Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 1069
Inowrocław a Ty?Tylko boję się bo jak wyjazd będzie z wrocławia to trochę daleko.Do torunia miał nas zawieść kolega,ale do Wrocławia nas nie zawiezie bo to za daleko.
to jest potem szansa pracy w turystyce....ale będzie b.ciężko!
My z Rypina, do Wrocławia też daleko mamy, ale jedziemy autobusem z Włocławka, bo stamtąd jest bezpośredni autobus do Wrocławia.
tak, zdajemy sobie sprawę z tego, że lekko nie będzie, jesteśmy zdecydowani i bardzo chcielibyśmy zostać, nie na stałe oczywiście
ja jestem z Torunia,i jest pociąg do Wrocławia o 6.36 chyba i jest tam po 13,bo wyjazd jest zawsze o 15.30
o to też nasze "strony", hehe
ja mam autobus z Włocławka o 7:40 rano i też po 13 powinnismy być we Wrocławiu, plus tego jest taki, że wysiądziemy na PKS a stamtąd jest też wyjazd, prawda?
Jestem zawiedziona że tylko 3 miesiące,chyba że będziemy pracować od rana do wieczora to będe bardzo zadowolona.Pięć lat temu byłam na truskawkach i bardzo miło to wspominam.
http://www.eltiempo.es/fotos/en-provincia-huelva/tiempo-de-fresas.html tutaj macie fotki z truskawki.....zobaczcie ile ludzi zbiera i ile jest jeszcze wolnych miejsc?
miejmy nadzieję, że owoce dojrzeją i będzie duzo pracy, niestety wszystko w takich przypadkach zależy tylko i wyłącznie od pogody
Valenciana7 a msz jakieś namiary na fotki z cytrusów? Bo szukałam i szczerze to niewiele znalazłam
jakie fotki???na youtube jest pełno filmów,jak się zbiera itp.?
widziałam te filmy na youtube, ale wiesz, tylko jest na nich pokazane jak się zbiera, a wolałabym zobaczyć takie ogólne fotki jak to wygląda taka plantacja, jak bierają ludzie takie fotki w trakcie pracy no nie wiem, rozumiesz o co mi chodzi?
też bym chciała wiedzieć na czym polega zbieranie w parach
może coś poszukam...ale to będzie po hiszpańsku?a co chcesz wiedzieć?że w ACPH jest zrzeszonych 230 plantatorów co maja ponad 14 tys.hektarów plantacji???
ja jestem taka, że lubię dużo wiedzieć, nawet takie rzeczy, bo zawsze to może się do czegoś przydac, zresztą ja lubię zdobywać wiedzę, zwłaszcza że mnie to interesuje
tutaj macie filmik na czym polega praca kobiet na plantacji pomarańczy....miłego oglądania życzę....
Valenciana7 a Ty znasz język hiszpański bo ja niestety nie.
znam hiszpański....
filmik fajny, dzięki za link
doszłam do takiego wniosku, że już praktycznie połowa miesiąca, do kwietnia nie jest aż tak daleko ja się wydaje, mam tylko nadzieję, że teraz już będzie ciepło i wkrótce wyjedziemy
jeszcze tylko 2 tyg.i trzeba będzie jechać...obecnie dzisiaj było 23 stopnie..w Huelva
Mam nadzieję że pomożecie mi co?:-) w tłumaczenu
no to chyba dobrze, że jest taka temperatura? nie wiem, mi sie wydaje ciepło, ale nie wiem jaka zazwyczaj jest tam temp o tej porze. Cieszę się na samą myśl o wyjeździe. Zawsze podobała mi się Hiszpania, język hiszpański i ta kultura, ach marzyło mi się pojechać tam chociaż na jeden dzień ;) Więc gdy tylko nadarzyła się okazja, by pojechać tam do pracy to musiałam skorzystać, mężowi tez spodobał się ten pomysł, więc nie musiałam go nawet namawiać
patrycja08 jestem pewna, że będzie jechało wiele osób, które znają choć trochę język i z pewnością pomogą innym
hiszpania to jest najpiękniejszy kraj w Europie....inni ludzie jak w Polsce....szkoda że obecnie jest tam kryzys,ale gdzie go nie ma,nawet w Polsce jest,tylko ludzi ogłupiają te pseudorządy!!!!
Może pojedziemy razem.Ide spać to szybciej zleci mi ten czas wyczekiwania.
zgadzam się, nie byłam nigdy w Hiszpanii, ale jest to moim marzeniem, do niedawna wydawało mi się, że nie do spełnienia, ale jest to dla mnie dowodem na to, że jak się czegoś bardzo pragnie to nie ma rzeczy niemozliwych. I to prawda, kryzys jest wszędzie, nie ma się co oszukiwać, u nas też.
patrycja08 fajnie by było jakbyśmy jechali razem :)
zmykam już.pa
to ja też, dobranoc
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 1069