Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
361-390 z 1069
Jest tu ktoś na forum?
jaan90 a co juz jedziesz
Jeszcze nie nic cisza a ty Eyla coś juz wiesz?
jeszcze nic nie wiem,zastanawiam się czy to czekanie ma sens szukam czegoś innego
je też szukam czegoś innego, ale niestety nie jest łatwo tak jak na początku myślałam
nie jest łatwo ale sezon się zaczyna więc jest szansa na znalezienie czegoś innego
czesc wszystkim,ja na truskawki wyjechalam 25 lutego a wrocilam 14 marca,ale nie z powodu zlych warunkow czy czegos innego,mam tate w szpitalu i musialam wrocic ale zapisana jestem na cytrusy z moim chlopakiem i teraz juz jade i zostane do konca.Opoznione sa wyjazdy i na truskawki i na cytrusy,nie ma co sie pchac bo pracy nie bedzie i bedziecie siedziec w domu.Ja bylam 2 tyg a przepracowanych dni mialam tylko 6 ;/ 3 dni na malinach i 3 dni na truskawkach.A dlaczego?Bo noce i ranki sa zimne,tak jak u nas,w dzien owoce nie zdaza urosnac i jak w jeden dzien wyzbieramy,na drugi dzien idziemy zbierac w inne miejsce to potem musi byc dzien wolnego by to uroslo.Jest coraz cieplej,w dzien jest nawet upal ze nago mozna chodzic ale to nie wszystko.Jak Mario mnie odwozil to sam mowil ze wyjazdy sa opoznione i to nie jest niczyja wina tylko pogody,sama sie przekonalam.Pozdrawiam wszystkim oczekujacych i badzcie cierpliwi,wyjedziecie :) bedzie potem taki skwar ze dnia wolnego nie bedzie bo trzeba bedzie zbierac zeby pracodawcy strat nie mieli :) jak chcecie cos wiedziec to piszcie,odpisze to co wiem
Cytat: anusiak84
czesc wszystkim,ja na truskawki wyjechalam 25 lutego a wrocilam 14 marca,ale nie z powodu zlych warunkow czy czegos innego,mam tate w szpitalu i musialam wrocic ale zapisana jestem na cytrusy z moim chlopakiem i teraz juz jade i zostane do konca.Opoznione sa wyjazdy i na truskawki i na cytrusy,nie ma co sie pchac bo pracy nie bedzie i bedziecie siedziec w domu.Ja bylam 2 tyg a przepracowanych dni mialam tylko 6 ;/ 3 dni na malinach i 3 dni na truskawkach.A dlaczego?Bo noce i ranki sa zimne,tak jak u nas,w dzien owoce nie zdaza urosnac i jak w jeden dzien wyzbieramy,na drugi dzien idziemy zbierac w inne miejsce to potem musi byc dzien wolnego by to uroslo.Jest coraz cieplej,w dzien jest nawet upal ze nago mozna chodzic ale to nie wszystko.Jak Mario mnie odwozil to sam mowil ze wyjazdy sa opoznione i to nie jest niczyja wina tylko pogody,sama sie przekonalam.Pozdrawiam wszystkim oczekujacych i badzcie cierpliwi,wyjedziecie :) bedzie potem taki skwar ze dnia wolnego nie bedzie bo trzeba bedzie zbierac zeby pracodawcy strat nie mieli :) jak chcecie cos wiedziec to piszcie,odpisze to co wiem
to znaczy że truskawka bedzię dłużej skoro niema jej jeszcze tak dużo.tak wyjedziecie to po ile tych osób jedzie po hu....,chyba przeciesz tych plantacji truskawek jest od bardzo dużo i 450 osób bez problemu by znalazło prace ale nie bądzmy gupi bo pewnie takich jak mario jest dużo.Przeciesz on jedyny nie jest co załatwia prace
byłam to wiem trafiłam na szefa hu... to sobie znalazłam inną plantacje język żadna sztuka szybko można go się nauczyć
Do anusiak84 - cześć ja z chopakiem mamy jechać na cytrusy jesteśmy z zachodniopomorskiego z Dębna i do tej pory nie dostalismy zadnego smsa. Wiesz moze kiedy spodziewac sie tego wyjazdu? Znasz jakies szczegóły? pozdro
z Mariem jestem umowiona ze mam dzwonic do niego koniec miesiaca,postanowilam sobie ze w piatek zadzwonie to bede wiedziec,ja jestem z Sosnowca ale wyjazdy i tak sa z wroclawia obojetne skad kto jest,wyjazdy sa co sobote,bynajmniej na truskawkach tak bylo,skoncza sie truskawki to zaczna wyjezdzac cytrusy.Jutro bede dzwonic do ohp i zapytam czy juz cytrusy jakies wyjechaly.Truskawka nawet moze byc do lipca,to zalezy kiedy je zasadzili,jak wczesnie to wczesnie sie skoncza,dlatego do jednego szefo juz w styczniu pojechali ale wczesniej wroca,inny posadzil pozniej to beda dluzej dlatego takie ostepy czasu sa a ludzie sie denerwuja.Jedno wiem,wyjedziecie na bank,wiem co to znaczy czekac ;/ teraz juz sie tak nie obawiam ale nie moge sie doczekac :) zwlaszcza ze bede z moim ukochanym hehe,bo samej to smutna 3500tys km ;/
To jakbyś coś konkretnie wiedziala to proszę o info
napisze jak bede wiedziala
własnie oglądałam wiadomości i mówili o Hiszpanii, tysiące Hiszpanów emigruje za praca do innych krajów (nawet do Polski) za pracą( u nich powyżej 300tyś osób jest bezrobotnych), a ja się tam pcham;) śmiać mi się z samej siebie chce, mówili że mimo iż Hiszpanie nie lubią robić na polach to teraz tam się pchają;)
Ciekawe...
Cytat:
( u nich powyżej 300tyś osób jest bezrobotnych

A gdzie to "tam u nich"?
Tak pytam...bo w Hiszpanii...ponad 5 mln...jest bezrobotnych....
------
Przeciez pisalam, ze bezrobocie siega juz PONAD 23%... - tu trzeba dodac : mlodych - szukajacych "PIERWSZEJ" pracy, tych na sile na "kursy" wypychanych... itp. statystyczno-polityczne makijaze...
---------------
---------------
CO 4 HISZPAN JEST BEZ PRACY.

Dotarlo?
słuchaj Una, ja tylko piszę to co oglądałam, nic nie dodaje od siebie, ale skoro Ty wiesz lepiej to przestanę wiadomości oglądać
Witam! Czy ktoś już dostał smsa z tych co jadą na cytrusy? Bo u nas cisza ...
Dzwonilam dzis do Urzędu Pracy i pan mowil ze wyjazd na cytrusy ma byc w przyszłym tygodniu.
to już chociaz coś wiemy...
do Urzędu Pracy?
Ja teraz też dzwoniłam do urzędu i Pani powiedziała mi że wyjazdy będą po świętach.
To w końcu kiedy?
Kamila a Ty dzwoniłaś do Torunia?Bo ja do urzędu w Toruniu.Oni chyba sami nie wiedzą.
No i my tez znowu nic nie wiemy...
edytowany przez jaan90: 27 mar 2012
Kazdy mówi co chce jedni przed swietami drudzy po swietach ... wiec jak? O co tu chodzi...?
Mi w Toruniu w urzedzie pracy tak powiedzieli, ze wyjazd na cytrusy ma byc w przyszlym tygodniu ale dokladnie ktorego to jeszcze nie wiadomo.
Cytat: Una_
Ciekawe...
Cytat:
( u nich powyżej 300tyś osób jest bezrobotnych

A gdzie to "tam u nich"?
Tak pytam...bo w Hiszpanii...ponad 5 mln...jest bezrobotnych....
------
Przeciez pisalam, ze bezrobocie siega juz PONAD 23%... - tu trzeba dodac : mlodych - szukajacych "PIERWSZEJ" pracy, tych na sile na "kursy" wypychanych... itp. statystyczno-polityczne makijaze...
---------------
---------------
CO 4 HISZPAN JEST BEZ PRACY.

Dotarlo?
nikt cię na siłę tam nie pcha więc czemu sapiesz??!!!!
może dużo jest cytrusów i w dwóch turach pojedziemy, jedni przed a drudzy po świętach
Temat przeniesiony do archwium.
361-390 z 1069