Nietypowe języki!!

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 362
Uczcie się katalońskiego ;) A jak się nauczycie, to nauczcie też mnie ;)
Besos
hej :) ja osobiście ucze się angielskiego, łaciny, francuskiego, hiszpańskiego i włoskiego ale zamierzam jeszcze zacząć w najblizszej przyszłości uczyc się japońskiego i chińskiego... osobiście z tego co wiem od znajomych języki wschodnie są coraz bardziej popularne. Nie tylko te z dalekiego wschodu... spróbuj może czegoś z bliskiego wschodu np. tureckiego albo... czegoś znacznie bliższego np. estońskiego :) i... życzę miłej nauki :)
...ja po wspaniałych doświadczeniach z hiszpanskim, angielskim, francuskim, a takze przelotnie niemieckim i łaciną stwierdzam że chcę umiec portugalszki :D hihi...
Zdecydowalam sie uczyc jezyka litewskiego, ale nie wiem, gdzie w Warszawie jest taka mozliwosc. Mial ktos jakies doswiadczenia z tym zwiazane? Bardzo zalezy mi na odpowiedzi. Pozdrawiam
Zdecydowalam sie uczyc jezyka litewskiego, ale nie wiem, gdzie w Warszawie jest taka mozliwosc. Mial ktos jakies doswiadczenia z tym zwiazane? Bardzo zalezy mi na odpowiedzi. Pozdrawiam
A ja nauczę się kiedys quenyi... Ale najpierw hiszpański...
!Saludos!
ja tam narazie ucze sie angielskiego i hiszpańskiego
i na tych jezykach musze sie skupic najpierw a dopiero myslec jaki jezyk naucze sie potem jak nie umiesz 1 porządnie to po co ci 2 które umiesz tak 5/10 tak mi się zdaję
Uczę się hiszpanskiego i angielskiego ale marze zeby nauczyc sie tez jezyka HINDI :) tylko nie wiem jak i gdzie sie do tego zabrac...
a ja sie zaczynam uczyć greckiego :D TO JEST DOPIERO PIEKNY JEZYK ! geia sou !
Alez zaraz... Wg was jezykiem chinskim posluguje sie niewiele osob? Jest to najbardziej powszechny jezyk na swiecie. Chiny, Malezja, Macau, HongKong (tam wystepuje raczej kantonski ale po chinsku tez sie dogadasz) i wiele innych. To w polsce tak malo osob zna chinski ale na calym swiecie mozna znalezc sporo osob znajacych ten jezyk. Ucze sie chinskiego od 1,5 roku i znam wiele osob ktore tego jezyka rowniez sie ucza. Co do arabskiego - tez zly przyklad. Wszystkie kraje arabskie posluguja sie jezykiem arabskim tak wiec nie sadze ze 'nikt' nie potrafi tego jezyka. Ja proponuje wietnamski lub tajski. opcjonalnie jidysz badz retroromanski (jezyk uzywany w malej czesci szwajcarii)
a ja mam zajawke na nauke arabskiego!:) szukam osob z podobna faza wiec piszcie! :)
ja tam się uczę angielskiego i francuskiego. Niedawno zaczęłam naukę włoskiego. Za jakiś rok jak bede francuski i angol na perfect miała to chę zacząć hiszpański. Są jakieś kursy hiszpańkiego na necie?
No i boję się że włoski mi się bedzie mylił z hiszpańskim, bo one są troche podobne:/
A ja niedawno wrociłam z hioszpanii i zakochalam sie w hiszpanskim, choc po prawdzie bylam w czesci,gdzie mnowstwo ludzi mowi po katalońsku, myślę, ze to tez fajny język:)
A apropos podobieństwa hiszpańskiego i włoskiego, to będzie dla Ciebie tylko na korzysc, łatwiej sie nauczyć...Teraz zaczynam naukę hiszpańskiego, ale juz myśle o włoskim, właśnie ze względu na to podobieństwo;)
Ale właśnie w tym podobieństwie cały haczyk bo jakby tak zacząć nauke 2 na raz to chyba sięwszystko pomiesza. Hiszpański z włoskim i wyjdzie taki mix jogurtowy. A tak w ogóle to jak w Hiszpanii jest?? I czy można się tam dogadać po angielsku np?? Bo ja niedawno wróciłam z Włoch i wiem że jednak włosi nie przykładają się do nauki języków i czasem znają tylko swój ojczysty język. Czy tak samo z Hiszpanią jest? Pozdrawiam
Ja mam wrazenie, ze w hiszpani jest jeszcze trudniej niz we wloszech dogadac sie po angielsku...juz latwiej dogadac sie w hiszpani po wlosku :)
ja zaczynam rumunski, ale znalezc cos do nauki tego ejzyka nie ejst latwo, na szczescie udalo mi sie zlicytowac ksiazke do nauki tego jezyka sprzed 40 lat :P
Stary zacznij się uczyć węgierskiego, tak jak ja (we własnym zakresie). Kup sobie rozmówki węgierskie a potem podręcznik do gramatyki (kupiłem na węgrzech :) Zabawa gwarantowana! Pozdrawiam! Szia! (cześć po węgirsku ;)
hej.piszesz o nauce jezyka chinskiego...czy mozesz mi podac z jakich materialow zamierzasz korzystac? poszukuje ksiazek do nauki mandarynskiego....:-)))
Ni hao! z jakich materialow uczysz sie chinskiego? .zalezy mi na nauce jezyka chinskiego.posiadam kurs ESKK chinski dla poczatkujacych,nie mniej jednak poszukuje ksiazek do nauki. prosze o kontakt.xiexie! [email]
Język Bantu .. podobno można sie go od dzieci nauczyć :-P
skonczylal filologie klasyczna - lacina i greka starozytna, uczylam sie katalonskiego i baskijskiego-to dopiero kosmiczny jezyk z jego kosmiczna gramatyka, ale potrafi oczarowac i ujac za serce, np. mowiac do kogos "kochanie" mowisz "moja serdeczna kosteczko cukru", swietnie brzmi i jego nauka daje duzo satysfakcji. mialam kiedys ochote na nauke arabskiego, ale odeszla...
..rozbawiło mnie to : moja serdeczna kosteczko cukru..słodziutkie!! a mogłabyś napisac, jak to brzmi po baskijsku :) por favor :)
nire bihotz azukre koxkorra
eskerrik asko :) Zainteresowałaś mnie tym językiem :)
eskerrik asko??? jestem pod duzym wrazeniem!!!
Kaixo neskak! nola zagoz?
kaixo wszystkim oso ondo! nongoak zarete?
ja sie ucze perskiego :) calkiem ciekawie pisze sie od prawej do lewej :D
kaixo guztieei

corrine ze moduz zaude ?, eta nola ote euskaraz hitz egiten duzue.... ?

eta nondik atera duzu, "nire bihotz azukre koxkorra" - maittia esateko erabiltzen dela ?

Maittia, maitia, laztana hitz hauek erabiltzen da "cariño" esateko

nere ustez behintzat, baino ez da beharrko zurea izango

Agur ta ondo segi, euskaraz hitz egin !!!!

Mattin
jedan, dwa, tri, czetiri, pet, szest, sedam, osam, dewet, deset
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 362