Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
541-570 z 1069
daj spokój Ewelina, szkoda gadać
Ja niczego takiego nie dostałam... ktoś leci sobie w kulki z nami
ciekawe czy wszystkim będą proponować
pewnie nie ma dużo pracy dla wszystkich przy tych cytrusach i dlatego tak to dzielą????ciekawe co z tego wyjdzie???
do mojej dziewczyny również dzwonili czy nie chciałaby sama wyjechać a później by,m do niej dołączył :P Sobie jaja robią dobrze ze moja od razu odmówiła. jak tu ktoś już napisał jeśli jechać to tylko parami i tyle :)
jesli bede cos wiedział konkretniejszego to dam znac pozdrówka i oby juz te cytrusy ruszyły !!!
Do mnie też dzwonili, i również się nie zgodziłam. Jakbym chciała jechać sama na truskawki to bym się zapisała na truskawki... Bez faceta się nie ruszam nigdzie, szczególnie, że się człowiek tego forum naczytał. Pani z OHP powiedziała, że nie będzie namawiać, bo w następnym tyg ponoć maja znać już dokładny termin wyjazdu na cytrusy. Oby.. I ona mi mówiła, ze te truskawki i maliny czy tam borowki to na 3 miesiące, a póżniej partner miałby dojechać. Gdzie tu sens? Po tym czasie to juz te cytrusy się skończą. No ale cóż. Czekamy dalej.
jak można odzyskać te 30euro ( z partnerem 60) ktoś wie?
Do nas nikt nie dzwonił i czekamy zobaczymy co z tego wyjdzie. Ciekawe czy ktoś się na cos takiego zdecyduje. My bylismy zapisani na cytrusy i na cytrusy chcemy jechac....
Witam. Czy ktoś jedzie z Białegostoku na zbiór malin i borówek 19 kwietnia z Wrocławia? Ktoś wie coś więcej na ten temat?
Mój chłopak dzwonił dziś do ohp w Białymstoku i mówili, że na maliny jedzie sie gdzieś na 3 miesiące i jadą tylko panie, a panowie dopiero po tych 3 miesiącach dojadą na cytrusy. To jest tylko propozycja, nieobowiązkowe. Ale lepiej jechać odrazu razem na cytrusy bo więcej się zarobi. Termin wyjazdu na cytrusy będzie podany w następnym tygodniu. Mario powiadomi sms-em. Ale jak przyjdzie sms to lepiej jeszcze zadzwonić do ohp, tam konkretnie odpowiedzą na temat wyjazdu.
Oby tak było i wkoncu zebysmy pojechali na te cytrusy.
Dla mnie nikt nie proponował wyjazdu na dodatkowe, znaczy maliny, borówki, truskawki...
Byłam na spotkaniu w Olsztynie.

Cytat: gochaj1
jak można odzyskać te 30euro ( z partnerem 60) ktoś wie?

Wiesz, ja też już o tym myślę, znaczy chłopak jeszcze ma maleńką nadzieję na ten wyjazd.
I ja już obiecałam w tym też sobie, że czekam do przyszłego tyg na jakieś konkrety od nich, potem spróbuje odzyskać te wpłacone 30E (podobno: jako gwarancja wyjazdu).
Wiem, że to nie będzie łatwe. Ja zacznę od zgłoszenia do OHP, jak to nie podziała to zwrócę się do władz. A wtedy im więcej osob, tym łatwiej odzyskać.

Ale to mówię, dopiero za ok. tydz. jak się okaże, że to wciąż jest odkładane.
edytowany przez Orangena: 13 kwi 2012
może i masz rację, też może poczekam, tylko mój facet w gorącej wodzie kąpany i ciągle chodzi za mną i jęczy kiedy wyjazd, a co ja ? biuro informacyjne? też nie wiem kiedy. A skoro Ella456 pisze że będzie coś wiadomo w przyszłym tyg to spróbuję go zmusić by poczekał
Hehe. No to masz się z nim, co? :)
U mnie tylko rodzina wciąż suszy głowę, kiedy i kiedy? A ja wciąż muszę mówić, że po tym dniu i po tym będzie wiadomo; i tak już od stycznia. A ich zamartwione twarze, wydają się być coraz bardziej przerażające.
Jeszcze o tyle mam dobrze, że Mój sam wertuje to forum i kontaktuje się z Mariem.
Niestety wciąż żadnych konkretnych informacji, wciąż tak jak każdemu, mówią żeby cierpliwie czekać. A mnie to już nawet nie tyle co wkurza, ale męczy.
Żeby człowiek wiedział, to by się w to nie wciskał, a jeśli już to znalazłby sobie coś na te 3-4 m-ce, ale czy nasze życie kogoś obchodzi? Wiele razy się nie tyle co przekonaliśmy, co nawet zostaliśmy w tym upewnieni, ale coż - brak pieniędzy potrafi zmusić do wielu głupot, nawet poświęceń.
To prawda. Zgadzam się z Toba. To wszystko jest bardzo męczące...
A z tym wyjazdem na maliny. Nie pchałabym się tam, i każdej odradzam. Samotna Polka(i nie tylko) nie jest tam dobrze traktowana, to nie mit, czy plotka, to fakt.
Przez niektóre "bałwany" i "puszczalskie" mamy niezłą opinię na całym świecie.
ja swojej tez bym nie puscil to chyba logiczne a oni takimi propozycjami lamia juz wszelkie warunki tego smiesznego kontraktu...
A jaki Ty/Wy kontrakt dostałeś/dostaliście?
Z tego co się dowiedziałam, te papierki (nie przetłumaczone nam na j.polski) nie mówią nic konkretnego o tym, że mamy zbierać cytrusy, czy coś.
A z resztą już podejrzane było, że kazali nam się podpisać tylko imieniem i nazwiskiem oraz datą urodzenia, no i to chyba tyle od nas chcieli (+ te 30E).
no to wogole bylo chore.. luzie (w tym my) tam obecni popisywali na luzie bo kazdy myslal ze jak to prowadzone jest przez OHP to bedzie luzik...zreszta dziewczyna jezdzila 5lat w tym 2 razy przez ohp i nigdy nie bylo zadnej wtopy przesuniec itp..raz tylko bylo ze dostala smsa rano jakos o 9 ze o 13 jest wyjazd... czy to bylo normalne?xd w 4godz wszystko ogarnac?dobrze ze wyjazd byl z olsztyna hehe
Dokładnie tak było. OHP to przecież poważna instytucja, nie pozwoli sobie na potknięcia. A tu masz babo placek :P
Wiesz co Ghost_86? Z tego co tu opowiadasz, to chyba staliście z nami w kolejce. Pamiętam z Twojego opisu taka parę. Twoja dziewczyna jest dużo niższa od Ciebie? I macie oboje ciemniejsze włosy? Tak tylko pytam :)
No i co ktos jedzie na te maliny...?
chyba w maliny;)
Dzwoniłam niedawno do Mario i mówił że w przyszłym tygodniu bedzie miał info co do wyjazdu... poczekamy zobaczymy ile w tym prawdy...
no dokladnie ona taka malutka jest xd ja stamtad kojarze 3pary aby choc bylo ich z 30 ^^
hmmm... kolejny tydzień dobiega końca, a my wciąż mamy czekać.
edytowany przez Orangena: 14 kwi 2012
Jak w tym tygodniu nic sie nie dowiemy to ja chyba podziekuje.
Chyba powinnismy wkoncu sie czegos konkretnego dowiedzieć poczekamy zobaczymy jak bedzie...
Powinnismy to juz jechac... Wiedziec to mielismy w tym tygodniu. No ale poczekamy kolejny tydzien zobaczymy.
czuję że lipa z tym będzie, nawet już nie chce mi się nigdzie dzwonić z pytaniami
Zgadzam się z Tobą Kamila. Mam dużą nadzieje że wkońcu pojedziemy i nie będą tego przeciągać w nieskończoność ...
Temat przeniesiony do archwium.
541-570 z 1069