Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
451-480 z 1069
Własnie przed chwilą dzwoniłąm do Maria i to samo " czekac, czekac". Jak ktos cos bedzie wiedział, to pisac ;) pozdrawiam.
dzwoniłam do maria powiedzał ze po świetach wszystko ruszy bo teraz pada deszcz tak w połowie kwietnia
a w połowie kwietnia powie że pod koniec itd. Aż wszyscy zrezygnują
Moze im o to chodzi...
Nie panikujcie. Sprawdzcie wyjazdy z poprzednich lat. Wyjazd byl 14 kwietnia.
Pogoda jest jaka jest i musimy czekac. Przeciez nikt was nie zmusza do niczego.
Nie panikujcie? Ty sobie jaja robisz? wyjazd jest przekładany marca, człowiek żyje w ciągłym napięciu i niewiedzy bo znikąd informacji a Ty piszesz żeby nie panikować? Nikt nas do niczego nie zmusza to fakt ale jeżeli do cholery człowiek zainwestował nie tyle pieniądze co czas to chyba może od czasu do czasu wypowiedzieć swoje zdanie!
Ja ci nie bronie sie wypowiadac. Tylko kazdy krzyczy ze nie bedzie czekal,ze to strata kasy a jak dostana smsy to wszyscy pojada. Po co wiec to wszystko?
Zgadzam się z koleżanką piętro wyżej.
dostałem też odpowiedż od Mario i Czekam(:
ja od paru tyg szukam sobie czegoś innego, i jak tylko dostanę tel to w du**e mam tą Hiszpanię, jak nie będzie tel to jadę do Hiszpanii, tak więc ja nie czekam z nadzieją na ten sms, tylko staram się tez gdzie indziej działać
Ludzie o czym wy piszecie ? Czekam tak samo jak WY już 4 miesiąc.
Obiecywał wczesniejsze wyjazdy, teraz jak się uda wyjechac to na ile ? na 2 miesiące ?
Góra do końca LIPCA ?
Ten Nasz MARIO wziąłby sie do roboty i zadbał o klientów WIECEJ INFO NA FORUM !!
Ponabierał po 30Euro od kazdej osoby ktora sie zgodziła na wyjazd i na te przedstawione warunki
Jednym Słowem ŻENADA.
Dobrze ze taka instytucja jak OHP czy PUP wiedziały o organizacji tych spotkań
Byli również redaktorzy gazet wiec porobili trochę zdjęc :)
Ludzie odpowiedzialni za ustawienie tej rekrutacji siedzieli obok i widzieli jak kazdy zdecydowany wpłacał kasę.
MARIO zadowolony w koperte zbierał.
edytowany przez vendettaUK: 03 kwi 2012
pomarancze napewno nie sa do konca lipca, tam juz nic w lipcu nie ma na polach, moze beda do czerwca.
ejjjjjjjj...poczekajmy spokojnie czy ktos jedzie z elbląga na cytrusy ???????????????????? ja co tydzien dzwonie jutro też zadzwonie i jak co napisze :)
my jedziemy z Olsztyna ale i tak pewnie wyjazd bedzie z wrocka;/ sprawdzalem to nas wyniesie 160zl dodatkowe wiec "wybornie"
Nie tylko Was,naprawde. A co maja powiedziec ludzie np z Gdanska czy Slupska? Maja jeszcze dalej. Dziewczyny na truskawki tez dojezdzaly i takich pretensji nie mialy.
miały miały, nikomu się to nie podoba bo to jednak są dodatkowe koszty
pewniak na 100% no wiec tak dzwoniłam i wiem ze po swietach mamy czekac na sms osoby z okolic elblaga, olsztyna iławy ,działdowa i okolice beda podstawione autokary jak na blizej p.s .... bedzie oki
To fajnie że się coś ruszy. Ciekawe co z nami - My z chłopakiem jesteśmy z Dębna zacodniopomorskie...? czekamy na cytrusy...
Cytat: ewelinae-g
beda podstawione autokary jak na blizej

Myslicie ze zrobią wyjatek i podstawią tak blisko autokary?
Bedzie im się opłacało ?
Postój macierzysty mają we Wrocławiu wiec zrobią wyjątek i przyjadą po Was
ok 500km drogi :)
Teraz na truskawki wyjazd był z Torunia i z Wrocławia.
Tak, wiec widocznie zależy od ilosci osób z danego rejonu.
Gdzie w warmińsko mazurskim odbywało sie spotkanie rekrutacyjne ??
Sporo osób podpisało przysłowiowe "kontrakty" ???
Kazdy kto podpisywał wpłacał zaliczkę 30e?
edytowany przez vendettaUK: 04 kwi 2012
Ewelina a gdzie dzwoniłaś do Maria czy OHP??
Cytat: vendettaUK
Tak, wiec widocznie zależy od ilosci osób z danego rejonu.
Gdzie w warmińsko mazurskim odbywało sie spotkanie rekrutacyjne ??
Sporo osób podpisało przysłowiowe "kontrakty" ???
Kazdy kto podpisywał wpłacał zaliczkę 30e?

tak duzo bylo osob w OHP Olsztyn liczylem jakos 20-30 par na cytrusy a spotkania byly jeszcze w Elblagu z tego co wiem i chyba 2 tury byly.dodajmy ludzi ktorzy zapisali sie przez neta badz tez telefonicznie i przelewali kase na ich konta
Troche osob na cytrusy jest. Ciekawe na ile grup podziela. Pewnie wedlug zglaszanego zapotrzebowania.
A gdzie odbyły sie pierwsze spotkania rekrutacyjne osób zaintersowanych zbiorem cytrusów??
Ciekawi Mnie jaką macie szansę szybkiego wyjechania.
Czy jest jakaś kolejnosc województw ? Ktore jadą pierwsze ?
Mario napisał ze juz grupa 100 osób wyjechała na cytrusy - skąd wyjazd ?
nie mam zielonego pojecia jaka jest kolejnosc..wiem jedno ze na liscie Olsztynskiej jestem 1 xD
dzwoniłam dopani co wysyła ludzą sms w sprawie wyjazdu mam jej numer ona ma liste odmario
a na tej liście Katowice sa na ktorym miejscu? nie orientujesz się?albo mogłabys podać numer co dzwoniłas?<ewelinae-q>?
Witajcie, byłam w Hiszpanii i opisałam całą sytuacje niestety nie znam się dobrze na technice komputera, Jeszcze 3 dni temu na tym forum było 286 wiadomości.Wszystkie zostały usunięte.Podałam swoje dane i nr telefonu. Chcecie jedzcie, ale na dzień dzisiejszy odradzam wszystkim wyjazd.Jesteście dorosłe zrobicie co uważacie za stosowne.Ja cieszę się,że wróciłam.Przez trzy tygodnie pracowałam aż 6 niepełnych dni.A ostatnie dni głodowałam.Mario sporo na spotkaniach obiecywał, niestety nic nie było prawdą.Z resztą tu był bardzo miły choć konkretny, a w Hiszpanii to już inny człowiek.Tak są tam plantatorzy, którzy są ok. Niestety trafiają się i tacy którzy nawet do pracy nie dopuszczają. Powodzenia
Cytat: malgorzata44
Witajcie, byłam w Hiszpanii na truskawkach i opisałam całą sytuacje niestety nie znam się dobrze na technice komputera, Jeszcze 3 dni temu na tym forum było 286 wiadomości.Wszystkie zostały usunięte.Podałam swoje dane i nr telefonu. Chcecie jedzcie, ale na dzień dzisiejszy odradzam wszystkim wyjazd.Jesteście dorosłe zrobicie co uważacie za stosowne.Ja cieszę się,że wróciłam.Przez trzy tygodnie pracowałam aż 6 niepełnych dni.A ostatnie dni głodowałam.Mario sporo na spotkaniach obiecywał, niestety nic nie było prawdą.Z resztą tu był bardzo miły choć konkretny, a w Hiszpanii to już inny człowiek.Tak są tam plantatorzy, którzy są ok. Niestety trafiają się i tacy którzy nawet do pracy nie dopuszczają. Powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.
451-480 z 1069