Jak przygotowania do matury 2010 r.? :)

Temat przeniesiony do archwium.
391-420 z 421
...pewnie nieco wczesniej...
Albo razem...
Na zdrowy rozum...
Rozwiazania MUSZA sie pojawic...
podobno w tamtym roku wyniki na CKe byly 18 czerwca, to moze teraz podobnie...
tzn klucze rozwiazan oczywiscie
Słuchajcie takie pytanko mam: kiedy się tą kasę wpłaca jak się chce dostać na studia dziennie? po wynikach czy przed..? nigdzie tego nie piszą..
chyba załapałam: na UAM jak się zapisze na dany kierunek wyświetla się: Tryb I: 2[tel]czyli do 2 lipca można wpłacić kaskę po wynikach :)
tak jest :)
rejestrujesz się jak nadejdzie termin, np. na uj rekrutacja zaczyna się chyba od wtorku. i jak zaczniesz się rejestrować to ci napiszą np. że 'aby kontynuować proces rejestracji musisz wpłacić na konto ileśtam kasy' (czy jakoś tak). i tam podają numer konta. i radzę wpłacać jak najszybciej, bo trzeba brać pod uwagę, że przelew idzie kilka dni. jak już pieniądze dotrą to się na pokaże, że kwota wpłacona i możesz dalej sie rejestrować.
przynajmniej ja tak miałam.
no :) mogę stwierdzić, że CKE zamieściła oficjalne odpowiedzi na swojej stronie
pokaż gdzie? ja nie widzę :P
Odnalezione :)

http://www.cke.edu.pl/images/stories/001_Matura/hiszpanski/KLUCZE/pr_hiszp.pdf
Witam
Chciałam się spytać czy mogę zdawać maturę z języka hiszpańskiego. W szkole mam niemiecki i angielski .Hiszpańskiego uczę się samodzielnie ,nie chodzie na żadne kursy .
Na maturze musisz zdać język OBCY, niekoniecznie angielski :) Masz do wyboru jeszcze: niemiecki, francuski, hiszpański, włoski i rosyjski.

Niemniej jednak z samodzielną nauką może być problem, jeśli chcesz mieć dobry wynik. Może brakować Ci konwersacji. Nie masz osoby, która by sprawdziła twoje wypracowania, etc.
a jak w ogóle po obejrzeniu klucza odpowiedzi? Jesteście zadowoleni?
ja osobiście jestem zadowolona :) jedynie ta rozprawka jest niewiadomą, ale nie było źle :D
na ile % liczysz? ^^
minimum 85 :)
mogło być lepiej, ale nie narzekam, bo interesuje mnie filologia hiszpańska na UŚ, a tam jest +10% jeśli zdałeś hiszpański :)
ja liczę na maksymalnie 93,cośtam%, a minimalnie 88,cośtam%. nienajgorzej.
Słuchajcie.. nie wiem czy ktoś z Was będzie rekrutował do nkjo w Bydgoszczy gdyby studia nie wyszły? w ogóle macie jakąś opinię na temat takiego kolegium?
słuchajcie tak dla śmiechu patrzyłam wczoraj czy są przykładowe odp do rozszerzonego hiszpańskiego, i co? oczywiście nie ma. Te napisy na tych stronach jeszcze dziś opublikujemy odpowiedzi to jakaś farsa.
są przecież odpowiedzi na CKE
http://www.cke.edu.pl/images/stories/001_Matura/hiszpanski/KLUCZE/pr_h
iszp.pdf
dzięki hehe, bo do najoczywistrzych miejsc ja nie zaglądam
ja zamierzam zdawać podstawę(polski,majca,angielski) no i rozszerzony polski i angielski....bardzo chcę się dostać na filologię hiszpańską;-) to moje marzenie.....to moja pasja...wiecie co zaczęło się to od seriali wiele lat temu;P Potem jakoś ucichło....no i zaczęłam słuchać Meksykańskiego zespołu Rebelde z jakieś 3 lata temu i od tamtej pory nie może mi przejść(stało się to czymś więcej niż chwilową zajawką)....niestety u mnie w szkole ani w okolicznych....nie ma tego języka.....to okropne....jeszcze u mnie w szkole jest nacisk na zawodowe przedmioty więc na jakiekolwiek korki zabrakło czasu.....ale uczę się sama w domu.....myślę, że jak na amatora to mam całkiem spory zasób słów ....na prawdę chcę studiować ten język;-) jest taki piękny;-) i mam do was pytanie...znacie może zasady tegorocznej matury ? chodzi mi konkretnie o to czy jak zdam podstawę a nie uda mi się zdać rozszerzonych przedmiotów(jako dodatkowe) to czy wtedy mam zdaną maturę???
Jeżeli nie zdasz rozszerzonych przedmiotów (mając na myśli matmę, j.polski i język obcy) a zdasz podstawowe, to masz zdaną maturę.
czyli tak na prawdę co mi szkodzi ...mogę zaryzykować i spróbować zdać te rozszerzone ;-) jak radzicie?
A jak stoisz z angielskim? Na jakim poziomie jesteś?
zdawaj rozszerzone. nic nie zaszkodzi, a potem przynajmniej nie będziesz żałować, że nie próbowałaś.
szczerze to...mój poziom jest przeciętny...niby mam tam same 5 i 4 ale to już zależy od nauczyciela i od szkoły;P Zapisałam się na korepetycje z anglika więc mam nadzieję, że to coś pomoże;-)
Skoro tak to pewnie, że zdawaj. Porobisz jeszcze tylko trochę arkuszy maturalnych i będzie git. ;D
no właśnie co mi szkodzi....nic na tym nie tracę;-) jak nie zdam poszerzonych ....a zaliczę podstawowe to będę miała zdaną maturę;-)
Dziewczyny, może któraś z Was tu jeszcze wchodzi... bo mam takie pytanie.. uważacie, że idiomy na maturę rozszerzoną są potrzebne/przydadzą się?
Temat przeniesiony do archwium.
391-420 z 421

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia