Praca truskawki Huelva TAK czy NIE wypowiedzi...

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 1228
Dzięki za informację . :-) Podejdę do Nich i dowiem się co i jak to wygląda w tym roku.
Hej:)
Ja też jade w tym roku pierwszy raz... i mam pytanie czy to 1000 Euro na miesiac jest realne?
Bo na tym spotkaniu słyszalam ze ludzie mniej zarabiali...
Ale ja wam powiem jedno mam tam układy...wszystkie będziemy miały hotel z basenem,sałne,wolne i płatne weekendy,murzyna z wachlarzem zimne drinki z parasolka co wy na to? Dla wszystkich chętnych zapisy będę prowadziła na tym forum chętne proszę o odpowiedz i przesłanie CV ze zdjęciem w bikini.hahahaha..pozdrawiam
?
Hmm morena ja w to nie wchodzę :D wolę jednak warunki od pracodawcy :P
aisak91odpowiadając na twoje pytanie... jeśli będzie super pogoda dożo owocu i praca codziennie to jest realnie ja w ubiegłej kampanii miałam takie pieniądze, ale w latach ubiegłych było dobrze jak wyciagłam 850...
1000€ to ogólnie .. ale ok 200 € podobno trzeba odliczyć na jedzenie i opłaty ten gaz,socjalne .. więc pewnie na czysto z 800 € chyba ,że jakieś nadgodziny wpadną to może wtedy się 1000€ wyciągnie .. Morena chyba pisała wcześniej że miała 1000 na czysto ale nie dopytywałam ;>
Aisak91 skąd jesteś ?;>
no ja jestem z okolic Tucholi :) no wlasnie wszystko zalezy od tej pogody...
Tak na czysto mi wychodziło to był dla mnie super rok...
obecnie pogoda ładna byle by się taka utrzymała do stycznia :)
a za pierwszym razem jak jechalas bylo dla Ciebie jakos super ciezko?

Ale w Hiszpanii wichury...
w Andaluzji ? ..
NO tego to dokładnie niewiem ale w andaluzji pada...
a gdzie sprawdzasz pogodę .. ?
Moja siostra mieszka w Hiszpanii i nieraz piszemy to mi co nieco powie ale jest tez jakas strona w necie to można sprawdzić...
patrzyłam w necie to nie było nic o wichurach .. no ale na ile można ufać tej pogodzie to też nie wiadomo ...
morenaa właśnie ciężko Ci było za 1 razem jak jechałaś ?
O kurcze nawet nie wiesz jak bardzo ,przez pierwsze dwa tygodnie to walizki nie rozpakowałam bo do domu chciałam wracać tak mi ciężko było ale na szczęście miałam fajne dziewczyny w domku co pomogły mi przejść przez to wszystko...
większość ludzi pisze ,że pierwsze 2 tygodnie to tragedia a później już coraz lepiej .. silna psychika się przydaje na to wychodzi .
No dokładnie silna psychika upór i jeszcze ludzie na których można liczyć (a mało tam takich)
O ludzi się akurat nie martwię , całe życie mogę liczyć sama na siebie więc nie nastawiam się na jakiś szał i oddanie od ludzi :)
Ja cie rozumiem ale tam nie możesz być sama bo jak piszesz jedziesz pierwszy raz a jeśli dobrze rozumiem nie znasz języka, wiec będziesz zależna od ludzi którzy będą mogli ci pomóc chociaż w tłumaczeniu niektórych spraw...
jeśli chodzi o hiszpański to owszem , ale jestem przygotowana na to że ludzie mogą być niechętni do pomocy .. miło będzie jeśli znajdą się ludzie którzy pozytywnie zaskoczą mnie .. ale nie będzie rozczarowania jeśli ludzie będą niechętni . języka się uczę jako tako , zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
Wiesz tam w andaluzji bardzo bełkoczą ja na przykład niemoge zrozumieć starszych panów którzy mówią gwara to jest porażka
Tak jest w kazdej pracy że na pocztku jest ciezko... trzeba ten okres jakos przezyc :)
No własnie a jak ktos jedzie ze znajomymi to jest na 100% pewnosc ze bedzie sie razem tak jak zapewniali?
mnie starsi panowie nie interesują , chyba że cos urzędowego trzeba będzie załatwiać .. ale tak jest w każdym języku we Francji jest to samo .. niby umie się język a pojedzie się tylko 10km dalej i nic się nie zrozumie bo już jakaś gwara i zupełnie inne rozumienie słów.
Nie mam pojęcia czy będzie się razem ..ale nie wydaje mi się , chociaż może morna się wypowie ona wie zapewne jak to wygląda.
a ty truskawkowa jedziesz sama nie jedziesz z zadnym znajomym?
jadę sama .. bo znajomi mieli jechać ,ale niestety okazało się że na 5 miesięcy trzeba jechać i nie mogą zostawić studiów na taki czas ... a jak się dowiadywaliśmy na początku to mówili że 2 miesiące będzie kontrakt , a później na spotkaniu wyszło że 5 m-cy
Przeważnie jest sie razem, jeśli miałyście spięte papiery razem powinno tak być chyba że będą mieli bałagan to mogą rozdzielić bo tez się tak zdarzało.
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 1228

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie