praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
1111-1140 z 2830
chyba cos mi zjadlo moja wypowiedz...
Amiga. W jakim rejonie pracowałaś. No i jak ogólnie po sezonie - można zaliczyć do udanych ?
Witam ponownie.Spieszę z odpowiedziami na pytania.Pracowałam i mieszkałam 7.km. od Palos.Dla wtajemniczonych około 3 km. od baru Maria za gazolinierą.Co do pogody owszem w tym roku upałów nie było za wiele ,ale zdążyłam się opalić i to mocno.Wolny czas spędzałam w Mazagonie nad oceanem.Woda fantastycznie ciepła ,sympatyczne kafejki.Dni wolnych od pracy miałam zaledwie 3, ale popołudnia należały już tylko do mnie.Pracę w tym roku zaczęłam już 25 lutego skończyłam 19 maja także myślę że nie był to krótki okres zważywszy na charakter pracy.Z.kwoty którą przywiozłam do domu jestem zadowolona ,oczywiście jej nie podam.Mozesz sobie policzyć dni pracy razy dniówka 34 euro odjąć podatek iubezpieczenie oraz życie.Dla wybierających się za rok polecam zwiedzenie La Rabidy - muzeum Kolumba.Huelva to miasto, które trzeba zachaczyć.Mazagon, miasteczko nad oceanem ,piękne wille, krajobraz i niewyobrażalny urok małych uliczek.Mimo iż praca do lekkich nie należy to mogę powiedzieć że Hiszpania ma w sobie to coś.
[wpis usunięty]
Witam.Fotki mam nawet 600 ,ale są zgrane na płytce i raczej tylko dla mnie. Nie będę się nimi dzielić są osobiste.Mój [email] Czekam na opinie innych dziewczyn będących na kontrakcie w Andaluzji.Hasta luego.
Czy ktoś jeszcze wrócił już ze słonacznej Hiszpanii ?
Czy może już nikt nie chce wracać? hi hi hi
KAROLCIA!!!!!!!!!! WCIĘŁÓ MI TWOJE NAMIARY .ODEZWIJ SIĘ NA MÓJ E-MAIL LUB ZADZWOŃ. Dla przypomnienia Wioletta z campa Horgego.Poszukujemy pewnej pani .Jesteś na miejscu mogłabyś się rozejrzeć. LICZĘ NA CIEBIE. PILNE .TA PANI MA RODZINĘ W POLSCE.Martwią się o nią.Hola
Hej witam wszystkich ja wróciłam 2 tygodnie temu z Hiszpanii było zajefajnie :-)byłam w Moguer .Tylko zezon byl niezbyt i malo kasy zadnych nadgodzin bo malo truskawek bylo ale ogolnie bylo fajnie i mam zamiar za miesiac znow wyruszyc do Hiszpanii pozdrawiam :-)))))))))))))
Do Kama.
Jakie ogólnie wrażenia z pobytu. Zaliczasz jako udany czy tak sobie.
Tak szybko już wróciłaś,podobno sezon jeszcze trwa.
cześć KAMA , mnie interesuje czy masz kontakt ludźmi z tamtąd - szukam bliskiej osoby ?
jeżeli podasz adres email prześlę tobie jej zdjęcie
mój adres [email]
Kama a gdzie konkretnie pracowałaś?Byłam w Mogeur rok temu i chętnie bym tam wróciła ;) Emigrante jeszcze działa ;) ?
Witam.Napisz coś o Emigrante.Czy warto się tym zainteresować?
do niki ogolnie bylo spoko sezon trwa ale nie dla wszystkich a ja juz wruciłAM BO MUSIALAM:-)
DO ANNY25 PEWNIE ZE emigrante dziala fajnie sie tam bawilam ja bylam w miescie Moguer i bylo super hetnie bym tam jeszcze raz pojechala z kolezankami ale do innego szefa:-).
Kama masz jakieś fajne foty z pobytu?
do Niki mam troche fotek ale nie na kompie duzo ich nie robilam:-)
witam po dlugiej nieobecnosci ale niestety wyskoczyl mi dluzszy pobyt w szpitalu a potem praca :)
W tym roku bylo malo truskawek i tam gdzie szef zaprosil malo osob tam byly zarobki bo praca codziennie, rozmawialam z dziewczynami gdzie byly na duzym campie pracowaly po 3 dni w tygodniu w kwietniu !!!! w miesiacu gdzie powinnien byc duzy wysyp fresy.
Na campo u mojego szefa moje kolezanki na szczescie pracowaly codziennie od 1 lutego dopiero dzis maja pierwszy dzien wolny bo jutro wylatuja juz do polski.
pozdrawiam
Fresówka.
Jak długo może jeszcze potrwać sezontruskawkowy w Hiszpani ?
Ja mysle ze to kwestia dni , pozniej oczywiscie zostaja jeszcze porzadki na polach , ale to juz tez tylko kilka dni , malo juz polek jest w hiszpanii wiekszosc juz wyjechala
do Fresowki czy orientujesz sie czy w czerwcu bedzie mozna liczyc na prace przy zbiorach albo w korporatywach okolice Huelvy?Ja wlasnie wrucilam niedawno z truskawek i chciala bym w czerwcu znowu pojechac .pozdrawiam
interesuje mnie Masagon,Moguer,Palos czy mozna tam liczyc na jakas prace w czerwcu?
to moje [gg]
Czerwiec,lipiec i sierpien to martwe miesiace w okolicach huelvy tak wiec ciezko bedzie o prace przy zbiorach.Praca zaczyna sie dopiero we wrzesniu kiedy zaczyna sie planta potem na niektorych winobranie, pomarancze, truskawki, nektaryny.
Alga-firma niekompetentna,a korzystanie z jej usług przypomina trochę grę w rosyjską ruletkę.tak przynajmniej było w moim przypadku.w styczniu zdecydowałam się na wyjazd do Hiszpani na truskawy.3 razy rozmawiałam przez tel. z jednym z przedstawicieli Algi odnośnie szczegułów pracy.wyszło,że ja wraz z moją koleżanką będziemy pracowały na sortowni-tak też uzgodniłyśmy z owym panem...a wylądowałyśmy w okolicach Almerii przy zbiorze pomidorów u szefa oszusta i ciemiężyciela.No cóż może dla panów z Algi niewielka jest różnica pomiędzy truskawką a pomidorem...
ps kierowcy mieli wielkie obiekcje co do korzystania z toalety w autokarze,sami zaś korzystali z niej ilekroć przychodziła im na TO chęć.adios
Witam ponownie.
Czy jeszcze nikt nie wrócił? coś pusto się zrobiło w tym temacie.
Zbiory jeszcze trwaja ,ze nikogo tu nie ma?
Witaj. Ale pustki.Czyżby wszystkie dziewczyny zostały w Hiszpanii? Ja i parę innych dziewczyn już jesteśmy ale jakoś żadna nie chce się podzielić wrażeniami.Moje można już przeczytać.Fresówka pytanko ,czy masz może namiary na firmę Acosepa?Jeżeli tak przekaż mi je .Firma ta organizuje wyjazdy do pracy, a nie mogę jej namierzyć.Nie chciałabym się sparzyć.Może któraś z dziewczyn jest w stanie mi pomóc? Dzięki. Pozdrowienia.
Niestety nie znam takiej firmy :( Z takich dobrych organizatorow sprawdzonych to znam tylko mario. Kilka moich kolezanek wyjechalo i sa zadowolone. Jedna tylko trafila na bardzo zle warunki , ale jeden telefon do mario i sprawe zalatwil. Tak wiec wydaje mi sie ze uczciwie podchodzi do sprawy, ale roznie pewnie bywa jak z wieloma innymi posrednikami.
pozdrawiam
hej Kasia mozesz mi podac namiary na Maria ?
Witaj. mie jestem Kaśka ale podaje ci namiary na Maria.
MARIO ALCARAZ tel.[tel].Adres chyba nie jest ci potrzebny.A zresztą nie znam adresu ,mogłabym ciebie tam zaprowadzić ,ale chyba nie o to tobie chodzi.POZRAWIAM WSZYSTKIE POWRACAJĄCE Z ZSYŁKI.Jak było podzielcie się wrażeniami ,ja jestem zadowolona i licze na wyjazd w lutym .Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.
1111-1140 z 2830

»

Pomoc językowa