praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
1021-1050 z 2830
dziś dowiedziałam sie od koleżanki która czeka na wyjazd z kontraktem imiennym, że spaliły sie wszystkie papiery,listy i kopie paszportów z cory, nie wiem czy całe biuro czy jak to sie stało. szef kazał jej dzwonic do hiszpanii, wiec zadzwoniła i tam jej tak powiedzieli że nie maja żadnych danych i prosze czekać.więc nie wiem ile bedziecie jeszcze czekac?? ale mysle że pod koniec marca jak wyjedziecie na całe 2 miesiące prawie na sam wysyp to bedzie ok.jeśli rok bedzie udany bo ostatni był troche kiepski.
czesc wszystkim ja wyjezdzam we wtorek z olsztyna.pozdro mam nadzieje ze mnie nie wywioza.pozdr.....
Elo! Ja napal jestem w Polsce! Zlapala mnie grypka :(
Pi

Elo!Ja jestem jeszcze w Polsce :( Zlapala mnie grypka! Kontaktowalam sie z kolezanka ktore jest juz w Hiszpani i na dniach maja do nas zadz. Licze ze niedlugo wyjade :) Pozdrawiam wszystkich :) BuZiAkI
Elo!!! :( Ja nadal jestem w Polsce! Juz nie licze na wyjazd! Szukam pracy w Polsce! A moze ktos ma kontakt z kims zagranica zeby jechac na prace sezonowe? Moj nr [gg] A sa jeszcze osoby ktore jeszcze nie wyjechaly? Chyba nie HEHE! Pa
witam. Może któraś z Was wie jakie można kupić w hiszpanii tabletki antykoncepcyjne bez recepty. Bede wdzieczna za info
HEJ! Pozdrawiam te osoby ktore dzisiaj wyjezdzaja i zycze im powodzenia :) U mnie nadal cicho z wyjazdem hehe! Nie ma juz na co liszyc moze za rok uda mi sie :) Buziaki!!!
Z tego co wiem, zarowno w Polsce jak i w Hiszpanii WSZYSTKIE tabletki antykoncepcyjne sa na recepte. To nie cukierki i zle dobrane hormony moga Ci niezle namieszac w organizmie. Wybierz sie do ginekologa, niech Ci przypisze najbardziej odpowiadajace.
Hej! Znajda sie jeszcze osoby ktore jeszcze sa w Polsce? Pozdrawiam!
wreszcie z kolezankami doczekalysmy sie wyjazdu,jedziemy w poniedzialek do hiszpani wyjazd mamy z torunia bardzo sie boimy a zarazem sie cieszymy mam nadzieje ze nas niewywiaza:)papatki
Jeśli nie jest to częste możesz spokojnie kupić tabletki antykoncepcyjne bez recepty, ale dobrze jakbyś miała stare opakowanie (nawet polskie) ze składem, żeby farmaceuta mógł dobrać skład, żeby były podobne do tych co używasz zwykle. Na szczęście hiszpańscy lekarze wydają stałe recepty na takie tabletki i nie musisz stale po nie biegać do ginekologa. Pozdrawiam.
Hiszpanscy lekarze tak, ale nie w aptece osobie przychodzacej z ulicy. Kolezanka probowala w kilkunastu aptekach i nic z tego.

A co do tabletek to najlepiej z Polski wziac zapas a pozniej wybrac sie do lekarza i wypisac.
no i jak macie zamiar dobrze się bawić, to nie zapominajcie też o prezerwatywach, bo przecież nie chodzi tylko o to, aby nie zajść w ciążę:)
*Wszystkiego naj...kolorowych jaj,mokrego Dyngusa i ode mnie całusa:* WeSoŁeGo AllelujA*
Potrzebuje normy dziennej zbioru truskawek jaka jest???? w przepisach Uni Europejskiej
Poniewaz moja dziewczyna jest w hiszpani od ponad miesiąca i mówi że Polki są strasznie wykorzystywane robią ponad norme czyli jakies 300% co powinny dziennie robic wiec nikomu nie polecam tak trafic.Powiedziala mi przez telefon że myslała że obozy zagłady już się skonczyły ale widocznie jeszcze istnieja tam traktuja ludzi gorzej jak zwierzęta:(:( Z Przykroscia musze tak pisac bo to jest cała prawda niby o słonecznej Hiszapni.Wiec jesli ktoś wie to niech poda mi normę dzienna zbioru truskawek.
Witam Wszystkich Forumowiczów.
Jestem Nowy tutaj.
Szukam osób ,które pracowały w rejonie Moguer.
Z tego co tutaj sobie czytam to dziewczyny nieźle bawią się w tej Hiszpanii :-)
czego potrzebujesz ja bede tam za 5 dni jak chcesz cos wiedziec to moj mail [email] bylem tam trzy ostatnie sezony
Zbierałam truskawki w tamtym roku. U nas nie było żadnej normy. Oczywiście nie można było się opieprzać. Ale przy dobrej truskawce każda z nas zbierała 20-30 skrzynek w ciągu 6.5 godz. Pozdrawiam forumowiczów.
to tez zalezy od wielkosci skrzynek. czasami zbiera sie w szalki masz w skrzynce plastikowe kubeczki w ktorych miesci sie po 10 truskawek, sa tez skrzynki 1kg i 2,5 w ktorych uklada sie truskawki ja najczesciej musialam ukladac i musialam nazbierac miniumum 80 skrzynek taka byla norma.sa tez male skrzynki w ktore wrzuca sie truskawki bez ukladania wiec napwno wiecej sie nazbiera
Pracowałam w zeszłym roku niedaleko Moguer.
Witam, mam pytanie. By pracowac przy zbiorze truskawek trzeba zbac perfekt angielski lub hiszpanski ? Hiszpanskiego nie znam, a angielski podstawy. Chcialabym pracowac w takim "fachu" ale boje sie ze bedzie problem z jezykiem :(( Aaa i jeszcze jedno pytanie... Jaka jest podstawowa płaca za dzien ? I gdzie nocujecie ?
Do Ann25 - możesz podać swojego e-maila?
Czy wszyscy wyjechali i nikt już tu nie zagląda??????????????
[email]
Do Fresowki.Przeglądając forum wiem że jesteś jedyną osobą ktora może pomóc moim znajomym przebywającym obecnie w Hiszpanii. Bardzo proszę o kontakt. Podaje moje [gg] . z góry dziękuję
hola!Czy juz ktos wrocil z truskaweczek?Co tam slychac u naszej kochanej fresowki?Pozdrawiam:)
Slyszeliscie zaginela dziewczyna w Hiszpanii.Prawdopodobnie trafila do obozu pracy.
Tak słyszałam. Właśnie przeglądam wszystkie artykuły na ten temat.Nie sądzicie że to trochę dziwne. Rejon Palos,dziewczyny z którymi pracowała nić nie wiedzą albo boją się mówić. I jeszcze jakiś armeńczyk. Nie chce mi się w to wierzyć. Z dużo tu nie jasności,1400 euro za podróż??????
Jeżeli to jest obóz pracy to jakim cudem jej matce udało się zbiec???????
Temat przeniesiony do archwium.
1021-1050 z 2830

»

Pomoc językowa