Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 1069
o tym właśnie pisałam pare minut po 14 ..:)))) rozwarzałam rownież przyjazd dzień wczesniej i przenocowanie w jakims tanim hoteliku byłoby najpewniej, ze wtedy sie zdąży na autobus do Hiszpanii .jak dla mnie CI CO JADA z Olsztyna moglibysmy sie spisać i jakoś dogadać razem razniej i bezpieczniej jest jechac a co do autobusu podstawionego z Olsztyna do Hiszpanii miał być ...ale czy bedzie tego nie wie nikt jak bedzie ..to bedzie super a jak nie to jakos trzeba sie zorganizować:))) pozdrawiam .
jestem jak najbardziej za
My rowniez jestesmy za..:) jak tylko bedzie podany pewny termin to jakos trzeba sie skumac. do wrocawia pospiechem z olsztyna to jakby nie patrzec 7godz drogi lepiej miec przedzial z kims zyczliwym bo zawsze rozni ludzie moga sie dosiasc hehe.Mam tylko nadzieje ze wyjazd bedzie z Olsztyna dla nas bo duzo ludzi bylo na spotkaniach w warm maz (mam na mysli osoby zdecydowane ktore podpisaly ten"kontrakt") nawet jakbysmy mieli jechac do elblaga to i tak o niebo lepiej niz do wroclawia na 2 koncu Polski... ;/
dostałam e maila od Maria "Wyjazdy sa z miejsca takiego jak lepiej jest dojechac wszystkim z calej Polski, moze to byc Wrpclaw, Kraków Toruñ, zalezy ile ludzi jedzie i z kad z Polski. Narazie jada wszyscy z Wroclawia bo mamy ludzi z calej Polski dojezdzajacych na wyjazd a Wroclaw jest bardzo dobrze polaczony przez PKP i PKS wiec do puki nie bedzie zamówienia z jednej konkretnej firmy na osoby do puty wyjazdy beda z wroclawia.
Przepraszam za uniedogodnienia."
a nie pisał może kiedy ????:(((
napisał że kwiecień
nie wiem jak Wy ale ja mam dosyć, szukam czegoś innego
ja tam czekam na wyjazd, nawet do połowy kwietnia
przekładają to z miesiaca na miesiac ,a w ohp panie nigdy nic nie wiedzą.był luty był marzec i teraz jest kwiecien i zleci do zimy ... bedzie ze jest zła pogoda .mogli te spotakania w lutym zrobic a nie człowiek od 4 miesiecy czeka ... w kwitniu to może byc koniec miesiaca i na ile my mamy tam jechac na 2 miesiace albo na miesiąc ,
od początku mi ten Mario "śmierdział" ale pomyślałam że skoro wyjazdy są organizowane przez OHP to źle być przecież nie może i postawiłam na jedną kartę, rzuciłam pracę ( pracowałam do końca lutego bo przecież na początku marca miał być wyjazd) a teraz ku**a zostaje z niczym..... nie nie... co ja gadam, są przecież długi jeszcze, o nich nie można zapomnieć
jestem bez wyjścia ... czekać bede tak czy siak...ale mogliby podac konkretne terminy to czlowiek by wiedział na czym stoi ...
to tak samo jak ja... pracowałam zostawiłam to, mamy odłożone na wyjazd , ale to musi lezec a życ trzeba i h;;j wie co robic a jeszcze swieta idą...
Witam

Mam takie pytanie , razem z 2 koleżankami mam zamiar jechac do Hiszpani na zbiory ale to dopiero w czerwcu , jak myślicie możemy się jeszcze załapać ??
w czerwcu już raczej na nic się nie załapiecie, truskawki do czerwca się skońćza, pomarańcze raczej też, ale może niech się wypowie ktoś jeszcze, kto sie lepiej zna na tym.
tez tak myślałam kurcze , moze do innego Państwa pojedziemy :)
Cytat: gochaj1
od początku mi ten Mario "śmierdział" ale pomyślałam że skoro wyjazdy są organizowane przez OHP to źle być przecież nie może i postawiłam na jedną kartę, rzuciłam pracę ( pracowałam do końca lutego bo przecież na początku marca miał być wyjazd) a teraz ku**a zostaje z niczym..... nie nie... co ja gadam, są przecież długi jeszcze, o nich nie można zapomnieć

wyjazdy nie sa organizowane przez OHP.. jak sie pytalem siedzacej tam dziewczyny czy wysoka prowizje maja za wspolorganizowanie wyjazdow to mowila ze nic nie maja i ze tylko pomagaja prowadzic rekrutacje w polsce.. takze wyjazd to bedzie ale na honolulu malpom obierac banany ze skory...jak nie wyjedziemy to jak bedzie nabor w tym roku na przyszly w ohp ja sie przejde na te spotkanie i "porozmawiam" sobie z tym gostkiem
Witam .Ja miałam jechać 8 marca ,ale całe szczęście że zachorowałam i nie pojechałam .Pojechały za to moje dwie koleżanki ,od których dostałam dzisiaj sms ;hm jest tu zajeb........przeje....normalnie Oświęcim. Dobrze zrobiłaś ,że nie pojechałaś.Szukaj innej pracy . Nie mogę zrozumieć ,że wysyłają nas z OHP i nie mają sprawdzonych miejsc i pracy ,warunków -ludzie co to ma być i nie ma na to sposobu ,aby to przerwać .??????????
Kurcze , teraz to sie zastanawiam czy w ogole gdzies wyjezdzac :(
Ania, twoje kolezanki wyjechaly na truskawki czy cytrusy? bo na truskawkach prawie wszedzie masz takie chjowe warunki mieszkaniowe..
Ktoś może już ma doświadczenie pracy na zbiorach?? co mozecie polecić ?? jaką firme ??
Cytat: Ghost_86
Ania, twoje kolezanki wyjechaly na truskawki czy cytrusy? bo na truskawkach prawie wszedzie masz takie chjowe warunki mieszkaniowe..

zgadzam sie mi raz zdarzyło że mieliśmy nowe domki a przeważnie to takio ale ważne by była ciepła woda do kompania kuchenka do gotowania łużka do spania
łóżka
przeprasza za błąd
Hej .Te moje koleżanki są załamane pracą ,ponieważ miały być nadgodziny ,a tu nawet normalnych nie można nazbierać .a o warunkach nie wspomną .Wiadomo ,że jedzie się zarobić ,a nie siedzieć .Miałam takie wyrzuty ,ponieważ cieszyłam się zresztą jak każdy ,że pojadę zarobię ,ale teraz ciesze się ,widocznie tak miało być. One są na truskawkach.A jeszcze nie mogę zrozumieć ,że ściągają ludzi ,bo piszą ,że jadą w poniedziałek ,a tamte nie mają pracy-o co tu chodzi ,
Cytat: ania-friedel
Hej .Te moje koleżanki są załamane pracą ,ponieważ miały być nadgodziny ,a tu nawet normalnych nie można nazbierać .a o warunkach nie wspomną .Wiadomo ,że jedzie się zarobić ,a nie siedzieć .Miałam takie wyrzuty ,ponieważ cieszyłam się zresztą jak każdy ,że pojadę zarobię ,ale teraz ciesze się ,widocznie tak miało być. One są na truskawkach.A jeszcze nie mogę zrozumieć ,że ściągają ludzi ,bo piszą ,że jadą w poniedziałek ,a tamte nie mają pracy-o co tu chodzi ,
bo to zależy też od danego campa na jednym są truskawki na drugim niema TO TAK JAK DBASZ TO MASZ JEDEN KAŻE WRZUCAĆ LUZEM A DRUGI UKŁADAĆ
WITAM! DOSTAŁ JUZ KTOŚ SMS O WYJEXDZIE NA CYTRUSY? BO MY CZEKAMY NA ESA I NIC!
Czesc Wszystkim.

Mam pytanie, jak załatwiliscie prace przy cytrusach? Przez net? I czy mozna byłoby się jeszcze załapac. Z góry dziękuje za info i jakies namiary...
Ok, doczytałam juz ze przez Mario wyjazdy... Czy w związku z tym mogę prosic o jakis numer do goscia? I jak myslicie, jest jeszcze w ogóle szansa aby się na taki wyjazd załapac?
Mario pisał, że listy są już zamknięte, więc szanse na "załapanie się" są raczej marne, ale spróbować możesz.
jedzie ktoś z Katowic na cytrusy?
Czy ktoś już był na cytrusach , żeby opisać ogólnie jak wyglada praca i czy jest bardzo ciężko
Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 1069