 1069
Cytat: SettediNove
wyludzenie masowe ..takie okreslenie nie istnieje..istnieje za to przestepstwo ciagle...czyn ciagly..Mario od lata powiela to samo przestepstwo..widac ze to mu sie oplaca ze z tego sie utrzymuje..a wy kochani macie tylko 3 lub 4 mies od faktu zaistnienia wyludzenia macie krotki wiec czas nz zlozenie zgloszenia o fakcie zaistnialego przestepstwa..po tym terminie policja

Settedi..Nie chodzi o ścisłą terminologię, bo nikt tu nie pisze pozwu. Zadaniem ludzi jest, by pójsc na Policję i po prostu powiedzieć jak było. Fajnie , że piszesz, ale nie wprowadzaj ludzi w błąd w najwazniejszych kwestiach! Skąd masz ten termin przedawnienia???? Rzuciasz takie hasło, (NIEPRAWDZIWE) że i tak juz za pozno i oni nie pójdą..
a czemu ci ludzie co zaliczek niedostali już nie piszą?pytam bo byłoby mi lepiej wiedząc że ktoś też coś zrobił.ja wiem że policje w naszym kraju mamy taką jaką mamy ale próbować można to nic nie kosztuje tylko trzeba z godzinkę na to poświęcić.
może ci ludzie działają a nie piszą....w zeszłym roku owszem ludzie wyjechali tym jego gruchotem do hiszpanii, ale powracali po paru dniach tym samym gruchotem na tym polegał przekręt i wcale nie to ze sie nie nadawali do pracy ale pracy nie było. nikt nie zgłosił ohp wiec utrzymują z nim współprace.
a ty cati też wpłaciłaś zaliczkę?
przwiduje dla tego czynu jaki popelnia Mario tryb prywatnoskargowy..jest o tym wmoicjh wczesniejszych wpisach..wjednym jest napewno..Jestem pewna ze skoro ktos nie zglosi tego wodpowiednim terminie od zaistnienai faktu wyludzenia..policja przyjmie zgloszenie owszem ale potem wam przyjdzie pismko zprokurtaury..jednoczesnie kopi tego pisam pojdzie na adres pana Mario..z widocznym waszym adresem ze ..prokutarura nie zajmnie sie tym ze przysluguje wam tryb zlozenia oskrzenia prywatnego/radze przestrzegac terminow na ta mozliwosc tam sa bodjaze 7 dni albo 14 dni,nie mozna sie pomylic i zlozyc 1 dzien pozniej..bo wszystko przepadnie i trzeba bedziezaczynac od nowa ..lacznie z oplata wpisowegoza prywatny proces do kasy sadu/..gdzie na szczescie macie opcje reprezentowania siebie samych w stalej obecnosci na sali...jako "jakby prokuratora"..tzn mozecie zadac jak najwyzszego wymiaru kary plus grzywna ..pluc cos tam na PCk..itp i to sie nazywa bycie oskarzycielem posilkowym...mozecie tym samym zadac swiadkow np tych z OHP...moze wreszcie ci ci OHaPowcy wystrsza i zawstydza i 'przestana dawac tlo' dla Mario ze oferta pracy jest wiarygodna..Powinni sie zaczac wstydzic ci z OHP..pewne jest ze biora cos w kieszen od pana M.
W sprawach o przestępstwa z oskarżenia publicznego pokrzywdzony może w postępowaniu sądowym działać jako strona w charakterze oskarżyciela posiłkowego obok oskarżyciela publicznego lub zamiast niego (art.53 kpk). W wypadku wniesienia aktu oskarżenia przez oskarżyciela publicznego , pokrzywdzony może aż do rozpoczęcia przewodu sądowego na rozprawie głównej złożyć oświadczenie, że będzie działał w charakterze oskarżyciela posiłkowego. W takim przypadku odstąpienie przez oskarżyciela publicznego od oskarżenia nie pozbawia uprawnień oskarżyciela posiłkowego. ..trzeba to zglosic zaraz na samym wstepei ..jak sie tylko wejdzie na sale sadowa..zema sie wniosek i ze sie wnioskuje o wystepowanie wroli oskarzcyciela posilkowego..To latwe..doradzam wizyte u adwokata to wam wyjsni ta reszte czego nie ogarniac z moich wpisow..Ale mysle ze czyn pan M ma duzo szkodliwosc spoleczna..wiec prokurta powinien sie tym zajac..ale musice rozszerzyc swe dzilania..zalozcie grupe osb poszkodwanych przez pana M..zarejstrujcie ja, oparcujcie staut wybierzecie osoby do zarzadu znajace sie na prawie i dzialajcie ..bo ten oszyst nie zaprzestanie ani z arok ani za dwa
Cytat: gaga32
Ghost ułomie, a ty byłeś na policji czy cieszysz się ze swojej wydymanej dupy dalej")) Podobne pytanko do Kamili, która tak się udzielała, a teraz schowana w ciemną norę..niby była zgłosić a nikomu nie chce pomóc..hahah

Po pierwsze, myślisz, że ja nie mam nic innego do roboty tylko siedzieć tu i odpisywac na Twoje pytania?
Po drugie, jak nie chcę pomóc? Pytałam wiele razy o osoby, które zgłosiły, nikt się do mnie nie odezwał, nikt o pomoc nie prosił, więc komu mam pomóc?
ok.a orientujesz się ile tam par wpłaciło zaliczki i czy ktoś prócz ciebie był to zgłosić bo jak coś to podam twoją komende u mnie że takie zgłoszenie było w rypinie.a tak wogóle to na komisariacie powiedszieli ci coś co dalej z tym zrobią?
Powiedzieli tylko tyle, że sprawdzą, mają też popytac w Urzedzie Pracy w toruniu, bo stamtąd mielismy jechac, zgłosilismy tylko ja i mąż
Sorki, ale jesli masz jeszcze jakieś pytania, odpowiem dziś późnym wieczorem lub jutro do południa, bo muszę już zmykac do pracy ;) Piszę to, żeby nie było potem, że nie chcę odpowiedzieć ;)
hehe
jak tam wasze zbiory naiwniaki?
widze ze wasz mario znowu was wydymał
to bylo oczywiste
przwiduje dla tego czynu jaki popelnia Mario tryb prywatnoskargowy..jest o tym wmoicjh wczesniejszych wpisach..wjednym jest napewno..Jestem pewna ze skoro ktos nie zglosi tego wodpowiednim terminie od zaistnienai faktu wyludzenia..policja przyjmie zgloszenie owszem ale potem wam przyjdzie pismko zprokurtaury..jednoczesnie kopi tego pisam pojdzie na adres pana Mario..z widocznym waszym adresem ze ..prokutarura nie zajmnie sie tym ze przysluguje wam tryb zlozenia oskrzenia prywatnego/radze przestrzegac terminow na ta mozliwosc tam sa bodjaze 7 dni albo 14 dni,nie mozna sie pomylic i zlozyc 1 dzien pozniej..bo wszystko przepadnie i trzeba bedziezaczynac od nowa ..lacznie z oplata wpisowegoza prywatny proces do kasy sadu/..gdzie na szczescie macie opcje reprezentowania siebie samych w stalej obecnosci na sali...jako "jakby prokuratora"..tzn mozecie zadac jak najwyzszego wymiaru kary plus grzywna ..pluc cos tam na PCk..itp i to sie nazywa bycie oskarzycielem posilkowym...mozecie tym samym zadac swiadkow np tych z OHP...moze wreszcie ci ci OHaPowcy wystrsza i zawstydza i 'przestana dawac tlo' dla Mario ze oferta pracy jest wiarygodna..Powinni sie zaczac wstydzic ci z OHP..pewne jest ze biora cos w kieszen od pana M.
W sprawach o przestępstwa z oskarżenia publicznego pokrzywdzony może w postępowaniu sądowym działać jako strona w charakterze oskarżyciela posiłkowego obok oskarżyciela publicznego lub zamiast niego (art.53 kpk). W wypadku wniesienia aktu oskarżenia przez oskarżyciela publicznego , pokrzywdzony może aż do rozpoczęcia przewodu sądowego na rozprawie głównej złożyć oświadczenie, że będzie działał w charakterze oskarżyciela posiłkowego. W takim przypadku odstąpienie przez oskarżyciela publicznego od oskarżenia nie pozbawia uprawnień oskarżyciela posiłkowego. ..trzeba to zglosic zaraz na samym wstepei ..jak sie tylko wejdzie na sale sadowa..zema sie wniosek i ze sie wnioskuje o wystepowanie wroli oskarzcyciela posilkowego..To latwe..doradzam wizyte u adwokata to wam wyjsni ta reszte czego nie ogarniac z moich wpisow..Ale mysle ze czyn pan M ma duzo szkodliwosc spoleczna..wiec prokurta powinien sie tym zajac..ale musice rozszerzyc swe dzilania..zalozcie grupe osb poszkodwanych przez pana M..zarejstrujcie ja, oparcujcie staut wybierzecie osoby do zarzadu znajace sie na prawie i dzialajcie ..bo ten oszyst nie zaprzestanie ani z arok ani za dwa
kobieto tak się spieszysz ze swoimi mądrościami ,że na bezdechu chyba piszesz bo pawie w każdym wyrazie czegoś brak albo jest przekręcone i zamiastu tu ludzi nakręcać weś się za studia (szkołę chciałam napisać:)..)naucz się własnego de vu ar viev....czegos co powinien miec każdy ...a tak na seri opisz nam tu bohaterko tego forum w jaki to własciwie sposób Pan Mario właśnie Ciebie oszukał bo tego jeszcze nie wiemy:)....?a jestem bardzo ciekawa jak to straszny oszust oszukał również CIebie Madam.......
Cytat: morena7236
Cytat: cokainer
Witam, na cytrusy jadę pierwszy raz. Na forum ludzie odradzają mi tam jechać bo to ponoć jedno wielkie oszustwo. W Moguer łatwo dostać maczetą od Marokańca, pracowników pilnują ludzie uzbrojeni w AK-47, kobiety są przemocą zmuszane do sexu i do późniejszego usuwania niechcianych ciąż, naszymi szefami są kokainiści. No i najważniejsze ponoć całe gówno się zarabia. Jeden facet pisał że w 3 tygodnie zarobił 37,50 euro. Teraz czytając to mam dylemat. Jechać czy nie jechać. Bo jakby te informacje okazały się prawdą to lepiej wyjdzie jak zostanę w Polsce, bo więcej zarobię. Czy ktoś z forum byłby tak łaskawy (kto już nie raz był na zbiorach cytrusów w Huelvie mógłby mi napisać jak tam rzeczywiście jest?)

Byłbym b. wdzięczny
Hahahahahaha dawno tak sie nie uśmiałam dobre,dobre najlepsze te maczety i przymusowy sex...pozdrawiam
nie miałam czasu wczesniej czytac ałości ale upłakałam sie ze smiechu maskara hahahaha morenka no co oni tu wymyślaja hahahahahaha
Cytat: piter77
hehe
jak tam wasze zbiory naiwniaki?
widze ze wasz mario znowu was wydymał
to bylo oczywiste
ty piter ty myslisz ,że ona maz tyle siły do dymania..?czy z ciebie zrezygnował i zazdrość cię zjada co?
Ta cała Hiszpania z tym zbiorem Truskawek w Huelvie,to jeden wielki przekręt z ludzi sobie sponsorów zrobili wyjazd miał sie odbyć 15.01.12 i co nie bylo nic za darmo 120€ euro wpłacone za free.Jak byłam w całym ich biurze w Toruniu na ul.Szosie Chełmińskiej 34/36 jako Urząd pracy,to co sie dowiedzialam że pieniadze sa bezwrotne hehe frajer****.Nie polecam ! To jedno wielkie kłamstwo .

Kolejna Osoba

odradzam każdej osobie przy zdrowych zmysłach wyjazd na truskawki, a szczególnie przez Maria - to samo przez hufiec; ja wróciłam w tą niedzielę cała i zdrowa po prawie 2 miesiącach i jestem wyjątkowo szczęśliwa że udało mi się wrócić:-)
co tam się działo - to ludzkie pojęcie przechodzi!!!! cały czas się zastanawiam nad zgłoszeniem sprawy na policję!!!
mieszkałyśmy na campie najpierw w 9 dziewczyn polek i 9 murzynów - których nam załatwił szef - rzekomo do pilnowania nas, murzyni cały czas nas nachodzili - jedna pralka dla nas i dla murzynów do podziału;
na cały pobyt mój - bo w końcu stamtąd uciekłam były tylko 3 pełne dniówki, a zwykle 3 do 5 godzin pracy dziennie i przerwa w pracy około 2 razy w tygodniu - zarabiało się głównie na jedzenie;
szef hiszpan żył z Polką w konkubinacie; szef nas zastraszał;
kontrakty kazał podpisać w przerwie pracy, a gdy się upomniałam o ich przeczytanie i kopię to otrzymałam info że dostanę je w dniu wyjazdu; oczywiście nie doczekałam się kontraktu bo uciekłam
OBÓZ PRACY i DZIWKARSTWO, PRÓCZ TEGO NIE MA SZANS NA ZAROBIENIE JAKICHKOLWIEK PIENIĘDZY BO POGODA W TYM ROKU NIE SPRZYJA - TRUSKAWKI NIE DOJRZEWAJĄ BO JEST ZIMNO, NIE DA SIĘ ICH NAWET JEŚĆ BO OTRZYMUJĄ TAKĄ DAWKĘ NAWOZÓW ŻE PO ICH ZJEDZENIU CHCE SIĘ WYMIOTOWAĆ I KOŃCZY SIĘ BIEGUNKĄ; NAWET WODA NA CAMPIE JEST NIE ZDATNA DO UŻYCIA, W CZASIE MOJEGO POBYTU TAM BYŁA NAWET KONTROLA KTÓRA TO STWIERDZIŁA,
BYŁAM W OKOLICACH MOGUER I OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED WYJAZDAMI W TAMTE OKOLICE!!!!!!!!!

nie ważcie się tam jechać bo wrócicie tylko z długami - a Maria to już dawno powinna policja zaknąć, on jest właściwie jak alfons - dostarcza "towar" do hiszpanii, jeśli ktoś chce więcej in fo to mój mail: [email]

Takie kurestwo sie tam szerzy !
ktoś już dostał zwrot tej zaliczki?
chyba w przyszłym roku lub tym jeszcze, jak będzie na nastepnych castingach go dorwiecie hehe
Uwaga na oszustow!http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5585590
Luksusowy hotel na Majorce (basen Morza Śródziemnego) zatrudni:
Grupę 20 osób sprzątających bez znajomości języka (polski opiekun) (1500euro/miesiąc) na okres co najmniej 2 miesięcy. Możliwość pracy na stałe wraz z wszystkimi ubezpieczeniami. Przelot samolotem w dwie strony za darmo. Zakwaterowanie w pokojach jednoosobowych i pełne wyżywienie bezpłatnie. W okresie wakacyjnym możliwość pobytu dzieci pracowników na koszt firmy.

Warunki:
-kobiety (ewentualnie mężczyźni) w wieku 20-58 lat
-kultura osobista
-brak nałogów
http://praca.owi.pl/ogloszenie/Praca_zakwaterowanie,653468
nazwisko Jan Kwiatkowski..ciekawe czy to uczciwa osoba..czy blizniak Mario...limit wiekowy wydaje mi sie mocno zawyzony..jesli gosc cos baknie o kasie /zeby mu wplacic zaliczke/to od razu sygnal ze to oszust
¿ Luksusowy hotel na Majorce (basen Morza Śródziemnego) zatrudni:
Grupę 20 osób sprzątających bez znajomości języka (polski opiekun) (1500euro/miesiąc) na okres co najmniej 2 miesięcy. Możliwość pracy na stałe wraz z wszystkimi ubezpieczeniami. Przelot samolotem w dwie strony za darmo. Zakwaterowanie w pokojach jednoosobowych i pełne wyżywienie bezpłatnie. W okresie wakacyjnym możliwość pobytu dzieci pracowników na koszt firmy.

Warunki:
-kobiety (ewentualnie mężczyźni) w wieku 20-58 lat
-kultura osobista
-brak nałogów
http://praca.owi.pl/ogloszenie/Praca_zakwaterowanie,653468
nazwisko Jan Kwiatkowski..ciekawe czy to uczciwa osoba..czy blizniak Mario...limit wiekowy wydaje mi sie mocno zawyzony..jesli gosc cos baknie o kasie /zeby mu wplacic zaliczke/to od razu sygnal ze to oszust

Uczciwy? Toż to najprawdziwsza ONG :D

Doceniam kreatywność, mógł się nazwać Kowalski.

Mam prośbę: napisz do niego i poproś o podanie nazwy hotelu To chyba nie powinna być tajemnica.
edytowany przez Agniecha110: 21 lip 2012
kliknij http://praca.owi.pl/ogloszenie/Praca_zakwaterowanie,653468 tam nie ma nic
http://www.praca4u.net/praca-z-zakwaterowaniem-id153573.html

tu jest mail.

1500 euro, przelot, mieszkanie i wyżywienie gratis - za sprzątanie... nie wiem, co gość brał, ale fazy ma po tym optymistyczne :D
Warto by poprosić o namiary na dealera, przyda się przy oglądaniu kolejnych wiadomości o cięciach budżetowych w Hiszpanii :)
edytowany przez Agniecha110: 21 lip 2012
ten przelot samolotem we 2 strony za darmo..mi brzmi podejrzanie...bo potem ciachna z pensji polowe..no chyba ze to beda tanie linie lotn po 40 eu za przelot w1 strone
..ja do goscia napisze..zobacze co mi odpowie :D
ogloszenie jest z 16 lipca
http://zbiory.praca123.eu/oferty/praca-przy-zbiorach-cytrusow-w-hiszpanii-pomarancze-cytryny-mandarynki/
Cytat: Agniecha110
http://www.praca4u.net/praca-z-zakwaterowaniem-id153573.html

tu jest mail.

1500 euro, przelot, mieszkanie i wyżywienie gratis - za sprzątanie... nie wiem, co gość brał, ale fazy ma po tym optymistyczne :D
Warto by poprosić o namiary na dealera, przyda się przy oglądaniu kolejnych wiadomości o cięciach budżetowych w Hiszpanii :)
Normalnie jajca hehehe...ta Hiszpania to normalnie rozkwita coraz więcej płacą...
Zaliczki brak a Urząd milczy!Niedługo rok minie a tu jedna wielka lipa!120zł za free oddane
Temat przeniesiony do archwium.
1021-1050 z 1069