Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
901-930 z 1069
Beata2019 no masz racje ja wczoraj dzwoniłam do ohp w katowicach i mówili że mario tel nie odbiera od nich więc ja zadzwoniłam do niego i strasznie nie miły był ponoc ma oddac kase tak mówił że odda zaliczki ale ja za długo na ten wzrot czekam. Wiesz człowiek uczy się na błędach ja bym poszła na policje ale co jak to udowodnie że zaliczke dałam jak potwierdzenia nie dostałam.Jestem strasznie zła jak wogóle można tak wyłudzać kase od ludzi któzi w wiadomym celu tam chcieli jechac ZAROBIC . Też zadałam pytanie czy wogóle wyjazdy miały się odbyć a ten kręcił że jeszcze czeka śmieszny człowiek ja i tak czekam tylko i wyłącznie na kase ale moja cierpliwosc jest na granicy już.
My na szczęście posiadamy dowód wpłaty....ale co z tym zrobi policja to ja nie wiem..
Ponoć do jutra mamy dostac kase tak mówiła w ohp w Katowicach takie dali mariowi ultimatum że do środy ma oddać ludzią kase bo zgłoszą to więc widac że nawed biuro ma go dosyc chyba nici ma już z tego żę przyjedzie dalej nabierc ludzi do Katowic .
Mario mongole oddawaj kase.
No ciekawe, już dawno do niego pisałam o zwrot, kazał podac nr konta ale jak po tygodniu znów pisałam spytać, czy przelał i kiedy to zrobi to cisza. Ale ja długo czekać nie zamierzam, mam potwierdzenie, jak do końca tygodnia nie dostanę kasy to idę na policję.
edytowany przez Kamila_26: 29 maj 2012
Aha i pisał mi, że niby w ciągu tygodnia będzie wyjazd, tylko że minęły prawie dwa i o żadnym wyjeździe nikt nic nie wie.
Dostał już ktoś pieniądze na konto?
do Kamila_26 to napisałaś w lutym na forum truskawki4

"Kamila 26 28 lut 2012 To już zaczyna być jak obsesja. Bea idź do lekarza jak nie umiesz sobie z porażką poradzić. "
- Jak ostrzegałam ludzi ,że Mario to oszust obrazałas mnie i innych którzy ostrzegali was ,Pisałas m inn takie rzeczy - teraz ty poniosłaś porażke i jak sie z tym czujesz ? Ty straciłaś tylko zaliczke my o wiele więcej - pozdrawiam
Ja nigdy nikogo nie obrażałam. Zawsze pisałam tylko i wyłącznie to, co myślałam. Umiem przyznać się do porażki. Przekonałam się na własnej skórze, ale z tego powodu nie obrażam ludzi. Porażki powodują, ze uczymy się podnosić i iśc dalej. Na tym niestety polega życie. Nie zawsze jest kolorowe.
I nie straciłam tylko zaliczki,wzięlismy z mężem pożyczkę, by jechac, którą teraz spłacamy, mąż zrezygnował z pracy od 1 marca, do 7 maja był bezrobotny, nie miał nawet zasiłku.
Cytat: Kamila_26
Ja nigdy nikogo nie obrażałam. Zawsze pisałam tylko i wyłącznie to, co myślałam.

Wiadome, ze pisałaś to co Ty myślałaś a nie sąsiad Kowalski. Tak naprawdę Bea powinna napisać, że dobrze, że dostaliście po dupie. Teraz ogonek pod siebie? A 2 miesiace temu tak kozaczyliście..żenada. Nawet komentarza nie trzeba. Dostaliście nauczkę.
Ja żadnego ogona nie powijam, bo nie mam powodu, niby czemu? Że ktoś mnie oszukał? Bez przesady. Przynajmniej ucze się na własnych, nie cudzych błedach, a to chyba najlepsza forma nauki.
Przeciwnie. To świadczy o Twoje głupocie. Bez obrazy, ale dokładnie tak, Dorosły człowiek, który ma już zwoje mózgowe powinien potrafić analizować i wyciągać wnioski, zamiast samemu pchać sie w bagno.
Zobacz. Dlaczego roczne dziecko trzeba pilnować, żeby nie włożyło widelca do kontaktu, a dorosłego już nie? Zrozumiałe, że młode może popełnić każdy debilizm, bo ono nie kuma co się do niego mówi, nie potrafi uzyć mózgownicy tylko pcha się często w śmiertelnie ryzykowne przypadki. Natomiast jeśli mimo wszelkich faktów stary człowiek daje się robić tak w bambuko to naprawdenie ma czym się chwalić././
Jestem dorosła, więc sama podejmuje decyzje, nie trzeba mi mówić co mam robić. Jestem tylko człowiekeim mam prawo się mylić. No nie wiem czy to było tak oczywiste, rozmawiałam z wieloma znajomymi, którzy byli w Hiszpanii, więc wybacz ale wszyscy byli zadowoleni więc nie miałam podstaw sądzić inaczej. Zdanie znajomych przeciw zdaniu obcym ludziom z neta. Wiadomo, komu się uwierzy. I nie zamierzam dyskutować na temat tego, czy coś jest oczywiste czy też nie. Bo nie o to tu chodzi chyba no nie?
Witam ,szukam jednej osoby na wyjazd do pracy Holandii .
Witam jestem zaiteresowana praca w holandi podaj jak sie z toba skontaktowac
Moj nr.tel.792 [tel]
Cytat: Kamila_26
Jestem dorosła, więc sama podejmuje decyzje, nie trzeba mi mówić co mam robić. Jestem tylko człowiekeim mam prawo się mylić. No nie wiem czy to było tak oczywiste, rozmawiałam z wieloma znajomymi, którzy byli w Hiszpanii, więc wybacz ale wszyscy byli zadowoleni więc nie miałam podstaw sądzić inaczej. Zdanie znajomych przeciw zdaniu obcym ludziom z neta. Wiadomo, komu się uwierzy. I nie zamierzam dyskutować na temat tego, czy coś jest oczywiste czy też nie. Bo nie o to tu chodzi chyba no nie?

Zgadzam się z Kamilą w 100%. Tymbardziej,ze wyjazd na cytrusy organizowany jest przez OHP, jak by nie patrzec, instytucje raczej godna zaufania. Nie było to jakies anonimowe ogłoszenie w necie. Druga sprawa, to Mario, który od lat juz organizuje nabory (sama jechałam za jego posrednictwem kilkakrotnie), ale takich cyrków nie było. Czego, wiec ma sie wstydzic dziewczyna? Mogłaby miec do siebie pretensje gdyby skorzystała z jakiegos ogłoszenia z niepewnych zrodeł, ale wybrała to co wydawało sie ok, czyli OHP... Wstydzic to sie powinna teraz ta instytucja, a raczej Mario, za to ze spiepszył na całej linii... Jak napisałam wyzej, sama korzystałam z jego usług i zawsze byłam zadowolona z wyjazdów, jak i wielu, wielu ludzi, których znam i którzy równiez pracowali w Espanii za posrednictwem Mario. Pewnie nikt nie spodziewał sie takiego obrotu sparawy w tym roku, wiec teraz takie wzajemne wytykanie i wypominanie typu "a nie mówiłam", jest co najmniej zenujace i infantylne. I bynajmniej, nie zmieni to zaistniałej sytuacji. Pretensje mozna miec tylko i wyłacznie do organizatorów całego wyjazdu...
Cytat: Nasea
Pewnie nikt nie spodziewał sie takiego obrotu sparawy w tym roku, wiec teraz takie wzajemne wytykanie i wypominanie typu "a nie mówiłam", jest co najmniej zenujace i infantylne. .

Czyżby? Co parę tygodni , pisząć tu polecałam wrócic do mojego pierwszego wpisu z grudnia. czyli dokładnie po samym spotkaniu rekrutacyjnym. Już wtedy pisałam, że to krętacz i cwaniaczek co widać jak na dłoni...a , gdy zaczeły pojawiać się wpisy osób "wjebanych" w tegoroczne truskawki..nie było już wątpliwości. Dlatego apelowałam do Waszych mózgownic od początku, bo przeciwnie-TAKIEGO obrotu sprawy możnabylo spodziewać się już na wstępie. Więc co tu jest żenujące i infantylne?
Gdybym nie spodziewała się takiego obrotu sprawy -wpłacilabym zaliczkę (truskawki) i czekała jak frajerka. Natomiast ja , nawet zakichanych 64 groszy nie wydałam na smsa , że rezygnuję, bo na takich cwaniaczków, co bez ładu i składu motają się w wypowiedziach nie wydam ani grosza. Wystarczy, ze stracilam 2 h czasu na wizytę w ohp.
Cytat: zdesperowana2
ohp w Katowicach takie dali mariowi ultimatum że do środy ma oddać ludzią kase bo zgłoszą to .

Czy chociaż ten oddział podjął jakieś kroki>?
I czy w całym tym gronie jedna skarga do OHP wpłynęła?
Przed mym pierwszym wyjazdem do Hiszpanii przez Mario, równiez czytałam fora dotyczace pracy przy truskawkach oraz opinie osób, które za jego posrednictwem juz pracowały w tym kraju. Były równiez negatywne wpisy. Gdybym się nimi kierowała, to najprawdopodobniej nie pojechałabym. Tak się jednak nie stało. Byłam kilkakrotnie, za kazdym razem zadowolona. Więc gdybym miała opisac swoje odczucia dotyczące tematu, to jak najbardziej, z czystym sumieniem polecilabym Mario i organizowane przez niego wyjazdy. Tak więc sama jestem w szoku, ze w tym roku stało się tak jak się stało. Jak juz pisałam, przez lata jezdziłam i nigdy nie było zadnego problemu. Mario jak i jego firma, wydawała mi się czyms sprawdzonym i pewnym. Nie dziwię się więc ze i w tym roku tyle osób zaufało gosciowi, wpłacając zaliczkę. Sama bym tak postąpiła, gdybym i ja miała jechac.
SKARGA WPŁYNELA I TO NIE JEDNA. MARIO TY OSZUSCIE I ZLODZIEJU MASZ PRZECHLAPANE... WCZESNIEJ CZY POZNIEJ KTOS CIE DORWIE I ODDASZ WSZYSTKO Z ODSETKAMI BADZ TEGO PEWIEN. SPRAWA JEST W TOKU...NIGDZIE SIE NIE SCHOWASZ...MOZESZ ZWIJAC INTERES... MYSLALES ZE MASZ DOCZYNIENIA Z IDIOTAMI... NIKOGO WIECEJ JUZ NIE OSZUKASZ... BADZ PEWIEN...
Był ktos na policji w tej sprawie? Jeśli tak to proszę o priv, bo zamierzam się udać na policję a najlepiej jakbym wiedziała gdzie jeszcze wniesiono skargę na Maria.
Każdy chce oskarżać Mario a ja Wam coś powiem. Wiecie kto zawalił ? Tyle lat dzieją się takie cyrki a OHP mimo wszytsko z nim współpracuje, mimo że wiedzą że to oszust i wyłudzacz kasy. Jak do poniedziałku mi nie wpłyną pieniądze na konto to też idę złożyć skargę , ale nie na Maria, a na OHP, że taka poważna instytucja , a robią w balona setki ludzi i werbują ich do pracy, ktora kosztuje mnóstwo pieniędzy no i plus nerwy. Ale przynajmniej już ten krętacz nie nabierze nikogo z naszych rejonów , bo takiego wała jak odwalił w tym roku to głowa mała. Pozdrawiam wszystkich :)
Na pewno masz rację, ale mimo wszystko to mario zgarnął kasę i teraz problem z oddaniem.
branie pieniedzy za posrednictwo pracy jest nielegalne, pewnie bedziecie mieli nauczke na przyszlosc.Mario jezeli zalezy na reputacji swojej firmy powinien oddac pieniadze ludziom i moze w ramach rekompensaty zalatwic jakas prace, tylko kto mu znow uwierzy.
Hmm ten Pan Mario czesto na forum pisal ze nie jest posrednikiem,a swiadczy uslugi przewozowe,moze warto go nazwac naganiaczem skoro jezdzi po pl i nagabuje ludzi do pracy w hiszpanii i jeszcze oplaty pobiera; cos czuje ze tym razem z twarza nie wyjdzie z tego ze nie pojechaliscie na cytrusy,a swoja droga to cos zamilkl ostatnio, a tak lubil sie produkowac na temat osob ktore pisaly prawde jak jest z praca oraz przewozami
zgadzam sie z wami wszystkimi. jesli nie odda pieniedzy to juz moze zwijac interes bo nikt nie pojedzie juz za jego posrednictwem do pracy. to zwykly oszust i juz fama poszła o jego przekretach. odda wszystko co do centa albo i jeszcze wiecej...pojdzie z torbami oszust jeden...
TO ON ZAWINIŁ NACIĄGNAŁ SPORA LICZBĘ OSOB W POLSCE KTORZY CHCIELI WYRWAC SIE DO PRACY ZA KONKRETNE PIENIADZE.
TAK OPISYWAŁ TE PIĘKNĄ REKRUTACJĘ
Do Ohotniczych Hufców Pracy ludzie tez mają ŻAL bo im ZAUFALI - bo przeciez to INSTYTUCJA PAŃSTWOWA.

"BIEDNYCH KOPIĄ A BOGATYCH GŁASZCZĄ "

I taki własnie człowiek dorabia na na innych biedniejszych

TU JEST LINK DO ZDJĘCIA MARIA !!

http://images39.fotosik.pl/1561/bbc7103d17935961.jpg

Informacje kontaktowe do Mario :
Numer telefonu
+34 6[tel]Komórkowy
+34 642734777 Domowy

Adres
21130 Mazagón, Spain

Nazwy użytkowników
32915830(Gadu-Gadu)