praca huelva truskawki 4

Temat przeniesiony do archwium.
2491-2520 z 9714
własnie iwonka nie kture myslą ze my to takie strachliwe i nie pojedziemy zobaczymy co bedzie to juz pokaze czas.
no my to chyba najbardziej zdeterminowane;) no badzmy dobrej mysli okaze sie niebawem narazie czekamy na info od pana Mario:)
hej. ja troche z innej beczki, ale uważam, że nie ma sensu zakładać nowego tematu, gdyż będzie on powiązany z truskawkowym:) Czy jest na forum osoba, która aktualnie mieszka w Palos albo okolicach?? Potrzebuję pokój na miesiąc, na lipiec. Dlatego byłabym bardzo wdzięczna gdyby znalazła się osoba, która mogłaby mi w jakiś sposób pomóc:)

Sama w zeszłym roku wyjechałam dopiero w połowie kwietnia i przepracowałam równie 2 miesięce. Jednak w tym roku sytuacja wygląda chyba nieco inaczej, bo w 2010 do tego czasu był już wysyp a kolega, który sam ma pola bardzo narzekał wczoraj. Jednak życzę powodzenia, ładnej pogody, owocnej pracy, bujnej fresy i mniej nerwów !!!!;*** pozdrawiam
no to widze ze w ty roku to totalny niewypal z truskawka .jeszcze nigdy tak niebylo aby tyle ludzi wracalo w tak szybkim czasie.az szlak trafia czlowieka.iwonka90 moze powinnas byc wdzieczna ty kturzy pisza co jes grane w tym roku w hiszpani nikt ci ne odradza wyjazdu jedz i przekonaj sie na wlasnej skorze zobacz na wlasne oczy.byc moze bedziesz miala szczescie bo osoby kture pisza o tym jaka jest lipa w tym roku w hiszpani z praca nie mialy go.napewno niepisza tego zlosliwie tylko po to aby osoby ktore nic nie wiedza cos wiedzialy.a ty co wiesz
p.mario ja chcialabym sie dowiedziec o cene biletu do hiszpani bo zamierzam sie wybrac ale nie na truskawke jaka jest cena i skad sa wyjazdy i
a ty co wiesz???? chcesz sie wymadrzac a pare stron wczesniej opisywalas jak to jest zle i jak cie chcieli oszukac i ktos ci pomogl itp.... a za chwile ze chcesz jechac nie wieem jaki jest cel twojej wypowiedzi najlepiej zajmij sie swoim wyjazdem a nie wypisujesz ze jest okropnie a i tak jedziesz a chcesz odradzac innym. a niektorym osobom n a tym forum to wydaje sie ze wiedza wiecej od pracodawcow;p
a ty co wiesz???? chcesz sie wymadrzac a pare stron wczesniej opisywalas jak to jest zle i jak cie chcieli oszukac i ktos ci pomogl itp.... a za chwile ze chcesz jechac nie wieem jaki jest cel twojej wypowiedzi najlepiej zajmij sie swoim wyjazdem a nie wypisujesz ze jest okropnie a i tak jedziesz a chcesz odradzac innym. a niektorym osobom n a tym forum to wydaje sie ze wiedza wiecej od pracodawcow;p
Cytat: cordialca1
Cytat: piter77
Cytat: iwonka90
piter nie badz taki pewny bo jeszcze niewiemy kto jest oszustem a kto nie skad wiesz ze sie nie przejedziesz na tej pani mróz?? tez nic pewnego a do pana mario to on by cie i tak niezabral bo potrzebuje kobiet do pracy, poki co to mnie nikt nie oszukal wiec nic nie spekuluje nikt do mnie nie dzownil ze jest wyjazd a pozniej ze niema tylko jak ja dzwonilam to mowili ze moze byc kolo 20 ale uznalam ze jak bedzie to sam pan Mario mnie poinformuje poki co czekam na telefon wiadomo sa pewne granice wiecznie nie bede czekac ale poki co czekam bo wiele mich znajomych pracowalo u niego a o takiej pani mroz to nawet nikt nie slyszal

ja nie napisalem ze mario to oszust i nie napisalem tez ze bezgranicznie ufam Annie Mróz.
A do mario to bym nie jechal nawet zeby osobiscie mnie o to prosil.
Tak sie składa ze pierwszy raz za granice nie jade i dobrze znam realia pracy za granica.
I dziwne ze tutaj co drugi pisze ze ten mario to oszust i juz wiele kobiet straciło kase wplacajac mu.
Mi to wystarczy a ty czekaj dalej moze sie doczekasz.
Powodzenia.

Witaj meszczyzno no nawet nie wiem jak masz na imie. Co do tego czy bys prtzyjechal czy nie to ja bym sie najpierw spytal czy ja bym Cie wzial do siebie do pracy a nie mówil ze bys nie pojechal. Ja przewozilem juz tysiace ludzi do pracy, wiec zachowaj sobie swoje ironie i hamskie wypowiedzi dla siebie i jedz sobie z kim chcesz i plac ile chcesz, to sa Twoje pieniadze, tylko potem zebys nie dzwonil do mnie ak jak 3 chlopaków ktorzy przyjechali do cartaya kolo Huelwy na niby pomarañcze , powplacalu po 200 € kazdy i w koñcu z polski musieli im dostac pieniadze na powrót bo przepracowali w 2 tygodnie tylko 1 dzieñ i wrócli naszym autokarem, wiec zycze Ci powodzenia z ta osoba i prosze byz nie obrabial mi dupy na forum a jesi chcesz to zrobic to napisz swoje dane i elefon, zadzwonie do ciebie lub jak tu przyjedziesz to sie spotkamy i mi to powiesz osobiscie, ok ?? zycze Ci powodzenia. Mario

A czemu ja mam jechac do ciebie moze ty przyjedziesz do mnie i sobie wtedy pogadamy.
To po 1 a po drugie cwaniaczek jestes bo drapłes troche jezyka i sie wymadrzasz ze kim ty to nie jestes i nie tylko ja ci tu dupe myje ale poczytaj posty a zobaczysz ze obmywa cie tu co druga osoba a ja tylko w swoich wypowiedziach kieruje sie tym co inni pisza.
Skoro taki jestes oblatany to moze napiszesz tutaj wszystkim czy istnieje tam ktos taki jak Pani Anna Mróz powinienes ja znac bo nie wierze ze o niej nie slyszałes.
Podziel sie tu ze wszystkimi swoja wiedza na ten temat to bardzo wielu osobom pomozesz podjac decyzje co do wyjazdu.
Poczytaj co pisza kobiety ktore juz tam byly dzieki tobie i wróciły z niczym a potem pompuj wary.
I jeszcze jedno straszyc to ty sobie mozesz tych którzy sie ciebie boja ale nie mnie a dzwonic do ciebie nie mam zamiaru bo jeszcze wyjdzie ze mam ci oddac kase za tel. tak jak co niektóre Panie tu pisały.
edytowany przez piter77: 25 mar 2011
czekamy na informacje od pana Mario odnosnie wyjazdu kiedy sie on odbedzie? mamy sie juz powoli zaczac pakowac? i czy praca bedzie zagwarantowana na 100%? dlaczego 12 osob musialo wrocic bo pracy nie bylo? nikt z nas niechce zeby nas spotkalo cos takiego!!! jedziemy tam zarobic a nie na wycieczke! prosze nas potraktowac powaznie i odpowiedziec na nurtujace nas pytania
Witajcie dziwczyny...i PITER! Wszystko uklada sie w logiczna calosc. Za chwile,podobnie jak tydzien temu,ruszy do polski autobus z dziewczynami dla ktorych nie bylo pracy,lub byla,ale troskliwy pan mario w koncu obiecal nam wszystkim prace...Ciekawe ile mialy czasu na spakowanie walizek?! Pocieszajace dla tych z Was,ktore w tym roku jeszcze nie byly w Hiszpani jest to,ze juz niebawem odbiora upragniony tylefon dotyczacy wyjazdu. Podejzewam,ze dzis bedzie jechalo parenascie kobiet a w przyszlym wroci podobna grupa-w sumie ok.30pan,ktore zwolnia miejsca pracy jakie ten cwaniaczek mario mial zalatwic do przyszlego tygodnia. Obym sie mylila,bo wiem jakie to uczucie-tydzien temu o tej porze siedzialam w powrotnym autobusie,po trzech dniach pracy... W niedziele wszystko bedzie jasne o ile ktoras z nich zechce tu zajzec.
czyli jednak TO PRAWDA NASTEPNE DZIEWCZYNY WRACAJA Z TRUSKAWEK, w przyszlym tygodniu my pojedziemy, bedziemy pracowac tam gdzie one pracowaly, po czym po kilku dniach nam powiedza ze dla nas niema pracy, przyjedzie nastepny autokar z dziewczynami z polski, ktorym oczyswiscie my bedziemy wracac do kraju, i tak sie karuzela kreci, A RACZEJ SIE KRECI INTERES PANA MARIO!!!! oszukujac nas w ten sposob on sie bogaci, a my biedne dziewczyny toniemy w dlugach przez takich nie uczciwych ludzi:(
Teraz napewno wyjedziecie, bo ktoś musi zastąpić te dziewczyny co wracają do Polski.
A czy p. Mario powiedzał ze autokar wraca z dziewczynami.Poczekajmy na wypowiedz p.Mario
Moje 2 znajome właśnie dzisiaj wracają z powrotem.
Nie bedzie az tak zle. Wszystkie nie wrocicie od razu-dziewczyny,ktore maja NIE,moga trafic lepiej od pierwiastek... poza tym zaczna zwalniac miejsca pracy te,ktore naprawde z jakis wzgledow nie daja sobie w pracy rady. Niepokojace jest tylko to,ze rumunki i marokanki sa od nas tansze...
Cytat: cordialca1
ale ja na listach mam prawie 1000 kobiet

wypowiedź pana Maria z 28 lutego, ile kobiet od tego czasu wyjechało na truskawki? mysle ze nie wiecej niż 200 (były trzy autokary ok. 5, 8, 14 marzec) pytanie co z liczba 800 kobiet??? wyglada na to ze beda sobie podrozowac tam i spowrotem. Prawda jest niestety taka ze pan Mario dobrze wie ze ma za duzo kobiet na listach, pracy jest bardzo malo i dlatego tak kombinuje. Zaczyna mi sie to naprawde nie podobac
normalnie jak czytam to wszystko az mnie nosi ze takie rzeczy sie dzieja w tym roku.tyle lat jezdzilam i nie bylo takich cyrkow .wspulczuje tym ktore pojechaly i wrucily bez niczego i dzieki ze piszecie co tam sie dzieje ,bo ja dzieki wam dam se spokoj z tym wyjazdem od maria .
dziewczyny przeciez ONI prowadza BIURO PODROZY przeciez to logiczne ze robia nam wycieczke,a moze by tak wzieli by te dziewczny wracajace za DARMO?w koncu autokar wraca!! a nie jedzie specjalnie dla nich.DLA MNIE TO JEDNA WIELKA SCIEMA!!!!!!!!
Witam! Czytam i o zgroza !!! Myśle że jak coś nie pójdzie tak . To więcej wyjazdów nie będzie.
Słuchajcie kochani , z tego co się orientuję , to autobus , który wraca teraz z Hiszpanii , wraca PUSTY , bo on jedzie po Was :) Przywiózł teraz kobiety z Rumunii i p.Mario wysyła teraz swoich kierowców do Polski , więc zakładając , że dwa dni jest w trasie , a kierowcy muszą się przespać po podróży , to myślę , że koło wtorku , powinnyście wyjeżdżać . Takie jest przynajmniej moje zdanie :)
katka774 nie zrozumialam tego tj rumunki i marokanki sa od nas tansze o co w tym chodzi
cordialca to fakt biuro podróży !!! Zarabiają na transporcie jak każde biuro . Z tym że przypuszczam p.Mario dostaje listy osób z każdej planty i nie jest wstanie określić czy faktycznie jest dla nich praca bo pewnie nie robi wywiadu z plantatorami . Dostaje prikaz potrzebuje 20 osób z innej 40 ,z innej 30 . p.Mario wysyła autokary ,a ....reszta coś mi się zdaje to zależy czy pan plantator nie pomylił się co do ilości
ana1709 to oznacza ze rumunki i marokanki sa bardziej oplacalne bo pracuja za mniejsza stawke niz wy.A wam trzeba zaplacic wiecej one zgodza sie pracowac za mniej.Teraz juz wiesz o co w tym chodzi?
Tylkoooo takie pytanie mam ! Czy jest taka szansa aby właśnie nie było takich sytuacji jak z tymi co wracają po 4 dniach żeby p.Mario nie zorganizował im pracy np.przy pomarańczach,bananach :-) czy co tam jeszcze rośnie . Było by to uczciwe i na pewno motywujące
Sciema? To zbyt lagodnie powiedziane! Dromader i mario wyludzaja w ten sposob od nas pieniadze...Moj maz jest na nich niezle zaciety i kombinuje wytoczyc im proces. Zreszta,mamy w rodzinie dobrego prawnika i stryj radzi zebysmy sie zdecydowaly na zbiorowe powodztwo-bedzie taniej a i sile wyrazu przed sadem bedziemy mialy wieksza...
Słuchajcie ! Zbiory kiepskie to zatrudniają za mniej ...to logiczne! Tylko ta informacje również powinniśmy dostać że może być stawka niższa :-(
Cordialca nie istnieje od tego roku ,tylko dłużej ! Pewnie wcześniej sezony były owocne i dziewczyny zadowolone. I pewnie wracały tylko te co niewytrzymały pracy. Teraz jakaś dzuma z ta pogodą stąd to zamieszanie.
Albo niech Wam pozwola zrezygnowac i zwroca zaliczi...Czy ktorejs to sie udalo?
widze ze ile kobiet na forum tym wiecej historii pisanych kazdy probuje na swoj sposob znalezc usprawiedliwienie dlaczego te osoby wracaja moze poprostu poczekamy n a pana Mario i on nam to wyjasni lepsze to niz tworzenie swoich wyjasnien
LUDZIE O CZYM WY PISZECIE O JAKIEJ POGODZIE JAKI BRAK POGODY?PRZECIEZ TO NIE ANGLIA ZE CIAGLE TAM PADA TO BLISKO AFRYKI TAM JEST WIECEJ SLONCA NIZ DESZCZU I UPALY NIESAMOWITE.
PRZECIEZ W HISZPANI JEST KRYZYS I TO CHYBA OCZYWISTE ZE JAK HISZPAN ZATRUDNI RUMUNKI CZY MAROKANKI TO STRACI MNIEJ NIZ BY MIAL ZAPLACIC WAM BO ONE BEDA PRACOWAC ZA MNIEJSZA STAWKE.
JAK MA WYBÓR TO SOBIE WYBIERA PRZEBIERA W PRACOWNICACH.
ZEJDZCIE Z OBŁOKÓW NA ZIEMIE.
Temat przeniesiony do archwium.
2491-2520 z 9714

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego